Rušani doma uspešni proti Hurikanom

28. 1. 2016 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1918112068
Hurikani Basket121161645

Statistika

Poročilo

Rušani doma uspešni proti Hurikanom

10

Dvorana v Rušah, gledalcev 40, sodnika: Močnik in Sok.

V prestavljeni tekmi 7. kola 2. PARKL lige sta se pomerili ekipi domačih iz Ruš in gostov iz Šentilja.

Začetek tekme je bil nervozen, saj je bil po štirih minutah igre rezultat 7 : 4 za goste, nato sta se kar nekaj časa ekipi menjavali v vodstvu, da bi po boljši igri domači četrtino končali z vodstvom 19 : 12. Gostje so ves čas tekme dobro »fajtali« in kljub nenehnemu vodstvu domačih, razlika ni presegala 15 točk, končna razlika pa je bila rezultat nekaj domačih trojk v zadnjih minutah srečanja.

Najboljši strelci gostov so bili Weldt 13, Valcl 10 in kapetan-trener Valh 9 točk. Tudi ostali igralci so pokazali veliko želje in borbenosti: Gamser, Harc, Zrnko, Milošič in Topolinjak. Hurikanovih 8 se je pokazalo v lepi luči in si popolnoma zaslužilo pijačo po tekmi.

Nekaj o domačih, ki so s to zmago tudi teoretično potrdili 1. mesto v 2. ligi – sever, ne glede na razplet zadnjih dveh srečanj. Kaj bo prinesel zaključek lige in srečanja z najboljšimi z juga, bomo pa še videli. Do sedaj so se Rušani pokazali kot kompaktna celota in posrečen spoj izkušenj in mladosti. Reden obisk treningov kaže na veliko privrženost fantov temu športu in verjamemo, da bo to kažipot tudi za mlajše v klubu, da z kvalitetnimi treningi poskrbijo za nadaljevanje svetle košarkarske tradicije v Rušah.

Najboljši strelci na tekmi so bili Paulič 16, Petek 15, Pinter 11, strelsko so jih spremljali Kosi, Berglez, Plohl, Bajraktaraj in Škrinjar. Odlično so pa obrambno odigrali Krebs, Obrovnik in Vujanovič ter pomembno prispevali novi zmagi.

Pred rušani sta še zadnji tekmi v Sladkem Vrhu proti Palomi in doma v četrtek proti Staršam, ki so jih edini premagali v tej ligi. Lahko se samo veselimo se teh srečanj in pričakujemo dobro košarko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja