Cirkovčani »ugasnili luči« domačinom v Rušah

18. 2. 2016 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše2210152067
ŠD Cirkovce1321152271

Statistika

Poročilo

Cirkovčani »ugasnili luči« domačinom v Rušah

V prvem kolu nadaljevanja tekmovanja, kjer se srečujejo najboljše ekipe obeh drugih lig, smo pričakovali primerjavo moči prvouvrščene ekipe severa – Ruš in drugo uvrščene ekipe juga – Cirkovc. Kakšna je moč posameznih ekip in katera bo zmagala?
Tekmo so domači začeli tako kot so si želeli. V obrambi angažirano in v napadu efikasno. Tako se je prva četrtina končala z vodstvom 22 : 13. V nadaljevanju so gostje pokazali, da se ne mislijo kar tako predati. Počasi a vztrajno so manjšali razliko in do polčasa povedli 34 : 32. Ali je to bil znak, da bodo tudi nadaljevali v tem stilu?
Kasneje se je pokazalo, da bodo. Tekma je bila ves čas izenačena tudi v 3. četrtini. Prednost je bila malo na tej, malo na oni strani, nobena ekipa pa ni uspela ustvariti večje prednosti. Tudi ob koncu tretje četrtine je bilo +2 za goste. Ko je nervoza dodobra napolnila domače vrste, so gostje počasi, a vztrajno nabirali prednost in 2 minuti pred koncem povedli za 12. Konec? Po prikazanem, bi vsi pritrdili. Vendar so domači krenili v zadnji juriš in po nekaj odvzetih žogah in zadetih metih prišli na -3. Ali je še možno izenačenje? Hitra osebna in prosti meti, od katerih gostje zadenejo enega. Zadnji napad in poskus, ki zgreši cilj. Gostje zasluženo slavijo s +4.
Presenečenje? Glede na prikazano so se Cirkovčani predstavili kot borbena in kompaktna ekipa, ki je ves čas igrala svojo igro. Domači so se na trenutke pritoževali nad čvrsto igro nasprotnikov. Grobo? Nadaljevanje tekmovanja bo pokazalo kdo bo skupno boljši.

Pa še to: čeprav je bil fotoaparat na tekmi, so izostale slike. Pozabili smo slikat. Da ne bo kdo rekel da namerno. Sigurno ne. Sicer pa so Cirkovčani tako ali tako domačim »ugasnili luči« kot se reče, tako da bi tudi slike bile bolj temne kot ponavadi.

4 odzivov

 1. Stanislav pravi:

  Mogoče bi tu dodal en podatek, ki bo mnogim “staroselcem” povedal kaj več.
  Holc je dal od 14 točk, 9 v zadnji četrtini. In Rojko je imel 7min pred koncem tekme 5.osebno.
  Holc se vrača po poškodbi? 😛
  Čutim strah in trepet v ostalih ekipah? 😀
  P.S.
  Jaz sem Holca kril brez težav. Samo sam ne sme biti, tisto še nekak trofi 😀 😀 Je tak Drva? 😛

 2. Glinik pravi:

  Cirkovce so znane po moški igri 😉

  Ruše glede na statistiko brez svojega najnevarnejšega orožja (in še v svoji dvorani) … hmm … le kaj je vzrok?

  Lp

 3. veteran pravi:

  Izkušnje in starost, so še zmeraj vladar v drugi ligi.

 4. Ziga pravi:

  Glinik, topovsko smo začeli tekmo zopet 22:10, potem se pa nismo več znajdli, totalno padli iz ritma, “razštelani” skoraj vsi :) se zgodi, drugače pa ja, korektna moška igra cirkovc :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja