Vikingi proti domačim medvedom v Rušah vnovčili svoje izkušnje

11. 3. 2016 ob 17:00

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše18126844
MB Vikingi1311231461

Statistika

Poročilo

V prvi polfinalni tekmi Pokala Parkl sta se srečali domača ekipa Ruš in in ekipa Veselih vikingov, ki zavzema trenutno 3. mesto v 1. Parkl ligi. Kakšna bo razmerje moči posameznih ekip in katera bo zmagala?
Tekmo so domači začeli po lastnih željah. V obrambi angažirano, v napadu pa so z sodelovanjem ustvarjali številne lepe zaključke, ki so jim prinesli vodstvo 18 : 13 ob koncu prve četrtine. Tudi v nadaljevanju smo videli kombinatorno igro domačih in kljub trudu gostov, se je polčas končal v korist domačih 30 : 24. Pričakovali smo zanimivo nadaljevanje.
V nadaljevanju pa so gostje strnili vrste v obrambi in na presenečenje večine prisotnih z delnim izidom 11 : 0 prešli v vodstvo. Kljub tajm autu domačih so gostje silovito nadaljevali in dopustili domačim vsega 6 točk kar je ob njihovih 23-ih pomenilo vodsvo z +10 pred začetkom zadnje četrtine.
Kakšno bo nadaljevanje? Ali bo uspela vrnitev domačih? Domači so se pripravili za lovljenje zaostanka. V nadaljevanju pa so gostje pokazali, da izkušnje štejejo in so zanesljivo branili koš, v napadu pa z raznovrstno igro domače pogosto spravljali v izgubljene situacije. Ob koncu je samo 44 doseženih točk domače ekipe pomenilo, da ni bilo možnosti za uspeh, nasprotniki pa so se ustavili pri številki 66, ki jim je garantirala zanesljivo zmago.
Najboljši posamezniki pri Vikingih so bili Marguč, ki je z 18 točkami pomenil glavno nevarnost, strelsko sta mu sledila Brodnjak in Vujinovič, v obrambi pa so kot ekipa v 2. polčasu povsem razorožili domače igralce.
Pri domačih sta na koncu največ košev dosegla Kosi in Obrovnik, medtem ko so vsi ostali strelci končali tekmo pod svojim povprečjem.
Kaj reči na koncu? Izkušnje in veliko želje ter predvsem odlična obramba in soliden napad v 2. polčasu so bili tokrat preveč za domačo ekipo. Številni gledalci, ki so se v zares lepem številu zbrali v ruški dvorani so videli dober 1. polčas domačih in nerazumljiv padec v nadaljevanju, medtem ko so gostje zaigrali najbolje takrat ko je bilo najbolj pomembno in si za nagrado priigrali nedeljsko finale.
Kljub velikim pričakovanjem pa ob koncu lahko zapišemo, da so si z uvrstitvijo na Finalni turnir Pokala Parkl domači zaslužili čestitke, saj so pred sezono kot drugoligaši le po tihem upali, da bodo prišli tako daleč…

1 odziv

  1. Ziga pravi:

    zaslužena zmaga, čestitam! + ODLIČNO sojenje, bravo pirta in kolega :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja