Ena "predbožična" v soju "dveh" žarometov!

19. 12. 2016 ob 21:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco2116191470
MB Vikingi722111858

Statistika

Poročilo

Ena “predbožična” v soju “dveh” žarometov!

Ni se še dobro “pospravil” pokal, že smo bili pripravljeni na sklepno dejanje Adeccovcev v zelo zelo uspešnem letu 2016. Derbi proti ekipi Vikingov, za mnoge velikim favoritom letošnje sezone lige PARKL. Za uvod je bilo med samim pokalnim vikendom kar nekaj zbodljivk na tem in onem delu totega mesta. Vse zgodbe skupaj so simpatične in v nekem duhu dolgoletnega poznastva med igralci obeh ekip. Paljevina, moraliziranje, paljevina, samospoštovanje, precenjevanje, paljevina, disrespect do nasprotnika, respect do nasprotnika…v glavnem klasična PARKL kultura, ki je po ukinitvi foruma sicer malce zamrla, a je še kako živo prisotna.

V domači ekipi pavza za nekaj igralcev. Prvi organizator igre je po nekaterih podatkih obveščevalne moral pod nujno v Finsko. Savno mislim. Nekaj ostalih je pridno delalo za BDP, spet ostali so sanirali lažje poškodbe. Sama tekma je bila v prestavljenem terminu in malce navskriž z originalnim terminom. Morda tudi zato “nepopolna” udeležba, a na obeh straneh dovolj tistih pravih za moško tekmo. Začne Kada s trojko in Adeccovci kanček bolj motivirani od skandinavskih bojevnikov. V prvi četrtini ritma pri gostih ni bilo. Adeccovci so vse svoje zamisli lepo uresničili in 1/4 varno pripeljali pod kap. V drugi so se počasi pričele napenjati tenzije, čeprav bi takole iz vidika recimo gledalca zanesljivo trdil, da za to ni bilo niti najmanjše potrebe. Domači so imeli tekmo pod kontrolo in gostje niso bili v bližini “zelenega” rezultata niti 1 x samkrat. A vendar, razumljivo in nezadovoljno, je padla kakšna pripomba na sodniški par, ki pa je vso zadevo v samem štartu srejel malce “z levo”. Lepo in zanesljivo, je pričelo iz rok uhajati vodenje tekme. Sam zagovarjam zmeraj dejstvo, da liga PARKL ni več liga za lajšanje ega in brezplačno prodajanje in vsiljevanje neumnosti tistim, ki bi radi igrali basket. In to je treba v kali preprečiti. Sodnikoma to ni uspevalo, igralcem na igrišču še posebej ne in zadeva se je v sami tekmi preselila na obe klopi. Nerganje, tehnične, nešportne, kriterij najprej neizenačen na eno stran, potem na drugo stran in kazni, kazni, kazni. Minilo mi je do vsega skupaj ob pogledu na tole. Pa naj bo to dobronamerna kritika. Al pa ne. Vzamite kot želite. Nič slabega. se zgodi. Ampak naj se več ne. Prosim, naj se več ne. Bilo  nas je bilo kakih 25 slabe volje in še med temi kakih 10 zelo slabe volje. V takih trenutkih se potem izrečejo stvari, ki se normalno ne bi. Alfa samci in načelo črede itd. Saj vemo. No..basket smo skušali odigrati do konca. Kakor se je začelo, se je končalo. “skandinavci” se niso predali. Prav tako. Poskušali so svojo igro in določene stvari so bile izredno lepo izpeljane. Pri domačih izkušeni Kadić ni dovolil nikakršnega presenečenja. Nervozna tekma je končno prihajala proti koncu. Še najbolj normalne poteze so postajale ugly in brezvezen komentar te tekme končujem z željo, da se zadeve ne ponovijo nikoli več. Če sem dodal kanček drame v poročilo, sem ga čisto zanalašč. Premagajmo se na igrišču in ob športni igri. Ostalo pa naj bo nekje puščeno.

Ob pogledu na lestvico opažam, da smo “izpolnili” vse zastavljene cilje v letu 2016. Najbrž je kiks v Lenartu bil nekaj, kar je ekipa potrebovala. Pred večnim derbijem se samo sprašujem, kako to, da ponovno toliko odpovedi tekem? V naklučja ne verjamem. To hard? Pa kaj! Naj se malo razmisli tudi o tem. Mi? Mi gremo dalje.

KK Adecco vam želi uspešno 2017.

D.Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja