Infarktna končnica

24. 3. 2016 ob 20:20

@ŠD Cirkovce

Ekipa1234T
ŠD Cirkovce141218650
ICOS201251249

Statistika

Poročilo

Cirkovce, Dvorana OŠ Cirkovce
Datum: 24. 3. 2016
Gledalcev: nekaj
Sodniki: Fajt, Sabodič

PARKLOVA KLASIKA V CIRKOVCAH IN ZOPET INFARKTNA KONČNICA

Četrtkov večer za anale. Srečanje tradicionalnih nasprotnikov, ki prehaja že v košarkarsko klasiko, ki jo lahko ponudijo le evropski velikani. Tokrat najpomembnejša tekma sezone, obe ekipi pa prepričane v svojo zmago, ki hkrati pomeni vstopnico za final four in možnost odigrati tekmo za uvrstitev v 1. Parkl ligo.

Po »infarktnih« tekmah v letu 2015, se tradicija nadaljuje tudi v letu 2016 in usoda je hotela, da se oba nasprotnika borita za višjo ligo, kamor pa lahko pojde zgolj eden. Nekdo bo zmagovalec in heroj, na drugi strani pa nekdo poraženec in razočaran nad razpletom končal sezono. Dejstva, ki so napovedovala težko bitko za vsako žogo in napetost do zadnjih sekund.

In se je začelo. Gostje skoncentrirani, preudarni v napadu, kateremu je poveljeval odlični Ocepek. Akcije odigrane do konca, kontrola skoka. Tiskarji pa zopet rabili 5 minut, da so se ogreli. V napadu razpoložena zgolj Rojko in Majal. Skupek vsega, 14 : 20 za Oldstarse po prvi četrtini.

Med odmorom malo povzdignjen glas domačega trenerja Frangeža, rezultat pa, da so Tiskarji uspeli zaustaviti Ocepka, ki v tem delu igre zadane zgolj 1x. Igra enakovredna, oboji prikažejo nekaj šolskih akcij »pick and roll« in protinapadov. Pri domačih končno zadane tudi Holc. Rezultat druge četrtine izenačen, gostje gredo na odmor s +6.

Tretja četrtina je rezultat pomembnosti tekme, kar prinese živčne reakcije, zgrešene mete, izgubljene žoge…Kar 7 minut oboji niso mogli zadeti koša, nato se prebudi Radič in zadane vse mogoče in nemogoče, skače in asistira. V tem delu tekme doseže 10 točk, med tem ko se addecovci niso prebudili. Rezultat četrtine 18 : 5 za Cirkovčane, ki povedejo s 44 : 37.

Sledi zadnja, odločilna četrtina, ki je pod svojim peresom ne bi zmogel napisati niti Alfred Hitchcock. Addecovci se približajo, nato tekma v »egalu« do zadnje minute. Sledi napad za napadom in izmenjavanje v vodstu obeh ekip. Vse pa se zgodi v zadnji minuti. Najprej Pantelič skoči v napadu, kot ni še celo sezono in preko Koprivnika zadane »tip in«. Adeccovci v napadu zadanejo proste mete in povedejo za +1. Domači napad negotov, podaje na robu točnosti, žogo nekako pridobi Radič, ki v slogu parade Jana Oblaka in Jordanovega »fadeaway« meta zadane od table. Sledi 30 sekund za anale, športne sladokusce in trenerske analize. Napad addecovcev povede Ocepek, zahteva »pick and roll« igro s centrom. Tiskarji dobro prevzemajo, vendar se Ocepek odloči za met in verjetno pod prekrškom zadane. Domači trener zahteva minuto odmora, do konca semafor kaže še 12 sekund. Akcija na tabli narisana, Tiskarji se poženejo na čelno črto. Stara košarkarska mačka Majal in Rojko »skompenzirata« narisano, žogo dobi Rojko in iz krila suvereno zadane. Do konca 7 sekund, gostujoči trener Vračko kliče minuto odmora. Oboji so glasni, vsak bi zadnje sekunde odigral drugače. Tiskarji upoštevajo navodilo trenerja Frangeža, da Ocepek nikakor ne sme priti do žoge in ga odlično odrežejo, tako da je žoga prišla do Grgiča, ki pa so ga Tiskarji »zdoplirali«, do meta ni mogel.

Odrešilni zvok sirene, kriki, navdušenje…semafor kaže 50 : 49 za domače, ki se poženejo po dvorani. Zmaga…zadovoljstvo…evforija…presenečenje?…ni pomembno, cilji preseženi, ekipa pokazala karakter in zmagovalno mentaliteto…na drugi strani razočaranje in nemo spremljanje veselja…ampak to se je vedelo že vnaprej, nekdo bo zmagovalec in nekdo poraženec…

Ob tej priliki se ekipa TE ŠD CIRKOVCE zahvaljuje vsem sponzorjem, podpornikom, gledalcem, ki ste nas spremljali v tej sezoni. HVALA pa tudi zapisničarjem, brez vas nam ne bi uspelo. Hvala ekipi KK ADDECO OLDSTARS za športno in fer tekmo, verjamemo, da vam je težko, ampak priložnosti se bodo sigurno še pokazale.

Večer se je prevesil v jutro, zmago smo proslavili kot se spodobi, vse pa vas vabimo, da nas spremljate še na zadnji letošnji tekmi, ko se bomo borili za 1. Parkl ligo.

Športni pozdrav iz Cirkovc!

MF

Sponzor-Cirkovce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja