Kdo izgubi dobiček dobi izgubo (by Grunf)

23. 11. 2015 ob 20:30

@KK Adecco

Ekipa1234T
Adecco Oldstars2013162069
KK Ruše1716162271

Statistika

Poročilo

Kdo izgubi dobiček dobi izgubo (by Grunf)

Oldstars - Ruše_2015_2

Dom Športa, Maribor, 23.11.2015, 20.30h
Sodnika Kereži, Močnik
Gledalcev cca 20.

Dvoboj dveh dosedaj neporaženih ekip v naši skupini je pravgotovo opravičil naziv derbi, saj je postregel z vsem kar pravo prvenstveno tekmo krasi – moška borba, lepe poteze, izenačenost in odločanje v zadnjih sekundah. Tokrat se je tehtnica prevesila na stran gostov, sicer novincev v ligi, vendar domači vemo, da bi lahko bilo tudi drugače.

Že od samega začetka je bilo jasno, da bo težka borba celo tekmo; Rušanov je bilo polno igrišče, hitri so ko šus in povrh še skočni, tako da je tempo igre bil kar na visoki ravni. Koš za koš, dober začetek Ocepeka in Grgića ter ostalih nosilcev igre na obeh straneh in ob koncu prvega dela igre +3 za domače.

Odločen začetek 2.čertine Oldičem prinese najvišje vodstvo na tekmi, in sicer + 7, kar pa (žal) ni dolgo trajalo. Naša ekipa ima namreč eno zelo egoistično, verjamem da popravljivo, lastnost in ta se pokaže, ko povedemo z neko solidno prednostjo, potem pa začnemo igrat vsak posamično. Rezultat takšnega pristopa je serija gostov 10-0, ki jo je zrežiral predvsem Obrovnik. Do polčasa smo se le nekako pobrali (trojka Šerbineka) in izid ob glavnem odmoru je bil izenačen na 33.

V 3.četrtini se fight nadaljuje; gostje dominirajo v skokih in po mojem skromnem mnenju je ta segment igre odločil zmagovalca, saj so Rušani ničkoliko krat imeli 2., 3. ali celo 4. napad. Pavlič je pri gosteh prodiral in zadeval proste mete, Kosi zanesljivo zadeval, pri domačih je ravnotežje držal Vrečko, do izraza je pa začel prihajati tudi Glina. V zadnjo četrtino vstopamo še vedno poravnani, tokrat na 49.

Sklepno dejanje bolje začenjajo Rušani; še vedno skačejo kot na fedrah, pobirajo ‘naše’ žoge, s trojko se izkaže Pinter in ob zanesljivem Kosiju gostje gradijo lepo prednost, mislim da je bilo celo +7 za njih kakšne 4min do konca. Oldiči stisnemo na plin, igra se bolj agresivno, Vrečko, Glina in Uršej držijo priključek vendar ne moremo obranit koša, razen s favlom, iz česar pride 7 zadnjih točk gostov iz prostih metov. Res je, da so jih nekaj tudi zgrešili, s čimer smo dobili priložnost celo za zmago, čeprav v zadnji četrtini sploh nismo vodili. Torej na 13sek do konca imamo napad ob zaostanku 2 točki in seveda gremo na trojko, saj bo Žan zadel. Vse smo lepo naredili, met je bil, vendar prekratek, gostje (stotič) poštartajo žogo, zletijo v kontro in jo zapravijo vendar do še enega meta nismo prišli, tekme je konec in moramo priznati zaslužena zmaga Rušanom. Sojenje je bilo korektno, zapisničarji natančni, brez večjih pripomb 😉 .

Sklepamo lahko, da so Rušani dobra ekipa vendar tudi premagljiva, kar bomo pokazali v povratni tekmi pri njih. Zavedamo se kje so še naše rezerve in le te enostavno moramo izkoristiti.

Tretji polčas je bil, kot vedno, zelo obiskan, pester in zanimiv; zopet je bilo neko čaščenje, neki rojstni dan, beseda dala besedo, pripovedujejo se anekdote iz teh in onih situacij in na koncu takega večera si, kljub grenkemu priokusu poraza, nekako zadovoljen, saj je smisel cele zgodbe šport in druženje, nič od tega nam pa ni manjkalo J!

Samoumnevno je še vedno le eno; Svyturis gladko steče po grlu, ne glede na rezultat 😉 !

Glasbena oprema tokrat v slogu tekme: Fajt (Mi2) https://www.youtube.com/watch?v=qoPsC6-afiI&index=26&list=PLD1C6534D35AC95B0

Fotogalerija: http://kkadecco.blogspot.si/2015/11/adecco-oldstars-kk-ruse.html

Lep košarkarski pozdrav, MArio

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja