Največji derbi v ligi, tekma za prestiž in tekma za očitno "sodniški drobiž" !!

26. 3. 2016 ob 20:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco1520202984
Rams157182060

Statistika

Poročilo

Največji derbi v ligi, tekma za prestiž in tekma za očitno “sodniški drobiž” !!

Adecco - MCAPRO

Sobota je bil čas za derbi. In Adeccovci smo komaj čakali to tekmo, saj je v goste prišla ekipa, ki je že skoraj leto dni nismo premagali. In ob pogledu na ekipo gostov, tudi tokrat ni bila opcija nič druga kot zmaga. In prav je tako. Za gosti je vrhunski del redne sezone in domaci smo vedeli, da bo tole tezko. Tekma je tudi prestižna in o tem sva se z Brankotom strinjala. Ampak v kakšnem kontekstu, malce kasneje. Adeccovci smo naleteli na težave dan pred tekmo, ko smo ostali brez dveh članov prve peterke zaradi obveznosti, dva je načela bolezen in na koncu smo z smsi in pozitivo nekako spravili 8 glav. Ampak 8 motiviranih glav! Na ogrevanju je bilo 8 proti 8!
Igra bi se naj pričela ob 20h. Pa se ni. Očitno je tradicija, da se ravno na takih “nepomembnih” tekmah nekaj “zezne” in sodnikov..ni. No, bil je eden. Kaj res? Spet? Eden? Kaj zdaj? Sam niti pomislil nisem, da bi tekmo igrali ob diligiranju enega sodnika. Pa ne, ker ne bi mogli. Ampak, ker ne bi hoteli!!! To se enostavno tako ne dela. Ne vem razloga. Ampak me tudi ne zanima. Ker mora biti tudi plan B in tudi plan C, če hočemo imeti dobro ligo. Odgovorni v ligi so ali smo veliko naredili, da bi se postavil nek nivo. In tak nivo na tekmi, kjer gre za prestiž (kot sva se strinjala z Brankecom), mora biti prisoten predvsem s strani PARKL delegacij. Zahvala Smiljanu, ki je vskočil, ker je bil gledalec na tekmi in hitri operaciji po klicanju Zdravkoviča, ki se je pojavil po drugi četrtini. Ampak tukaj pride tudi do drugih elementov v tekmi. Najprej postavita prva dva sodnika nek nivo in tretji nepripravljen nadaljuje s svojim. Takšne tekme zahtevajo pripravo na tekmo, igralce itd. Tole v soboto ni bilo primerno in sledilo je kup kompenzacij skozi igro, malo na eni strani, malo na drugi, razburjenje na obeh klopeh že itak zaradi prestižne tekme in napetosti itd. Nehote se ukvarjamo z nečim, kar niti ne sodi pol na tekme in klopi. Komentarji, ki niso za otroška ušesa itd. Brankecu sem rekel, da bom to omenil in tudi po tekmi sva bila oba jezna, saj tak odnos ni odnos do dveh najboljših ekip v letošnjem rednem delu sezone. Ali so morda ljudje mislili, da pač nimamo kaj druga za delat in gremo malo šilat tekmo, ki kao ne odloča o ničemer? Ravno ti dve ekipi nosita tudi skozi leta neko odgovornost do zunanjega zanimaja za ligo PARKL nasplošno. Pa če si kdo to prizna ali ne. Vseeno. Zaslužimo si obojni drugačen odnos!!

Saj, tekmo smo potem odigrali. Domači na koncu nekoliko bolje od gostov, a vendar… Nekaj iz tekme: Prva četrtina popolnoma izenačena. Pri Adeccovcih sem naštel 4 zgrešene klasične zicerje in precejšnjo nerazpoloženost v metu. Igra gostov je bila takšna, kot jih krasi skozi sezono. Močno pod koš, skok in polna raketa. V drugi četrtini je domačim stekel šut in počasi a vztrajno so Adeccovci prešli v dobro tekmo. Dobro izdelane akcije so omogočale veliko odprtih šutov, kar je začel izkoriščati Horvat, pod košem je Petrovič bil bitke z Videnškom in Bručijem, ter vse skupaj na koncu polčasa rezultira z precej ugodnim rezultatom za Adeccovce. Trash talka med igralci je bilo tudi nekaj. Pa med trenerji, pa to in ono. Pa ni kaj ni. Tekma s tremi sodniki in derbi, ..vsega je bilo. V drugem polčasu so Adeccovci igrali zelo “ameriško”. Hitro, dobro v obrambi in predvsem uspešno v napadu. Horvat, Stojković in Petrovič so na tej tekmi bili razred zase in razlika je bila dovolj velika, da smo Adeccovci varno pripeljali tekmo do konca. In po koncu smo skupno ugotovili, da smo nekako v začetku pri obeh ekipah namesto užitka do tekme “fasali” nervozo. Sem že opisal zakaj.

Čaka nas dobra priprava na F4 v Lenartu. Tukaj bomo Adeccovci dodali še malo plina in spilili formo. Zmaga nad neporaženo ekipo je bila vsekakor dobrodošla in v tem ritmu gremo naprej. Gostje so zasluženo osvojili prvo mesto po rednem delu prvenstva in čestitke. Morda se še srečamo in morda, če bomo obojni imeli srečo, bodo na to tekmo prišli pravočasno tudi možje v sivem in predvsem v pravem številu. Morda bomo fasali obojni še slabši kriterij, zaradi tega zapisa. A kritike so dobronamerne. In take naj ostanejo!

Ampak morda je “relativen” in ko smo cukali “litvanca” po tekmi, se mi enostavno ni dalo več razburjat.

Končali smo ligo z enakim številom zmag in porazov, kot pred dvema letoma. Hvala vsem ekipam za korektnost in dobro druženje.

Lep pozdrav iz Doma Športa..zadnjič v tej sezoni..

Battisti

FOTOGALERIJA

5 odzivov

  1. vader pravi:

    Sojenje v ligi je pod nivojem… Osebno sem fejst razočaran nad sodniki v ligi (vsaj te tekme katere sem videl)… Vem, da gre za dobre sodnike, zakaj pa piskajo tak preko k**** te tekme pa nevem in to me jezi. Ker vem, da so sposobni bolje. Dobivam občutek, da sodniki na te tekme hodijo pobasat v žep denar brez da bi se primerno pripravili na tekmo!

  2. #10 pravi:

    Sodniki bi morali biti v dvorani oz. garderobah v istem času kot vsi igralci. In tudi oni bi se morali segrevat in “mentalno” pripravit na tekmo. Seveda pa le to vzamejo s hecem, kar se vidi ob vsaki prekinitvi, ko se sodnika zbližata in se ves čas smejeta, kot da sta prisotna na standup komediji. Ne vem kaj jim je ves čas tako smešno. Mogoče se sami sebi smejejo. #sodniskaneresnost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja