Ne damo!

9. 3. 2017 ob 21:00

@KK Adecco

Ekipa1234OTT
KK Adecco1927302110107
MB Vikingi203022257104

Statistika

Poročilo

“Ne damo” !

Matjaž Čuješ (KK Adecco MB)

Matjaž Čuješ (KK Adecco MB)

Halgar in vikingi so zapluli v svoje zadnje dejanje na svoji odisejadi rednega potovanja in plenjenja po ligi PARKL. Ciljno pristanišče je bilo mirno mestece Adecco, ki leži ob toku čudovite reke Drave v smeri Dupleka. Torej na levi! Prebivalci Adecca so še proslavljali uspeh njihovih vojakov na zadnjem pohodu po dravskih poljanah. V svoje malo mirno mesto so hrabri in srčni Adecco vojščaki prinesli nekaj srebernine in zlatnine in tako poskrbeli, da je prebivalstvo rajalo točno tri dni in tri noči, na polnočno uro in minuto točno. Strah pred vdorom norveških ali bolje rockerskih bojevnikov štajerskega rodu, je sicer obstajal, a mirni prebivalci so upali, da bo močan rok plodne Drave Halgarja odpeljal mimo vasice. To se ni zgodilo in hrabra Halgarjeva vojska se je v četrtek zvečer izkrcala v Adecco vasici odločna, da na zadnjem pohodu maščuje vso kri in trpljenje poglavarja Halgarja, rocNrolla in hrabrih vikingov. Iz miru na silo vzeti vojščaki bele Adecco vojske so hitro zaznali nevarnost in sklenili odločno braniti svojo mestece, narod, zlatnino in ponos. Mobilizacija Adecco vojske je bila uspešna in na razpolago je bilo 13 bojevnikov, ki so pričakali jezne, močne in odločne Halgarjeve bojevnike. Halgarjeva mimika pred spopadom je narekovala samo eno. Uspeh! “Želimo se vrniti v svoj stan k svojim otrokom in ženam uspešni in neporaženi. Samo tako bo pravici zadoščeno in iz kelihov se bo ponovno veselo pilo, kot se je v časih, ko je Halgarjeva vojska štela veliko več privržencev.
Domačini so v prvo bojno linijo poslali predstavnika domačega sindikata, ki je skupaj z mojstrom smučarskih veščin poskušal vliti dodatnega motiva visokima “all know 6tki” in “Kingom” v imenu. Mala “sarmica” je bil pa tukaj kot “roleplayer” in je čakal kot neke vrste korektor, ki v obrambi ničesar ne prepušča slučaju. Prvi napadi so bili gladko odbiti, nakar Halgar potegne skrito orožje in uspe Adecco vojakom prizadejati nekaj močnih udarcev. V vojskovanju in taktiki je odločnost pokazal “ziro v levo”, ki je skupaj z Smaksonnom in Ole Zahajsonom v prvem polčasu skoraj totalno uničil Adecco vasico. Halgar je v napad poslal še Andre Jage Kiklasona in samo nekaj minut je ločilo Halgarja, da vzamejo velik plen in izropajo celotno Adecco teroitorijo velikega ponosa. Po dobrih 16tih minutah igre je bila Adecco vasica v plamenih. Kot iz čudes, se takrat pojavi sindikalni Adeccovec, ki v odpretem boju mož na moža ne želi položiti orožja in z curkom vode pogasi nekaj ognja. Domači poglavarski “ČIF” je menjaval orožja in prisilil Halgarja v rahel umik in tako pridobil čas za mobilizacijo v kratkem premoru. Pred tem so Vikingi hrabro plenili in v nekem trenutku skoraj podvojili število zlatnikov v primerjavi z domačo zlatnino.
Nadaljevanje bitke. Domačini so na krilih vzpodbude svojih žena, ki so hitele pripravljati večerjo za hrabre, uvideli, da je vrag odnesel šalo in dotični Halgar zanesljivo, s časom, tudi njihov ponos. Strnjene vrste so narekovale potisk sovražnika do same prve linije na vstop v vasico Adecco. Kazalo je, da bodo Vikingi zbežali na svojo ladjo in jo ucvrli, a Halgar poseže za dodatnim orožjem in onesposobi napade domačih. Šlo je za biti in ne biti. Hamletske dileme so nastale za časom vikingov, zato do spoštovanja zgodovine ostajamo v tematskem polju. Bojišče se je sprevrglo v klavnico, kjer je vsaka napaka bila razlog za novo civilno žrtev obračuna. Bile so zadnje minute in v bitki je prišlo do ključnih dejavnikov. Halgarjeva vojska je izgubila Kiklasona in ostala brez pomembnega hrabrega strelca. Domačini so se obupno borili in poskušali nekako priti do 5 zlatnikov, ki bi pomenili, da bi Halgarjevo vojsko odbili na črto začetka bitke. Nemogoče je uspelo domačemu čebelarju, ki je skoraj v srce zabodel tujo hordo in kazalo je na odločilni napad. V znaku groznega vzklika in sirene, je domači roleplayer ukradel dva zlatnika Vikingom in odbil Halgarjevo vojsko na začetno stopnjo napada. Skrajna mobilizacija domačih selcev je potekala v duhu vsi za enega in čast. Počasi so Vikinge pomikali proti svoji ladji in na koncu ne samo uspeli obraniti vasico, temveč si prisvojiti tri zlatnike več od Halgarja. Halgar je rocker in uvidel je svoj poraz. Za razliko od giljotin, celic za mučenje in rezanje okončin nasprotnikom, so domačini poskušali skleniti mir z Halgarjem. Na koncu se je to izkazalo kot zelo dobra ideja.
Skupaj se je pila medica in jedlo meso. Pridružili so se prebivalci okoliških vasi in za ta trenutek, v tem večeru, sklenili mir v kraljestvu PARKLa.

Halgar je še 1 x dokazal, da lahko pokori svet z svojo hrabrostjo. Žal je tokrat naletel na domačine z velikim srcem, egom in nekaj ponosa. In prav je tako. Mir v vasici Adecco ostaja, Halgar pa četudi se je v večeru obnašal prijateljsko, kuje načrte za hudo maščevanje. To vemo vsi v vasici in smo previdni.

Zaenkrat pa delimo poglede na zlatnino z vsakim, ki nas obišče.

Agsoon klre ojgeee gamlo den de klooosous!

..tu bi kontinjud!

Štefka Đinič – ljubica bojevnika Vikingov, ki navija za Adecco. (psst, samo viking tega ne ve)

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja