Adeccovci uspešnejši

7. 3. 2016 ob 19:50

@KK Adecco

Ekipa1234T
ICOS2418181777
KK Pragersko614121547

Statistika

Poročilo

Dvorana dom športa Maribor
Gledalcev 20
Tekma 2. lige PARKL

Sodnika: Kereži, Močnik
Zapisnik: Klasan
Časomerilca: Tome, Muršec

KK Adecco Old Stars . KK Pragersko 77 : 47 (24,6, 18,14; 18:12, 17:15)

Druga tekma proti legendarnim Pragerčanom in to kar v manj kot tednu dni. Iz vseh vidikov gledano, je to privilegij. Gostje so namreč neuničljivi in dostojni večkratni prvaki te naše prelepe lige in to je treba spoštovati. V zgodovini Adecco “franšiz” smo bili marsikatero bitko in v arhivih lige PARKL je to že večkrat omenjeno, poslikano, dokumentirano. v ponedeljek zvečer v domu športa, smo pa smo “ponovno” bili “tukaj”. Zmaga za točko v prvi tekmi je ekipo Oldstars dalo malce v razmišljanje. Igra z veliko napakami in neizrabljenimi priložnostmi je poskrbela kar za nekaj “bednega” vzdušja. A zmagi se vseeno ne gleda v zobe. Dejstvo, da smo vso sezono igrali s predstavo o tem, da bomo s križanjem prvih dveh ekip v drugih ligah prisli do finala lige in z morebitnim uspehom igrali super finale prvi dan F4, nas je motivirano gnala od oktobra. To smo imeli v glavah in zato sprememba v drugem delu sezone tik pred zdajci enostavno nima logike pri Oldičih. Seveda je težko karkoli rečt, če se 3 ekipe strinjajo z igranjem po zdajšnjem sistemu in ti ne. A najbolj bode v oči sistem prenašanja točk in to še po skoraj končani 2.ligi in po dejstvu, da je prepozno narediti karkoli. Toliko o tem, kako se med ligo ne da spreminjati zadev in danes, po tekmah s Pragerskim je jasno, kje smo naredili usodne napake.
Zato smo tudi malce jezno stopili na parket v ponedeljek. In to v polni postavi. Tak je bil dogovor pred sezono, da Oldiči stopimo skupaj, ko bo treba. In takrat pokažemo, kaj in kako. Po poškodbi se je vrnil tudi Grga in Oldiči smo postali tista ekipa, ki jo je potrebno najprej…premagati.
Kar želimo in kaj ne, sta pokazala Ocepek in Vrečko v prvih petih minutah tekme. Obramba je stala dobro in 3 x 3 za Oldiče, pa nekaj odpadkov in bilo je 15 :0. Prvi koš so gostje dosegli 4:01 do konca 1/4. Seveda so gostje prišli brez nekaterih ključnih igralcev, ampak vseeno tudi pri njih najbrž ni bil takšen načrt v zvezi začetka tekme. Oldiči so delovali kot dober star diesel, ki ..kadar gre,pač gre. In, ko se je malce ustavil Ocepek, sta se priključila Kolac in Grga, Žan pa je itak bil v svojem ameriškem ritmu, pa upam si trdit, da celo s kake pol moči. No, tak je vsaj zgledalo. Prednost 22 točk ob polčasu zna biti varljiva, a tokrat ne. Bojč mi ga je dal. Pozabil sem laufat za njim :). V polčasu sva se z Bojčem spraševala, zakaj naju trenerji menjujejo. Midva pa ja morema igrat :). Bojč, saj še bodo prilike. Drugi del tekme je atomsko začel Miki Miklavčič. Košarkarski dvoboj med Miklavčič fotrom in Miklavčič sinom je za dve točki “suvereno” dobil foter. In to predvsem na račun 3/4, kjer je dal..ja uganili ste. Vseh 8! Od nekod je “dotankal” spet Ocepek in šibal naprej v smeri “danes bom nafilal koš”. Tilen Miklavčič je dodal 2×3 v tej četrtini in kaj dosti ni več za napisat. Osebno se mi je nekje izgubil Ravnihar pri gostih. Nekaj slabo zaključenih metov in tega izvrstnega igralca gostov, ni več bilo prav v igri. V zadnji četrtini še nekaj dodatnih strelcev pri domačih. Glinik ni vstopil v igro, ker je pač tako hotel. To je bilo dobro tudi za domačega kapetana, ki je dobil nekaj njegovih minut. Oldiči smo tekmo pripeljali do konca in to z največjo razliko, odkar imamo Adeccovci tekme z ekipo iz Pragerskega. In tukaj mislim na obe ekipi Adecco. Čeprav je Žan tekmo končal celo na mestu organizatorja igre, mu je pripadel naslov naj strelca tekme in to za pol koša pred Ickotom.
Po tekmi pa nazaj k bistvu lige. Druženju. Hvala Pragerčanom že za prvo pogostitev. Mi smo malo vrnili in načeli našega “litvanca” in Toscanske pizze. Galerija v Domu je bila polna in bilo je živahno. Kot trebe!
Oldiče čakata še dve tekmi proti Cirkovcam. Jasno je, kaj je naš cilj. Na koncu pa, bo kar bo. Zagotovo nam bo ostala najboljša sezona v zgodovini ekipe Oldstars. Ampak, nismo še rekli zadnje!

Z nekajdnevno zamudo – Battisti

Fotogalerija

5 odzivov

  1. veteran pravi:

    Damir, gledalci na tribuni so ugotovili, da sva vsak v svoji stvari dobra. Jaz sem prehiter zate, ti pa pretežek zame.

  2. veteran pravi:

    Če si pa pretežek za boj vamp na vamp.

  3. Glinik pravi:

    Tale pa je “malo” kisla.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja