Izkušnje prevladale

16. 2. 2017 ob 20:00

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1319191465
KK Adecco2715191677

Statistika

Poročilo

IZKUŠNJE PREVLADALE

Čiro-AdeccoNo, tokrat me je moj soigralec v drugi ligi, spoštovani gospod Borut Besedič – Čiro prosil, da napišem še poročilo za tekmo njegovih v prvi ligi, ker sem vleto pogledat :)

Prvo morem rečt, da je fajn videt, da si pride tekmo pogledat okrog 30-40 ljudi. Mi v drugi ligi imamo ponavadi dva, pa še to je en naš hišnik v Staršah. Očitno je ključ v tem, da se tekme igrajo v Mariboru ali pa v tem, da je nasprotnik Adecco.

Prvo četrtino so odlično odprli gostje z delnim izidom 10:0, dve trojki in dva koša. Čiro je ukrepal in menjal praktično celo peterko, ki je potem uspela igro domačih prestavit iz ničle. Pa vseeno je trio Ferme, Stojkovič, Kadič naredil preveč (skupaj 23 točk od tega tri trojke) oz. bil glavni faktor, da so naši zaostali in da se je prva zaključila kot se je. (13:27)

No v drugi so naši našli svoj ritem, zadeli tudi dve trici (Rotman, Lah). Pri gostih je Ferme še naprej zadeval in vlekel voz Adecca naprej. Domači so imeli vmes lepo priložnost, da bi morda tudi povedli saj so prišli na razliko -4. Ampak domači so pri prostih metih grešili. Kljub temu so uspeli znižati zaostanek in dobiti četrtino. (19:15) (32:42)

Tretja četrtina se je začela podobno kot prva. Delni izid 11:0 za goste, Čiro ne more verjet in vzame time-out. Očitno je zaleglo ker so spet začeli igrat kot znajo. Spet prilezejo na -6, -4, pa Adecco spet odgovori in se ne da. Verjetno bi naši lahko zaostajali manj, če bi zadeli vse proste mete. Jaz in Vlado T. sma že vsakič pobirala stave, kolko prostih bo zadel Dover 😛 Na koncu rezultat v četrtini poravnan, ne pa skupni rezultat. (19:19) (51:61)

V zadnji se pač ponavadi pozna, kdo ma več lufta, kdo ma več živcev in kdo ma bolj mirno roko. Pri naših je še največ v zadnji pokazal Ploj (pa ni Bojan ali Alen), pri gostih pa Kadič. Padla je tudi 5ta osebna pri naših, Lah. Škoda, ker je odlično preigraval in vedno našel proste soigralce. Pri gostih je peto fasal Petrovič. No tu pa morem eno rečt spet s povezavo na sodnike. Jaz na zadnji fašem nešportno za normaln prekršek, ter tehnično za dolgi jezik. Petrovič dobesedno za vrat zgrabi našega Frasa in ga dvigne na noge pa ne dobi nič. Zakaj že? Med drugim Kadič govori 10x več sodniku pa tudi nič… Gremo nazaj na tekmo, naši še kar ne zadevajo večino prostih, Dover v kontri sfali še kucanje,… Zmaga gostov… (14:16) (65:77)

Na koncu par opažanj: pri domačih se je vidlo, da nista točk dosegala Zelenko in Manjevič. Če bi še onadva dodala, bi tekma verjetno bila bolj na knap ali celo zmaga domačih. Dover je dal 9 od svojih 15 točk iz prostih, lahko bi jih dal vsaj še enkrat tolko. In še, pohvale naši zapisnikarski mizi, ki se vedno izkaže. Pa še ena manjša, ki leti na goste. Semafor včasih ni prijel za zaustavitev ure. So poskušali klikat ko nori ampak smo pol kompenzirali v igri. Pa vseeno, zanimivo da ko je bila razlika 4 pike, ste takoj skočli. Ko pa je bla razlika 12 pa nič. Bodimo potem pošteni ali pa vsaj tiho v obeh primerih. Ker so vedno potem zapisnikarji kompenzirali. Sodnika pa pač delo opravila za svoje €€€, vmes nista piskala ne za domače, ne za goste, prekrškov, korakov,…

Over&out
WaterShek

1 odziv

  1. Donatelic pravi:

    Skoda, da nisem slikal Kadiceve roke 2 uri po tekmi. Lep ocitek bo to. Mogoce bi najmanj takrat lahko napisal, da imajo vsake oci svojega malarja. Semafor? A je sploh potrebno komentirat? A naj bi semafor v ligi sploh bil tema in ali bi naj semfor bil nekaj, kar bi morali spremljat med tekmo? Mladi so sedeli in se ucili. Pohvalno. Mi smo spremljali in igrali tekmo. Vmes smo se jezili nad zgresenimi zicerji in zapravljenimi priloznostmi. Tenzija vs trenutek semaforja,.. se zgodi. . Tekel je čas..se zgodi. Primerjava pri 4 pike in 12, pa je malce za lase privlečena. Sicer se ne spomnim, da bi bila prednost samo 4 pike. Ampak kot povedano, vsake oci imajo svojega malarja in koncno smo se razpisali tud ipod porocila. Tekma je bila kr v redu. Kot gostje smo kontrolirali tekmo in to je bil nas cilj. Nic druga. Imamo enako kot vi v soboto pokalno. Zelim vse najboljse Cirotu v soboto in s takim pristopom, kot proti Adeccu, bo zagotovo uspeh. Vse ostalo se naj konča pri stisku rok, kot se tudi je. Ajde, pustni čas se začenja in se malo sprostimo :).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja