Pihal je veter, a izkušeni soldati z omladinci trdno na tleh

26. 1. 2016 ob 20:15

@Hurikani Basket

Ekipa1234T
Hurikani Basket1213171456
KK Starše1411201459

Statistika

Poročilo

Pihal je veter, a izkušeni soldati z omladinci trdno na tleh

Na povratni tekmi smo se spet udarili stari znanci. Takoj na začetku je Čiro pokazal, kdo je še vedno največji (dobesedno 😉 ) pod košem. Stisnil je par banan in Hurikani smo nekako začutili, da ne bo lahko igrati pod košem. Sicer nizek rezultat obeh ekip v prvi četrtini pove, da igra v začetku ni stekla. Valcl je za domače lepo zadel dve trici, svoje pa sva dodala še Jani in jaz (Valh). Omladinca Glinšek in Kac sta seveda držala ekipo Starš strelsko pokonci. Za nameček je proti koncu četrtine vstopil v igro prekaljeni Pero, ta mlajši Trifko, ki ima mimogrede še vedno frizuro kot Morten Harket iz skupine Aha (Pero, kaj maš to za en šampon J), in seveda s prve pokne trico.

Tudi v drugi četrtini igra ni stekla najbolje, Hurikani pa smo uspeli prilagoditi obrambo na tiste njihove roge (P&R) solistov Glinška in Kaca. V obrambi sta na Glini dobro igrala tako Renato kot Mičo, ki je za povrh zadel še lepo trico. Zaostanek dveh točk smo tako nadoknadili, na odmor pa smo šli s sicer izenačenim rezultatom, vendar kot da bi oboji igrali le eno četrtino.

V drugem delu se je prebudil naš center Welti in lepo zadel proste mete, podelil pa tudi nekaj ramp. Celo Čirotu eno, na kar je bil še posebej ponosen. To se ne zgodi zlepa J. Prvemu hurikanskemu borcu Urošu se nikakor ni uspelo bolje razigrati, dodatno pa je dobil še dve osebni v napadu. Čeprav se je našemu pleju Sašku žoga par krat nesramno odbila iz koša, je vmes lepo zadel trico, drugemu našemu beku Janiju pa po lepih prodorih ni uspelo zadevati prostih metov. Renato je vmes z lepo trico spet dvignil adrenalin Hurikanom. Kar šest Hurikanov je na celi tekmi zadelo trico, kar je lepa popotnica za naprej. Po drugi strani je stari znanec in strateg Vaupotič z rokometnimi menjavami zmedel obrambo Hurikanov, kar je izkoristil Kac, ki je zaporedoma vrgel tri trice. Mirna roka, nimaš kaj. In nič ti ne pomaga, če lepo zadeneš v napadu, potem pa dobiš takoj porcijo nazaj. Obenem je simultanka in mnogo osebnih na Glinšku prav njemu omogočila, da je v tem delu zadel kar sedem prostih metov. Dobra koncentracija, svaka čast. Tako smo Hurikani šli v četrto četrtino s tremi točkami zaostanka. In teh nismo mogli nadoknaditi.

Četrta četrtina se je začela živčno na obeh straneh. Padli sta tehnični, zakaj točno, pustimo. Prostih metov tako nismo zadeli dovolj. Osebnih je bilo na obeh straneh veliko, zato smo oboji veliko metali proste mete. Škoda da ni v zapisniku statistike. Gostje so od štirinajstih točk v tej četrtini dali kar devet točk iz prostih metov. Hurikani pa smo žal slabo metali proste mete. Naš center Welti je bil še najbolj zbran. Jani je v tem delu lepo zadel trico, na drugi strani pa je vrnil Glinšek. Ko so izkušeni soldati že mislili, da je vsega konec, sem s trico povrnil domačine v igro. Spet smo bili dobili priključek za bolj dramatično končnico. Vendar je v igro stopil izkušeni stari znanec in lisjak Ploj, ki je prej bil neopazen, in zadel pod košem ter izsilil osebno in rutinirano zadel prosti met. To so tisti trenutki, ko ti parajo živce. Hurikani smo potem v minuti odmora morali naumiti neko pametno akcijo za trico. Najbolj nevarnega Uroša ni bilo na parketu, ker je imel pet osebnih. Zato smo se dogovorili, da sam prevzamem to odgovornost. Prva akcija ni uspela, ker so jo gostje presekali z osebno. Zadel sem le en prosti met, na drugi strani pa enega tudi Pero. V drugem odmoru smo naumili drugo, bolj enostavno akcijo pick & pop, ker ni bilo veliko časa. In po podaji Saška sem izza črte res vrgel bolj pionirsko na koš. Odbilo se je od table in dvakrat od obroča, mimo L. Čiro je kasneje rekel, da včasih taka tudi zaide 😉 . Menda pa ja ve. Naša skakalca Welti in Jamšek nista dobila skoka in vsega je bilo konec.

Hurikanu so proti koncu pošle moči, premagal se je bolj kot ne sam, izkušeni soldati in omladinci iz Starš pa so bili zelo veseli še ene zmage. Prisrčno jim čestitamo. No vsega še ni bilo konec. Potem smo ob pivu stari znanci obujali spomine na stare čase, malo komentirali sodnike, pa izmenjali stališča o ligi. In potem, ko smo utrdili prijateljske odnose, smo se tako tudi razšli. Že čez dva dni bo Hurikan poskusil presenetiti medvede iz Ruš. Kolikor vem, medvedi navadno spijo v takem času. Nikoli ne veš, kaj se potem zgodi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja