Ptujčani klonili na zadnji domači tekmi sezone

5. 3. 2016 ob 16:30

@KK Ptuj

Ekipa1234T
KK Ptuj mladi1025211571
KK Starše2324201582

Statistika

Poročilo

Ptujčani klonili na zadnji domači tekmi sezone

Dvorana Gimnazije Ptuj, 5. 3. 2016
Število gledalcev: 11

Domačini smo potihoma pričakovali zmago, saj so bili nasprotniki zajetno starejši in bi jih lahko »dobili« na hitrosti. Zavedali smo se, da so Staršani izkušenejši in fizično močnejši.

Lahkotno smo se podali v prvo četrtino, kjer so nasprotniki izrazili svoje prednosti, predvsem pri metu iz razdalje. Na krilih Glinška so dosegli tri trojke, eno je dodal še Trifkovič V., medtem pa domači nismo bili uspešni. V prvem delu je bil pri domačih točkovno osamljen Pogladič z osmimi točkami, dve je dodal še Brkič. Rezultatsko so močno prevladali gostujoči košarkarji.

V drugi četrtini smo se malo zbrali in nanizali nekaj dobrih napadov, med domačini je bil najuspešnejši Kramberger z desetimi točkami. Za najatraktivnejši koš na tekmi je poskrbel Vedernjak z metom za tri točke iz »mrtvega« kota, ob pisku sirene na koncu četrtine.

Drugi del srečanja, »enakovrednejši«, je potekal z nekaj dobrimi akcijami na obeh straneh. Tretja četrtina je bila za polovico koša na naši strani in tako še vlila nekaj upanja na ugoden rezultat. V domači zasedbi smo si točke lepo razdelili, pri gostih je blestel Kac z enajstimi točkami.

V zadnjo četrtino smo domači odšli z zaostankom enajstih točk. Odločeni smo bili tekmo spreobrniti na našo stran. Na trenutke smo se močno približali, celo na šest točk zaostanka, vendar so nam gostje proti koncu ponovno pobegnili na začetno razliko te četrtine in zasluženo slavili zmago.

Kot zanimivost, gostje so dosegli skupaj devet zadetih metov za tri točke, domači pa le tretjino njihovega izkupička.

Zahvaljujemo se lokalnim navijačem za prijetno družbo in zapisnikarjem za dobro delo v letošnji sezoni.

Lep pozdrav s Ptuja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja