V Rušah domači medvedi z zmago potrdili vstop med prvoligaše

24. 3. 2016 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše2527121882
KK Pragersko1615141762

Statistika

Poročilo

V Rušah domači medvedi z zmago potrdili vstop med prvoligaše

Ruše
KK Ruše : KK Pragersko 82 : 62

V zadnjem – 4. kolu nadaljevanja tekmovanja za prvaka drugih lig, sta se še drugič srečali ekipi domačih medvedov in gostov iz Pragerskega. Pred 40 gledalci sta tekmo sodila Kereži in Močnik. Po prvi tekmi v Pragerskem, ki so jo gladko dobili rušani, smo pričakovali še eno neenakovredno tekmo. Pa je res bila?

Gostje, ki so kar nekaj let prevladovali v Parkl ligi, so pokazali, da kljub izostanku kar nekaj igralcev, predvsem mlajših, še vedno dobro tekajo in »fajtajo«. Čeprav je razlika do polčasa znašala že 21 točk (52:31), je bilo to še vedno manj kot na prvi tekmi. Čeprav se po dogovoru domači niso posluževali presing variant, so gostje dobro parirali, predvsem v napadu – po tisti stari: gremo, kdo jih da več.
Tekma je bila nato ves čas izenačena v 3. in zadnji četrtini. Prednost je tako ostala na razdalji 1. polčasa, publika pa je lahko videla kar nekaj lepih akcij z obeh strani.
Tako kot na prvi tekmi je pri gostih napadalno izstopal Borkovič z 21 točkami, sledila pa sta mu Ravnihar s 13 in Čelan z 10 točkami. Tudi ostali so dobro prepotili svoje drese.
Pri domačih je Kosi po fenomenalni predstavi na tekmi v Pragerskem v prejšnjem kolu, kjer je imel index kot Lakovič v najboljših časih (če bi vodili statistiko, sigurno preko 40: ob 24 točkah so bile tu še številne asistence, banane in skoki pod obema košema) tokrat prepustil več minut mlajšim, tako da so se izkazali Petek z 26, Pinter z 12, Obrovnik z 11 ter mladi Škrinjar z 9 točkami, korektno pa so odigrali prav vsi igralci, ki so še stopili na parket: Pavlič, Šumer, Krebs in Vujanovič. Pokazali so veliko lepih potez in čeprav na koncu omenimo strelce, ne smemo pozabit tudi skokov, asistenc in pridobljenih žog, ki so jih prispevali, ki pa jih v tej statistiki ne omenjamo. Z klopi sta ekipo vzpodbujala še Plohl in Bajraktaraj.

Če zaključimo: v Rušah smo videli zmago novih prvoligašev. Čestitke za odlično sezono.Ruše_2 Ruše_3 Ruše_4

1 odziv

  1. veteran pravi:

    Hvala Rušam za korektno odigrano tekmo. V vseh elementih igre so najboljša ekipa letošnje druge lige. Za mešanje štrenov pri vrhu prve, pa jim manjka še kakšna 4 ali 5.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja