"9 mesecev po finalu

12. 1. 2017 ob 21:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco308211978
Rams1518122469

Statistika

Poročilo

“9 mesecev po finalu”

Adecoo-MCAPRO

..sta se v dvorani na Lentu srečali ekipi, ki sta v zadnjih letih zagotovo poskrbeli za veliko rivalstva, tekmovalnosti in pravih medsebojnih basket “blockbusterjev”.  Prvi nastop v novem letu zna bit neznanka. Zmeraj je namreč “nekaj”. Dolg absentizem (ne)igranja, prazniki, kilogrami, zaobljube, športni cilji, bolezni, motivacija in še kaj. In za začetek pač scan v obliki PARKL derbija. Po mojem mnenju in s spoštovanjem do ostalih ekip, je to največji derbi lige PARKL. Zgodovina je dolga in zanimiva. Morda ob priložnosti nekaj statistike, a ta “priložnost” kdaj drugič. Ogrevanje standardno. V dvorani na Lentu premoremo glasbeno spremljavo ogrevanja. Na nek čisto nenameren način, se je pred tekmo na zvočnike prikradel Justin Bieber. V novem letu bo potrebno tudi na tem področju narediti korak naprej, kot se za spremljavo ob derbiju spodobi. Takole ne bo šlo. No torej..

V domači vrsti smo pogrešali Elvisa in Jana. Nekaj manjših poškodb iz ponovoletnega fuzbala smo tudi imeli. Brankec mi zaupa “prehlajeno” stanje pri gostih in kaj čemo. Šli smo se žogat.

Domači smo odprli s Tedijevo trojko. Obramba je delovala in sledita dva polaganja. Počasi raste razlika in pri gostih Beni in Pintar edina držita korak. Prva četrtina je bila resnično popolnoma domača. Coach Č. zamenja celotno peterko. Nastopi kapetan, ki je ob polčasu zapustil tekmo, saj so bile obveznosti pri rasti BDPja neodložljive. Gostje so dokaj hitro našli priključek in praktično smo zamenjali število strelcev. V drugi četrtini je bilo uspešnih kar 6st Brankecovih, pri domačih pa vsega skupaj 8 točk. Kot zanimivost, niti en koš za dve točki. Ena trojka in 5 točk iz prostih metov. Polčas in razlika 5 točk za domače. Sodnika sta imela tekmo dobro v “grifu” in tenzij ni bilo. Ob polčasu se je hvalabogu menjala muzika in spočiti štarterji Adeccovcev so stopili na teren. “Rotacija je ključ”  so besede coacha Čja. In ta ključ  je imel še svoji dve dodatni besedi. Aleš Petrovič. Pero je samo v 3/4 dosegel 11 točk in bil z borbenostjo in motivacijo glavni na igrišču. Potegnil je voz domačih, zraven opravljal obrambene naloge na izjemnem Beniju in ponovno smo domači priigrali večjo prednost. Pri gostih ni bilo razpoloženega igralca več. Z izjemo Benija seveda. Beni Bruči je zagotovo ekstra kvaliteta in to ne samo na igrišču. Tudi izven njega. Športnik in karakter. Zadnja četrtina in Pero ne popušča. Verjetno eden tistih dnevov, ko je še pod tuš po tekmi šel v preži in še iz dvorane v dvokoraku. Bil je njegov večer. Igralec tekme pri domačih z naskokom. In navsezadnje je bil  večer Adeccovcev. Prednost je bila dovolj velika, da je lahko coach Č. malce “probaval”. Jasno je, da so tekme in derbiji z ekipo MCA Pro Rams nekaj “tisto”, kjer se ponavadi ne dobi priložnosti za vso ekipo. Včeraj so dobili priložnost vsi. Nekaj straha je bilo pri padcu Tedija in Aljaževem zvitem gležnju. No slednji je borec in vsak padec in nihanje forme bo seveda izkoristil v svoj prid. Gleženj? No naš “Pauli” bo to zrihtal. Je igralec prihodnosti v Adeccu in kmalu bo “nazaj”. Konca tekme so se z zmago veselili domači.

Rezime! Izredno fer tekma in na koncu športne čestitke. Videli smo lep basket.

Novi koši v dvorani na Lentu so torej prestali PARKL krst. 24 urna košarka ni bila zastonj in še 1x vsem hvala za majsko sodelovanje. Adeccovce čaka v naslednjem kolu ekipa Lenarta. Motivov ne manjka. Vabljeni drug teden. Kar se tiče gledalcev..špicelj, vem, da si bil nekje. Samo videl te nisem.

To je to. Bodi dovolj iz Doma športa na Lentu. Druženje se je nadaljevalo ob Litvancu in zaključku Zvezdine tekme. Zvezda je zmagala!

FOTOGALERIJA

Se vidimo!

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja