Lenart blizu...

9. 4. 2016 ob 14:00

@KK AJ DAS Lenart

Ekipa1234T
KK Adecco1122221873
KK AJ DAS Lenart1612182066

Statistika

Poročilo

LEnart-AdeccoŽe na začetku je bilo jasno, da je šala vzela hudiča in ne obratno. Lenarčani so namreč vzeli zadevo strogo resno in se že v ponedeljek lotili prvih resnih treningov v sezoni. Po naši stari navadi, so po vseh treningih sledile obširne videoanalize in pregled statistike preteklih tekem, pri čemer smo se še posebej osredotočili na to, zakaj je veko pivo po dva evra in veki špricer po 2 in pol, ter kak fejst smo bili pripravljeni v sezoni 2008/2009 ko smo….. eh…. NO:
V tekmo smo štartali močno, tako kot smo se na petkovi videoanalizi klasično dogovarjali dolgo v noč. Bilo je jasno, da bo prvi polčas polčas trde obrambe in da bodo napadalne vrline ekip prišle do izraza v drugem polčasu. Prvo četrtino je dobil Lenart, drugo Addeco in po polčasu je bil rezultat rahlo v prid gostov. Aktiven rezultat je kazal na atraktiven drugi polčas. Sledila je lenarška klasika:
Po kratkem pogovoru, čikpavzi nekaterih igralcev in spodbudnem govoru našega El Prezidenta se eskadrilja belo-plavih zažene nazaj na teren. Ugotavljamo, da nam dolga segrevanja že na začetku tekme ne pašejo, v odmorih pa še manj. Ko zadihani štartamo v tretjo četrtino, se kot ponavadi igra zlomi, dokler po štirih minutah ne pridemo ponovno do sape. Gostom uspeva vse in na krilih zunanjih igralcev pobegnejo na 13 točk razlike. Neulovljivo? Skoraj…
V izteku tretje četrtine se obramba ponovno postavi, tudi v domači petorki pa igralci začnejo zadevati prepotrebne koše. Publika uživa, tekma je spet napeta in Lenart po dveh zaporednih trojkah povede. Začne se živčna končnica, v kateri o končnem rezultatu odločajo malenkosti. Tukaj sledi klasika s strani Addeca. Trener ukaže rahlo grobo igro, Batisti nerodno pohajkuje med pomivalci tal in žensko toaleto, organizator igre se po Amirkaričevo meče klizačke po terenu, nadobudne dekline v rdečih majicah z bobni pa mlatijo po membrani in navijajo v D-dur lestvici. Taktika, ki očitno deluje. Lenart naredi tri zaporedne napake in Addeco se umakne na varnih pet točk prednosti. Čestitke!

Epilog: nismo najbolj zorganizirani, mogoče se preveč radi kregamo, smo pa fajn pubeci, ki zmagujemo vse tretje polčase. Pa ziher imamo najlepše babnice daleč na okrog! Drugo leto začnemo trenirat že v sredini marca, da bo še bolj napeto! Se vidimo v soboto, na zaključku lige…. Aja – pa prej pojdite na bankomate, da se ne bomo pol lovili okoli šanka 😉

Lep športni pozdrav, Pero

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja