6 GOSTOV IZ RAČ PREMALO ZA RESNEJŠI ODPOR

18. 3. 2016 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro2221171979
KK Rače1212111853

Statistika

Poročilo

Starše, 19.03. 2016

KK Starše Čiro : Rače
79: 53 (43 : 20)
KK Starše Čiro (trener Borut Besedić):

Tokrat je za komentar poskrbel Tjaž. Hvala. Zahvala tudi zapisnikarski mizi in vsem, ki so pomagali pri brezhibni organizaciji tekme. Še posebej se zahvaljujem predstavniku obeh ekip Rač. Posodili so nam zapisnik. Naš se je namreč izgubil na poti iz Maribora v Starše.
6 GOSTOV IZ RAČ PREMALO ZA RESNEJŠI ODPOR

Pred tekmo z Račami smo že vedeli, da je letošnji Final Four izven dosega zaradi dogodka, ki se je zgodil dva dni prej – zmaga Lenarta nad Rogaško. Tako smo v tekmo šli povsem neobremenjeno, da pokažemo kako lahkotno lahko igramo in da prenesenemo nekaj “dobre“ igre s treninga tudi na tekmo. Igranje pod takšnimi pogoji je po eni strani sproščujoče, po drugi pa nezanimivo, saj se pogreša tenzija, ki se razvija ob napetih, pomembnih tekmah.

Preidimo k aktualni tekmi. Začetek tekme je bil bliskovit, saj smo povedli 8-0, nakar so gostje vzeli minuto odmora, da bi ustavili naše “konje“, a jim tudi timeout ni pomagal. Imeli so namreč le eno menjavo, pa še ta je zamudila začetek tekme. Prvo četrtino smo na podoben način pripeljali do konca, do rezultata 22:12, voz so v tekm delu igre vlekli Senekovič, Manjević Kopčič in Kaube. Tega vodstva nismo izpustili iz rok, praktično bilo ni nikoli ogroženo, smo pa pustili gostom iz Rač, da se približajo na 8 točk razlike med samo tekmo. Z enakim tempom in stilom igre smo nadaljevali celoten polčas, ob zvoku sirene pa je semafor pokazal 43:24 za domačine.

V tekmi, ki ni imela pomena za nas, morda je imela kak pomen za goste, je največ priložnosti v tekoči sezoni dobil tudi “ljubljančan“ Fras. Tretja četrtina je prikazala igro obeh ekip na ravni kot pred polčasom, domačini smo zvišali vodstvo, Račani pa so imeli težave v napadu pri doseganju točk. Tako je tudi ta četrtina pokazala rezultat v prid Starš, 21:12. V tem delu so bile točke najbolj razporejene pri domačih, Rotman jih je prispeval največ, 8.

Pred zadnjo četrtino je tako zmagovalec bil bolj kot ne odločen, a treba je izpeljati tekmo do konca. Rače so v tem delu prikazale daleč največ, saj so dale 18 točk, pri čemer sta izstopala dva akterja – Koludrovič z 9 in Polšak s 7 točkami. Pri domačinih je po “penetrate and pass“ metodi Manjević Kopčiča statistiko polnil Kaube s svojo metodo “catch and shoot“, ki je dal 10 točk v četrti četrtini. Pri gostih velja omeniti še Begića in Fingušta, ki sta prispevala po 10 in 11 točk. Po finalnem zvoku sirene je semafor prikazal rezultat 79:53. Da smo goste povabili na “pir ali dva“ po tekmi ni potrebno omeniti.

TMK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja