Do zadnje sekunde

18. 3. 2016 ob 19:50

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora2218121668
KK Sladki Vrh1312121047

Statistika

Poročilo

Do zadnje sekunde

DSC_0796
ŠD Ptujska Gora
Sodnika: Šket, Leskovar
Gledalcev: 25

Najprej bom pojasnil naslov in sicer govori o borbi do zadnje sekunde in o lovljenju zaostanka 23. točk iz prve tekme. Res je da končna uvrstitev na skupni lestvici ne pomeni kaj dosti, če nisi v igri za napredovanje, pa vendar smo morali poskusit, tudi zaradi gledalcev, med katerimi je bilo tudi nekaj bivših igralcev Ptujske Gore, kot tudi zaradi prve tekme, kjer smo se z gosti enakovredno borili vse do zadnje četrtine. Zgleda nas je to dovolj motiviralo, da smo v obrambi agresivno pokrivali čez celotno igrišče in posledično pritiskali na goste skozi celotno tekmo.
Pa gremo po četrtinah… Domači smo tekmo začeli silovito in takoj prevzeli pobudo, kar se je hitro poznalo na rezultatu, saj smo po dobrih petih minutah več kot prepolovili zaostanek iz prve tekme. Pri domačih je blestel predvsem Jazbec, pri gostih pa Kikl. Oba sta tekmo končala pri 20. točkah in oba sta največ svojih točk dosegla v prvi četrtini. V drugem delu prve četrtine so se prebudili tudi gostje in tako se je četrtina končala s +9 za domače.
Druga četrtina se je nadaljevala podobno kot se je prva končala, torej z izenačeno igro in visokim ritmom. Razlika med ekipama se je do polčasa še rahlo povečala in tako smo odšli na odmor s 15. točkami naskoka.
Med polčasom smo se dogovorili, da bomo nadaljevali v istem ritmu in agresivno pokrivali nasprotnike ter tako poskušali še povečat razliko pred zadnjo četrtino. To nam ni uspelo, saj se je četrtina končala z 12:12, tekma pa je postajala vedno bolj nervozna. Najbolj nazorno je to pokazala izključitev domačega igralca, ki se ni strinjal s sodniško odločitvijo, kot tudi ne marsikdo na klopi in tribuni. Na srečo domačih tega gostje niso znali kaznovati, saj so zadeli le en prosti met od 4.
V zadnjo četrtino tekme in tudi sezone, smo domači krenili na vse ali nič, kar pa ni takoj obrodilo sadov, saj smo še slabe 4 minute pred koncem vodili samo za 12. Smo pa nato stopili na plin in z nekaj ukradenimi žogami začeli povečevat razliko, ki je minuto in 20 sekund pred koncem znašala okroglih 20 točk. Ker smo prvo tekmo izgubili za 23 in ker smo dali v gosteh več točk kot gostje, smo začutili da je to naša priložnost da končamo sezono pred gosti. Na našo žalost se to ni zgodilo, čeprav smo poskušali vse kar je bilo v naši moči. Imeli smo tudi zadnji napad, ki bi ga morali samo uspešno zaključiti, vendar nam gostje niso dovolili lahkega meta in tako se je tekma končala pri +21 za domače. Kljub temu nismo bili razočarani, saj si zaradi pristopa in truda nismo imeli kaj očitat, morda nam je zmanjkalo tudi malo športne sreče. V tej četrtini se je najbolj izkazal Peter Avguštin, ki je tekmo končal pri 17 točkah, pri gostih pa je ponovno največ prispeval Kikl.
Moram še omeniti in se zahvaliti Simonu Frangežu, ki je zaradi poškodbe prevzel trenersko vlogo in nas s spodbujanjem ter odličnim občutkom za menjave, vodil kot da to opravlja že celotno sezono. V imenu ekipe se zahvaljujem tudi Kaji in Tadeji, ki sta bili naš nepogrešljivi člen na zapisnikarski mizi, kot tudi vsem gledalcem, ki so nas spodbujali med sezono.
Tako, zdaj pa iz parketa na asfalt, dokler ne dobimo poziva za prijavo ekipe v novi sezoni lige PARKL.

Lep košarkarski pozdrav!
GV

DSC_0782 DSC_0784 DSC_0792

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja