Trinajst odtenkov bele!

17. 11. 2016 ob 21:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco2822181482
KK Rogaška rekreativci139171655

Statistika

Poročilo

Dom športa; 17.11.2016
2.krog 1. lige PARKL
Gledalcev 20
Sodnika: Kereži, Močnik
Zapisnik & semafor: Klasan, Tome, Horvat

Trinajst odtenkov bele!

Grega Mirt

Evo nas. V novi sezoni iz Doma športa v Mariboru. ekipa Adecco Maribor je v prvem krogu lige doživela malce hladnega tuša, a nič kaj pretesljivega. Še dolgo bo trajalo, preden bodo točno ti nasprotniki prešli v pozitivno bilanco z Adeccovci. In točno toliko so omembe vredni, po vsem slišanem, dogodki prejšnjega tedna. Osebno spoštujem vsakega predstavnike lige in ekipe. Kot ekipa z največ izkušnjami v organizaciji, pomagamo, kjer se da. Veliko tega smo storili tudi pred sezono za dotično ekipo in se naučili oz naučil, da tega v bodoče več ne počnemo-počnem. Toliko za uvod in generalni odgovor na 100 vprašanj zadnjega tedna.

Naš nasprotnik Rogaška rekreativci so ekipa, s katero pač nimamo pozitivne bilance. Pravzaprav nikoli ne vemo, kaj od ekipe pričakovati. Zato smo se na zadnjem treningu dogovorili nekaj pravil, povezanih s pristopom v tekmo. Nov termin, trinajst belih v ekipi in nekaj mini novosti v dvorani pred igranjem doma v tej sezoni so razlogi več za nekaj dodatne motivacije. Trije novi obrazi v domači ekipi in silovit začetek tekme na strani domačih. Prva peterka domačih je v prvih štirih minutah malce tipala, kasneje pa se je odprl “šut od zunaj” in tudi akcije so se igrale “do konca”. Ime prve četrtine je Grega Mirt. 11 točk s tremi uspešno zaključenimi meti za tri. Ata darko je na balkonu samo z nasmeškom spremljal to super predstavo na terenu. Elvis Kadič mu sledi z 2 x 3 + 2, Ternjak in Kaube odlična v napadu in asistencah, Little Piksi pa v običajnem ameriškem ritmu. Prednost po prvi četrtini je bila lepih 12 točk. Polna klop domačih je šla na roko razmišljanju vodstva. Coach Č. poseže po rotaciji in to v tekmi, kjer bi se vsak rad še dodatno pokazal, pomeni silovit napad na koš nasprotnika. Tudi tretji rookie Paulič pade “not” in upraviči pričakovanja. Na drugi strani smo na delu videli odličnega Jotiča. Odličen pregled igre, vodenje, met, skratka prava poživitev za ligo samo. Žal v soigralcih tokrat ni imel razpoložene duše. Po več kot odličnih asistencah je ekipi gostov večkrat zmanjkalo nekaj tiste koncentracije v samem zaključku in marsikateri “zicer” je bil zapravljen po nepotrebnem. Domači smo bili v res dobrem ritmu in na polčas odšli s prednostjo 50:22. Takšna prednost se pretihotapi v glave in začenja se z eksperimenti. Dobro, coach Č. je želel vrniti v igro nekaj igralcev, ki so v pripravljalnem obdobju veliko manjkali in so jim manjkale tekme. Malo smo spet “probali” to in ono. Priložnost je bila prava, saj z vsem spoštovanjem do nasprotnika, smo v polčasu najbrž vsi vedeli, da bo to tekmo KK Adecco težko izgubil. Vendar in to z velikim V…se dogaja marsikaj in tako tudi ob malce čudni igri domačih, gostje prihajajo do zaključnih metov in za trenutek pričnejo z uspešnim lovom na rezultat. Marko Ferme je imel nekaj proti in z nekaj samo za njega značilnimi “odpadki” prinesel mir nazaj v domačo vrsto. Jotič pri gostih je ponovno blestel in na koncu bil najboljši strelec na tekmi s 25 točkami. Zadnja četrtina je bila rezervirana za “vrnitev v igro našega kapetana”. Poškodba in daljši izostanek sta pomenila, da je moral odlični Kolenič odstopit nekaj svojih minut kolegu. Ker..tak se spodobi :). Zadnja četrtina ni prinesla ničesar omembe vrednega. Petrovič in Želj sta si nabrala nekaj tekmovalne prakse, Kaube je skakal, asistiral in bi verjetno še do nedelje, če bi tekma še trajala.

Čestitke nasprotni ekipi za fer in pošteno igro. Sodnika nista bila opažena, kar pomeni, da sta delo opravila dobro. Kar se tiče novih pravil, tisti kdor ne ve..si je sam kriv. Velja tudi za igralce KK Adecco in potrebno bo malce resetirat glave in it naprej.

V naslednjem kolu Adeccovci gostujemo v Šumi pri Šumarjih. Tradicionalen nasprotnik in motiviran nasprotnik. Potrebno bo ponoviti vsaj tisti prve del današnje tekme in popraviti določena nihanja v igri. Saj veste, če ne bo šlo, bo drugače spet kriva žoga :). Letošnja sezona bo zanimiva in prvič po nekaj letih, Adeccovci ne štartamo kot prvi favoriti. Treba bo delat in poskušat narediti najboljši rezultat. Pri tem pa ne izgubiti veselja in predvsem spoštovanja do nasprotnikov. “Tak pač bo, to “lubo lejto”.

Kaj še imamo letos? Mitja Nikolič in Pizzerija Ali so novi član Adecco družine in veseli smo tega. Veseli nas podaljšano sodelovanje “z litvanci in njihovim pivom”. Špiclja sem opazil in ni razočaral. Pogledal je skoraj ves drug polčas in tako je prav. Sem mu vrnil z ogledom celotne tekme nazaj :). V pripravi so zavarovanja za vse igralce lige in predstavnike ekip že na tem mestu naprošam, da sporočijo naslove in letnice rojstva vseh svojih igralcev oz tistih, ki igrajo. O tem bo prišel tudi mail.

Zaenkrat toliko iz Doma športa.

Battisti

Fotogalerija tekme by Oliver Kolenič

Fotogalerija

1 odziv

  1. Jimbo#10 pravi:

    Prvič po nekaj letih ne štartate kot favoriti? Kaj pa ste, če ne prvi favoriti? Ste ja 5-kratni (al tu nekje) zaporedni prvaki (+pokal). Zakaj ste vedno znova (lažno?) skromni? Prevzamite vlogo favorita, ta je namreč več kot očitno vaša. Čestitke za zmago.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja