Ko nepričakovano presenetiš...

4. 12. 2015 ob 20:20

@

Ekipa1234T
KK Starše1712212070
KK Ruše2217151367

Statistika

Poročilo

Ko nepričakovano presenetiš…

Kak naj človek napiše/opiše tekmo, ko pa je že sam rezultat dovolj veliko presenečenje? Začnimo s tem, da so gostje pogrešali Kosija, domači pa smo pogrešali našega najvišjega člana Kadriča in beka Kaca. Vseeno nas je bilo 12, vendar je naš Vlado spet prevzel krmilo ob odsotnosti coach-a. Potihem smo (priznamo) želeli zmago, ampak ob pogledu na povprečno starost naše ekipe proti gostom, se je zmaga zdela visoka kot Mt. Everest. Vseeno vedeli smo da bo največja nevarnost prihajala iz dvojnega P (Pinter, Petek), ostalih pa tudi ne smemo preveč pustit odprtih. Težka naloga…

No pa začnimo. Skok za Ruše in prvi napad za goste. Mogoče tudi ključen trenutek tekme, ko sem ob metu Obrovnika uspel blokirat met in s tem vnest nekaj straha v gostujočo ekipo, ki potem ni kaj veliko poskušala pod košem. Pa vseeno. Na naši strani smo uspeli zadeti najprej Hanžel (2), nato jaz (Vodušek 2) in še Glinšek s trojko, ampak kaj ko so gosti vsi šuterji in so nam že v prvi četrtini nasuli 4 trojke (Plohl, Pinter, Obrovnik, Petek). Vseeno nas je najbolj bolela tista par sekund pred koncem četrtine, ki je rezultatsko razliko povečala na +5 za Ruše (17:22)

Kaj je blo novega v drugi? Praktično nič, rušani so spet pokazali moč na črti za 3, dodali so nove 3 (Bajraktaraj, Pinter, Paulič, skupno 7 do polčasa), naš Glinšek je dobil že 4. osebno in odgovornost je padla na Perota (Trifkovič), ki je v tej četrtini dosegel 8 od svojih 10. točk na tekmi. Kljub vsemu našemu trudu so gostje še povišali prednost na 29:39 ob polčasu (12:17)

No v drugem delu tekme pa se je zgodilo še nevideno iz naše strani. Ponavadi smo v igri vedno padli, tokrat pa nam je uspelo ravno nasprotno. Medtem na drugi strani “padec” v igri, par napak in naš veliki lov za presenečenjem. Domači smo zavladali v raketi, saj smo Vodušek, Besedič, Dobnik in Črešnik skupaj dosegli 14 točk, Glinšek se je vrnil v igro s svojimi 4. pikami, Ploj starejši pa zadel še 3ko. Pri gostujočih mini show Petka (7 točk), ki pa so mu sodniki začeli piskat vedno več korakov pri njegovih poskusih prodorov. In začuda samo 1. trojka gostov. Uspelo nam je zmanjšati zaostanek za 6 točk na +4 za Ruše (21:15)

V zadnjo smo vstopili še bolj napaljeni ker smo začutili, da bi pa mogoče vseeno lahko presenetili in zadali ruškim medvedom prvi poraz. Spet sta zablestela pri domačih Glinšek in Hanžel. Za Glinška je to stalnica, Hanžel pa je končno pokazal svojo pravo igro. Pri gostih smo uspeli ustaviti Petka, ampak kaj to pomaga ko se potem pojavi spet Pinter. Spet so nam natrosli še 3 trojke (skupno na tekmi neverjetnih 11), ampak vseeno smo uspeli počasi lezt mimo njih v prednost. Na koncu uspešno izvedenih večina prostih metov za zadrževanje prednosti pred gosti in 6s pred koncem po timeoutu napad za izenačenje Ruš. Žoga je prišla do Pintera, bližje kot 2m od črte za 3 ni mogel in na našo srečo in gromozansko veselje zgrešen met, poštartana žoga in konec tekme. (20:13)

Neverjetno veselje pri nas, nasmeh vsepovsod, uspel nam je mini čudež. Presenečenje kola! Mogoče celo sezone. Korektna in lepa, športna tekma, vso spoštovanje do gostov, ki se jim poznajo treningi, ampak očitno smo si mi želeli več. Še vedno pa mislimo, da so glavni favoriti za zmago v drugi ligi. Nam pa ostane sedaj, da ta zagon potegnemo še v povratne tekme proti Palomi in Beaujolais.

Over&out

WaterShek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja