Ruše v Cirkovcah uspešnejši

8. 3. 2016 ob 20:45

@ŠD Cirkovce

Ekipa1234T
ŠD Cirkovce20991554
KK Ruše2225221382

Statistika

Poročilo

V Cirkovcah se je odigrala povratna tekma med domačini in gosti iz Ruš. Gostje motivirano in polni elana, mi pa tak bolj po naše. In primerno temu je potekala prva četrtina. Gostje so kar hitro povedli za slabih deset in tako je bilo do 8 minute prve četrtine. Potem pa nekaj, kar absolutno ne sodi na športno tekmo. Če pa že, pa ne v drugo PARKL ligo. To je bilo kričanja in mahanja zaradi ene »mogoče« sporne sodniške odločitve pri njihovem vodstvu 20:8. Tekma za kratek čas prekinjena, trener je hodil praktično po igrišču in poskušal kričeče razložit sodniku kako je bilo v resnici; igralci so kričali, da se jim godi smrtna krivica; klop je bila praktično vsepovsod samo na klopi ne…Škoda za takšen uvod v tekmo, ki bi lahko bila ena tistih ta pravih. Posledično smo se mi lahko lepo približali do konca uvodne četrtine.

Epilog izgreda:

 • tri tehnične gostom,
 • sodnik Fajt popolnoma upravičeno izključi njihovega trenerja (lahko bi še kakega igralca na igrišču in na klopi) in z veliko truda umiri agresivne goste,
 • trije prosti za Cirkovce in žoga s strani.

V nadaljevanju tekme so gostje pokazali, da takšen primitivni nastop v prvi četrtini sploh ni bil potreben in nas lepo športno nasekali. Parkrat so se še vseeno potožili sodnikom, da se jim vseeno godi rahla krivica in da jih pretepamo, vendar OK. Mladi in napadalni (razen g. Kosi je malo starejši) in jih kot takšne jaz razumem.  V zadnji četrtini smo domači le našli dodatni motiv – dajmo izgubit manj kot so Pragerčani – in smo nekako ta cilj tudi dosegli. In na koncu so bili gostje zadovoljni z zmago, mi pa tudi z izgubljeno koš razliko.

Po teki smo malo popili in celo uspeli izvedeti, da so bili po prvi tekmi Rušani tako razočarani, da so se odpeljali s pivom v kuferamih na skrivno lokacijo in smo posledično ostali mi sami pred njihovo dvorano. Ko smo enega vprašali, zakaj pa so to naredili? »Ja veš, deževalo je« je pa bil odgovor. Smo pa od njihovega »ekonoma« dobili 12 piksn Uniona. Hvala še enkrat, gospod!

Rušani so absolutno zreli za prvo ligo, tudi če jim po igralski poti to ne uspe. Enostavno niso kaliber za drugo PARKL ligo; predobro košarkarsko znanje in neustrezen osebni karakter – po prvi tekmi so odšli kar iz igrišča, redki so čestitali ; po drugi tekmi pa jim tudi ni bilo nekaj prav – mogoče so premalo zmagali ?

Kakor koli, sedaj pa še vrhunec sezone. ADECCO Oldstars, to pa so čisto drugi ljudje. Pravi kaliber za drugo ligo in mi bomo dali vse od sebe, da bodo v njej tudi ostali.

Napisano mnenje je moje osebno razmišljanje in ne predstavlja mnenja ekipe ŠD Cirkovce.

Filip Majal, Nr. 10

7 odzivov

 1. Ziga pravi:

  Marsikaj bi lahko napisal, ampak se “žal” ne bom spuščal na ta podel nivo, ker to poročilo to pa presega vse meja nekega zdravega človeškega razmišljanja, zbogom gospodje.

  • C9 pravi:

   Gospod Žiga.
   V PARKL-u je kritika vedno dobrodošla. Komentar tekme si razlagaš napačno. Verjamem, da nisi zakompleksan tip človeka, ki si slabo pa tudi dobro kritiko razlaga kot slabo. Verjamem, da si bil slabe volje in si morda na hitro prebral komentar tekme.
   Verjetno niste pričakovali hvalospevov? Ne vem kako je v KZS, kako je na 24 ur je kolega Aljaž že povedal. Jaz pa vam povem, da vas žal moram razočarati. Potrebno se bo privaditi porazov tudi v naši ljubi 2. rekreativni amaterski ligi in kmalu morda tudi v prvi parkl ligi, h kateri tako hitite.
   Ker sem prijazen in se mi da sem celo analiziral Majalov komentar.
   Dobro o Rušah:
   – motivirani in polni elana
   – lepo športno ste nas nasekali
   – mladi in napadalni
   – gostje so z zmago zadovoljni, mi pa z koš razliko
   – tistega glede skrivne lokacije ne morem komentirat, ker osebno tega nisem slišal.
   – pohvalili smo gospoda, ki nas je prijetno presenetil s pivom. Smo pa bili upravičeno nekoliko razočarani, da so po prvi tekmi z dolgimi nosovi vsi izginili neznano kam. Ne vem zakaj? Mogoče smrdimo?
   – Ruše ste absolutno zreli za 1. ligo (tudi če vam to morda letos ne uspe)
   – niste kaliber za 2. ligo – predobro košarkaško znanje in neustrezen osebni karakter – naj pojasnim tole.. Neustrezen, ker bistvo 2.lige je predvsem šport in seveda druženje, med tem ko je v 1. ligi bolj bolj poudarek na tekmovalnosti in košarki na višjem nivoju. Al si si ti to drugače razlagal?

   Slabo o Rušah
   – tehnične in izključitev
   – omenjeno v zgornji alineji je nepotreben in primitiven pristop. Najbrž nisi tukaj pričakoval, da vas pohvalimo, ali pač?
   – parkrat ste se še pritožili sodnikom. Meniš, da tole ne drži?
   – po porazu na prvi tekmi nisem štel kdo mi je dal roko in kdo ne, sem pa opazil, da velika večina sploh ni pogledala v oči ob stisku roke.. Cmeravo ste odšli v slačilnico in enako tudi čim prej domov, z izjemo mogoče enega ali dveh, ki so približno za 15 sekund postali pred vhodom, da si odprejo marelo. A tudi tole ne drži?

   Zbogom in srečno tudi vam gospodje.

 2. Aljaž pravi:

  No ja…veliko pretiravanja in tudi ne resnice v tem poročilu. Ko novinarji na 24ur. Po tekmi v Rušah je bilo razočaranje res veliko, vendar je vseeno sledil športen stisk rok. Piva pa domača ekipa sploh dobila ni, ker so ble kao trgovine zaprte, tako da se je prvo seveda poskrbelo za goste. Ni treba na tak način, marsikateri lahko povsem narobe zastopi tak “spisek” . Pa lep pozdrav

 3. veteran pravi:

  Žal se je še enkrat izkazalo, da vse preveč ekip ne ve, kaj je rekreacija.

 4. Glinik pravi:

  Mene presenetilo to o pretepanju … Bi lahko trdil, da smo pa mi bili tepeni od njih. Zanimivo, kako se stvari obrnejo …

  Lp

 5. Ziga pravi:

  Uf ja, ne bi tukaj razglabljal nekih stvari ampak eno je kritika eno pa napihovanje dogodkov… Ne bom se pogajal kdo ima prav in kdo ne, pridite na pokal v ruse v petek ali nedeljo, pa bomo z najvecjim veseljem spili to pobeglo pivo po prvi tekmi in rekli kaksno prijateljsko 😉

 6. Donatelic pravi:

  Zdravo. Morda se bo zdelo cudno, a jaz prav pogresam taksna porocila tekem. Vsi vemo, da se marsikaj dogaja, ko smo na tekmah. Tako ali drugace. Odkar smo Adeccovci v tej ligi, smo morali prebrati kaksno ostro na nas racun in tekme. Tudi, ko smo ustanovili Old stars ekipo, ni bilo drugace. Tudi od igralcev iz Cirkovc in ko danes nazaj pogledam, so imeli veliko prav. Prve zamere se spreminijo v izkusnje in nato v medsebojno spostovanje. Z leti smo Old starsi postali enakovreden in dostojen nasprotnik Cirkovcanom in obratno. In prav je tako. Ce se napise kritika, se napise predvsem pogled. In tega predvsem radi beremo. V vseh teh letih lazi prej na forumih in zdaj na speltu, nisem zaznal. Je bilo podziganje, prcanje itd. Da pa je liga Parkl nekaj, skozi kaj se tezko sprehodis, pa so obcutile do sedaj prav vse ekipe, ki so vstopile v njo. Pa bodisi z visokimi ambicijami, kadrom..karkoli. Osebno se vedno mislim, da je nas Oldiče zajebal sistem in sedaj je ze prepozno. Super je dejstvo, da se bomo srečali, ponovno, s starimi rivali v dveh tekmah in preprican sem, da bomo na koncu spili “fse”. Point mojega pisanja je naslednji. Tudi to je marketing in tudi v tem ljudje uzivamo in beremo. Razlicne poglede namrec. In na ta nacin nastajajo rivalstva in na ta nacin…se delajo tudi kosarkarska prijateljstva. LP D

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja