Polovična uspešnost

19. 2. 2016 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1814182272
KK AJ DAS Lenart1912171058

Statistika

Poročilo

Starše, 16. 02. 2016

Tokrat je za poročilo poskrbel naš Niko Senekovič

Polovična uspešnost

To je bila tekma, katero smo morali dobiti. Zmaga je bila obvezna za ohranjanje upanja na uvrstitev na zaključni turnir, zmaga z razliko 20 točk pa bi še dodatno povečala možnosti. V pokalu smo se že uvrstili med 4, v ligi pa se bomo morali za to še krepko potruditi.
Tekmo smo začeli v nekem krču, Lenart si je na hitro priigral nekaj točk prednosti. Po nekaj minutah smo le ujeli svoj ritem. Rezultat je bil večino časa izenačen, med +5 in -5, večje razlike si nobena od ekip ni uspela priigrati. Agresivna obramba se je obrestovala, saj je močno utrudila gostujoče branilce. Fras je vsakih nekaj minut trenerja prosil za time-out ali menjavo. Naša glavna prednost so bili protinapadi, katerim Lenartčani pogosto niso mogli slediti. Zraven tega smo imeli neverjetno razpoloženega Tineta, katerega smo obdarovali z žogami na dva načina – tako, da je polovico svojih točk dal iz asistenc, drugo polovico pa iz naših zgrešenih metov.
Po dokaj mirnem, ampak izenačenem prvem polčasu, se je dramatično začela tretja četrtina. Lenartčani so očitno ugotovili, da nas bodo s petimi igralci na igrišču težko premagali, zato so poslali še šestega. Dejansko… Kogler je po nekaj sekundah igre v tretji četrtini naskrivaj ‘prišprintal’ na igrišče v upanju, da sodniki in domača ekipa tega ne bodo opazili. Ostro oko sodnika Močnika je takoj zaznalo, da nekaj ne štima. Na hitro je preštel igralce na igrišču in podelil prvo tehnično napako. V enem od naslednjih napadov je sledila še druga tehnična, tokrat je imel Fras predolg jezik – zanimivo – medtem, ko je njegov soigralec metal proste mete. Nekaj trenutkov zatem je sledila še groba nešportna napaka izkušenega ostrostrelca Lovšeta. Vse to v prvih treh minutah tretje četrtine! Lenartčani so sicer znani po taktiki provociranja nasprotnikov z nenavadnimi potezami, ampak tokrat so bili ti prijemi neuspešni. Mi smo ohranili mirno kri. V tretji četrtini se je odprlo Zelenkotu in pred zadnjo četrtino smo imeli dve točki prednosti.
V zadnji četrtini smo dodali še malo agresivnosti, ter predvsem s protinapadi in skoki v napadu vztrajno povečevali prednost. Nekaj minut pred koncem smo bili že na +10 in zavohali smo tistih 20 točk razlike, kar je bila tiha želja pred tekmo. Lenartčanom so moči že pojenjale, zato smo še bolj pritiskali in želeli hitro zaključevati (proti)napade. To je bilo na trenutke uspešno, prevečkrat pa smo v želji po hitrem zaključku tudi grešili. Na koncu +14 in polovična uspešnost. Zmago smo dosegli, razlike +20 pa ne.

Lp Niko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja