Letina uspela kljub hurikanu

3. 2. 2016 ob 20:20

@Hurikani Basket

Ekipa1234T
Hurikani Basket137161854
Beaujolais2011142267

Statistika

Poročilo

Letina uspela kljub hurikanu

2. liga sever
sodnika Senekovič, Bilič

No pa smo se spet srečali. Novinci v ligi in stari znanci lige Parkl iz Rač. In slednjim je rdeči grozdni sok kar tekel kljub možnosti za hud vihar. Žal je hurikan na prvi fronti bil oslabljen zaradi bolezni prvega strelca, borca in dejanskega vinarja Valcla. Gostom iz Rač je v za obe ekipi preveliki telovadnici v Sladkem Vrhu uspelo vrniti za tisto tesno zmago na domačem terenu. Čeprav tudi gostje niso bili kompletni, kot so kasneje povedali.
Začeli smo dokaj enakovredno. Takoj na začetku smo Hurikani še uspešno v obrambi ustavljali najboljšega igralca gostov Baumana. Potem se je razigral in v tej četrtini dal kar 11 točk, od tega eno trico. Pridružili so se mu še ostali, Meglič tudi s trico. Pri Hurikanih je lepo zadeval naš play Sašo, ki je ob trici dal še dva koša iz igre. Druga četrtina je bila za nas katastrofalna, edino Milošič je lepo zadel trico. Skupaj smo dali samo sedem točk, toliko kot Bauman sam pri gostih. Hurikanom v napadu ni šlo tako, kot bi moralo. Bili smo v krču, gostje so pametno igrali v obrambi, predvsem so igrali ozko, s podvajanjem, zato v raketi ni bilo dosti prostora. V tretji četrtini sta bili ekipi enakovredni. Lepo je zadeval naš najmlajši Jamšek, dopolnil Milošič s trico, zadeli smo nekaj prostih metov, kar nekaj pa smo jih zdaj že skoraj po stari navadi skozi celo tekmo tudi zgrešili. Zdaj bomo cel mesec delali tri šprinte čez celo, pol pa pet prostih (ja pa veš da!). Pri gostih sta zadevala Meglič in Majal, Bobnarič pa je zadel štiri proste mete. Skratka razlika se ni hotela zmanjšati.
V četrto četrtino smo Hurikani šli odločneje. Nekaj obrambnih akcij in pritisk na prenos žoge je prineslo bolj dinamično igro in več priložnosti v napadu. Gosti iz Rač so bili malo neusklajeni, kakšna žoga je letela v out. Jamšek je v tej četrtini zadeval proste mete in dal skupaj pet točk. Sašo je v zadnji sekundi napada sredi četrtine zadel iz dvokoraka trico in razlika je padla na vsega šest točk. Potem sem (Valh) dal šolsko banano Baumanu (baje mi jo je podaril, kot je pozneje izjavil, da mi polepša dan). In ko so me v kontra napadu faulirali, sem zadel en prosti met. Rezultat je kazal 49 : 44 za ljubitelje rdečega. Tu smo začutili, da bi morda lahko preobrnili potek tekme, Hurikan bi se moral razbesneti. Pa se ni 😉 . Z osebnimi napakami smo ustavljali napade, vendar so vsi dobro zadevali proste mete. Igrač tekme Bauman je v tej četrtini nasul kar 14 točk, od tega šest prostih metov. Ko smo lovili rezultat, sem lepo dvakrat zadel iz krila. Sašo je zadel trico in nabral za letos rekordno število točk na eni tekmi. Vseeno pa se mu je žoga tudi na tej tekmi prevečkrat nepričakovano in dobesedno nesramno odbila iz obroča. Kar huda poškodba ramena iz Rač se še mu vedno malo pozna. Nič ne moreš, je pa občutno bolje in tako pravo povrnitev v formo mu vsi želimo. Torej namesto da bi se razlika zmanjševala, se je večala. Ni pomagala niti moja trojka minuto pred koncem, saj je le ublažila poraz. Pol minute pred koncem smo že čestitali gostom, ki so si zmago povsem zaslužili. In pravzaprav igralce obeh ekip vsaj malo presenetili.
V tretjem polčasu so nas gostje še enkrat presenetili, saj so imeli kanister z rdečim domačim sokom kar zraven. Sicer je bil napol prazen, ko so prišli iz slačilnice. Po moje se jim je razlil. Sicer pa je bil sladek in dober, brez konzervansov, in je pasal po grenkem porazu. Uroš bi sicer povedal, katere cvetlice so noter. Zmagali smo sicer na koncu vsi, ker smo imeli priložnost bolje spoznali ljubitelje košarke in nove zabavne sogovornike. Smo se dogovorili, da bomo še kakšno kdaj rekli, baje soka tam doli na dravskem polju kar tako ne zmanjka, ker tudi tam nihče ni rad žejen. Ali se motim?

6 odzivov

 1. Luka pravi:

  Kaj pa zadnja četrtina? 😀 88:22 😀

 2. Stanislav pravi:

  Ja dobri so bili! 😀

 3. Stanislav pravi:

  Valh – dobro ti gre! =) Pohvalno. Rad berem vaša poročila =)

 4. dLOOKman pravi:

  Super povzetek, super druženje. Drugo sezono pa le igrajte v manjši dvorani….

 5. Bombek pravi:

  Hehe…dober komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja