ŠDK-jevci so si želeli...

25. 11. 2016 ob 20:45

@ŠD Kidričevo

Ekipa1234T
ŠD Kidričevo1313141353
KK Adecco202317969

Statistika

Poročilo

No, pa je končno prišel petkov večer – evroligaški termin in čas za prvo domačo tekmo ŠDK-ja v ligi PARKL za sezono 2016/17.

ŠDK - Adecco

Na žalost pa kaj drugega kot termin, dvorana in oblačila gostujoče ekipe ni bilo prav nič evroligaškega. Pa gremo akciji. Do 20:17 smo se vsi domači zbrali in večina se jih je preoblekla v značilno rdeče-črno-belo kombinacijo, ki krasi igrišča naše lige že od samega rojstva (Če bere kateri sodnik, morda informacija ne škodi !?!). 15-minutni govor, zdaj že bivšega domačega trenerja (po tekmi je odstopil z soglasno odločitvijo štaba – trenerja, pomočnika in kapetana) je dala nekaj vetra v srca Šumarjev. Vse kar pa so si domači igralci zapomnili pa je bila žal le prva akcija, oziroma »Alpi special«.

20:30 prihod v dvorano. Sodnika točna, le manjkal je vsaj en, ampak tokrat opravičimo. Adeccovci v dveh vrstah in preži že švicajo. Mislim, da so okvirno vsi (Manjkata Kolenič in Želj to pa je verjetno to, če se ne motim). V domači v vrsti pa prvič letos Iztok Novak, ostali klasično razen poškodovanih – Samo, Mario in jaz. Evroligaških okrepitev zaenkrat na tekmah še ni. Govorice po tekmi so šle v tej smeri, da se še določene stvari skriva za glavni cilj sezone – POKAL.

No in tekma se začne. Sodnika urejena in pripravljena. Gledalcev od 7-15, kamera vklopljena in gasaaa …

Skok za domačo ekipo, ampak prva akcija »Alpi special« se zaključi že po pol sekunde tekme, klavrno z napako polovice. Prva petka ne obupa, obrani in vodstvo ŠDK-ja 2-0 po lepem metu Kmetiča. Nato pa že poznana zgodba. Gostje se lepo razletijo, vse skupaj otvori Stojkovič s podarjenimi prostimi meti. Žoga lepo kroži, mi pa imamo težave pri vsaki podaji in 2-14 na semaforju – TIME OUT !!!

Ko se trener po pol minute nadiha sledi 20s napotkov, da oni trije ne smejo tapkat na trici, Mičo more šutnt, Mesko pa pazi na korake, saj veš da ti bota takoj piskala …

V igro prideta Iztok in Denis. Hvalec jo končno pokne že v prvem šutu. Iztok hitro 4 točke in na semaforu zgleda vse malo lepše. V drugi četrtini se vse odvija v nekem podobnem tempu. Adeccovci s polprotinapadi lepo »pikajo« še naprej iz vseh strani in že v prvem polčasu kar 9 strelcev.

Sodnikov danes nebomo omenjali, ampak saj veste klasično na tekmah Kidričevega sodnika »zelo prijateljska« do kolegov na drugi strani, tako da 2 podarjena auta, 3x koraki in štirje prosti, tako, da razlika ob polčasu namesto 10, malo bolj žalostnih 17. Ampak brez predaje!

Drugi polčas smo odigrali »egal«. Bek je začel zadevat od table in proste, nekaj so dodali Mesko, Iztok in Denis. Pa dosti boljša obramba. Pri gostih je Petrovič imel težave s sodniki in ne toliko s koraki, kot sta menila sama. Smo pa lahko končno videli, da se lahko sodniška dvojica loti tudi koga na nasprotni strani – no za nameček pa še tehnična za čestitko.

V tej četrtini smo zelo dobro ustavili Vedlina, kot smo se dogovorili, škoda, da še v napadu ni kaka več pala. Tam 3-4 minute do konca tekme smo celo prišli na nekih -10, -12 … če me spomin ne vara. Malo je zadišalo po nervozi in pritisku, ampak so gostje z vstopom izkušenejših (Horvat in Ternjak) brez težav zadržali in še povečali vodstvo.

Končno smo dobili vsaj boj v tehničnih napakah. Adecco je odigral prepričljivo s svojo prepoznavno igro. Letos imajo ostale ekipe več možnosti, ker baje rdeče-beli jedo več hamburgerjev. Čestitke za zmago in vse dobro naprej!

 

Sestanek po tekmi v režiji ŠDK:

-Dve družinski, Mesko nekaj komplicira, jajca na kmečko, jaz nebi s tuno, mehiške ni …

– Hvalca ni, on kao ne je pic …

– Alpi odstopi, prešinfan kot trener (zakaj taka prva petka ?!?) in kot igralec (Tri maš proste pa šutneš ?!?)

– Vidli smo, da igramo podobno kot Darussafaka (poberemo lahko dosti napadalnih skokov)

– Malo spet pogledamo problematiko basketa na našem področju, vrnemo se v zlata leta, ko še je Aris gostoval v Taboru ….

– Pa za konec naredimo tedenski plan, ko bo ŠDK poskrbel za »igre in zabavo« prebivalcev občine Kidričevo v Božičnem tednu!

 

Pa brez zamere in Lp do naslednjič! Uroš

Fotogalerija

1 odziv

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja