V prvi domači tekmi zmaga za medvede izpod Pohorja.

25. 11. 2015 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1814182171
KK Sladki Vrh1611141152

Statistika

Poročilo

V prvi domači tekmi zmaga za medvede izpod Pohorja.

Dvorana v Rušah, gledalcev 60,
sodniki: Fajt in Močnik.

Po uvodnih treh gostovanjih smo dočakali tudi prvo domačo tekmo v Rušah. Očitno so zmage privabile lepo število gledalcev, v dvorani je donela glasba in po segrevanju je sledila uradna napoved igralcev obeh ekip. Komentator Drago je dobro opravil delo, iz novega ozvočenja smo razločno slišali vse nastopajoče. Gre za dve ekipi iz vrha lestvice 2. lige, tako da smo pričakovali izenačeno tekmo.
Srečanje se je tako tudi začelo: gostje so se predstavili z čvrsto, odločno igro v obrambi, v napadu pa so kljub prizadevanjem domače obrambe pridno polnili domači koš (Cehnar Luka 7 točk). Po izenačeni prvi četrtini, ki se je končala z 18 : 16 za domače, je bilo podobno v nadaljevanju. Kljub vstopu v igro domačega aduta Kosija, smo spremljali še naprej izenačeno igro. Pri gostih je strelsko bil razpoložen Kikl, ki je v tem delu igre dosegel 8 točk, pri domačih pa Petek, ki je do konca polčasa zbral 9 točk.
V drugem polčasu so domači poskušali z agresivno obrambo utrujati nasprotnikove igralce in to jim je počasi a zanesljivo uspevalo. Z dobrimi skoki Obrovnika, Bergleza in Krebsa ter z nekaj prestreženimi žogami Pavliča, kapetana Pinterja in Plohla, je končno uspelo žilave goste oddaljiti tudi rezultatsko na varno razdaljo in na igrišče so ob solidnem Bajraktaraju lahko stopili tudi Vujanovič ter najmlajša Škrinjar in Masilo.
Pri gostih sta ob koncu med najboljšimi strelci bila še Komerički z 11 točkami in Breg z 8 točkami, trener – igralec Vernik pa je poleg nasvetov svojim igralcem še sodnike glasno poučil o njihovih napakah.
Ob zelo borbeni igri in marsikaterem čvrstem kontaktu, je bilo tudi nekaj iskric, sodniki so peteline in medvede pomirili z tehničnimi napakami, vendar se je tekma končala športno in umirjeno, ob hladnem pivu po tekmi, pa smo pozabili na vse konflikte med tekmo.
V domačem klubu so si želeli novega videza klubskih emblemov. Po nekaj predlogih so se odločili za MEDVEDA. Hvala Žigi, Žaku, Dragu in ostalim, ki so ga zasnovali.

logo KK Ruše

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja