Napeto tudi v Kidričevem

25. 3. 2016 ob 20:45

@ŠD Kidričevo

Ekipa1234T
ŠD Kidričevo1513132566
KK Rače211382163

Statistika

Poročilo

Kidričevo 25.3.
Sodnika: Kereži, Sok

Še zadnjo tekmo rednega dela smo Kidričani pričakovali z veliko nestrpnostjo. Po teoriji morda, v praksi pa nikakor nismo želeli dopustiti zmage gostom iz Rač, saj bi nas to lahko stalo uvrstitve na tekmo za obstanek v ligi in bi se posledično, ravno tja uvrstila naša nasprotna ekipa.
Uvod je povsem pripadel gostom, ki so preko prodorov in kakšnega zadetega meta za tri naredili rahlo prednost in tudi dobili četrtino z 21 : 15.
Do polčasa sta obe ekipi napadalno padli in na odmor so s prednostjo 6 točk odšle Rače.
Potrebno se je bilo zresniti in strniti vrste, predvsem v obrambi. Napadalno se je videlo s tribun da to ne bo ravno naš najboljši strelski večer. Pa vendar smo se ponovno preveč zanašali na met, ne s pol razdalje, z razdalje preko 6,75. »Not« ni šlo nič. Žoga še je krožila a vse prevečkrat nerazumljivo z zadnjo podajo končala na trojki in v nerezonski met.
Vseeno smo pred zadnjim delom razliko zmanjšali na vsega pol koša (41:42).
Zadnja četrtina, ŠDKevci postavimo cono, Rače nas ubijajo z igro pod koš. Lepo obremenijo eno izmed strani, prenesejo žogo do centra in skoraj vedno ista situacija… osebna napaka!
Vse tja do 36 minute igre smo vse stavili na šut, potem pa le prenesli igro pod koš, ali preko prodora malo premešali njihovo obrambo. In ja, obrestovalo se je. Tudi Jadranko Alpi Skolnik je dobil veliko več prostora za kak neoviran met in z 12 točkami v zadnji četrtini, skupno 22 poskrbel, da smo domačini potrdili uvrstitev na tekmo za obstanek ob končnem rezultatu 66 : 63 v našo korist.
Ob točkovni odsotnosti našega sicer najboljšega strelca Hvalec Denisa, je Mitja Bek kapetansko prevzel vlogo druge strelske violine Kidričanov in dodal 19 točk.
Na drugi strani smo imeli obilo preglavic pri ustavljanju Poljšaka in Koludroviča, ki sta zbrala po 17 in 21 točk.
Čestitke gostov, ki so igrali v zelo okrnjeni postavi, saj jih je nastopilo le 5, kar je jasen pokazatelj kako pametno in neobremenjeno so odigrali srečanje.
Za konec mi dovolite, da ob tej priložnosti v imenu vseh ŠDKevcev čestitam našima prej omenjina najboljšima strelcema ob rojstvu Manice, ki je Jadrankova prva hčerka in rojstvu Matije, prvemu sinu Mitje. Po nekih informacijah, naj bi Manica že odčitala kilogramsko – višinsko lekcijo kolegu Matiji! Seveda smo zadevo primerno proslavili, kot je razvidno iz fotografije!

PARKL pozdrav,
Grega S

ŠDK_resize

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja