Zakon bivšega

17. 11. 2015 ob 20:15

@

Ekipa1234T
Hurikani Basket1122161362
KK Sladki Vrh247161360

Statistika

Poročilo

Zakon bivšega

Pa smo ga dočakali: prvi občinski derbi v članski košarkarski kategoriji. Šentilj vs Sladki Vrh. Čeprav se bosta oba lokalna derbija zgodila v isti dvorani v Sladkem Vrhu, ki edina v občini zagotavlja optimalne pogoje za košarko, je semafor pod rubriko »DOMAČI« tokrat nagrajeval ETI Hurikane.

A tudi tokrat so grelne svečke v dizlih nekoliko starejše izdelave kot pri nasprotnikih iz Palome potrebovale nekaj več časa, da so zagrele motor. Na začetku tekme je tako Paloma hitro prevzela pobudo in s kolektivno igro prešla v vodstvo. Domači Hurikani ponovno z nekakšnim krčem v napadu, nekaj zgrešenimi zicerji in brez pravih rešitev do koša. Pri gostih je Komerički zadel 2 trojki, dodal še koš iz igre in 1. četrtino končal z 8 doseženimi točkami. Svoje so dodalo še Luka Cehnar, Arzenšek in Kikl s po štirimi, in razlika je hitro naraščala. V zadnjih 2-3 napadih nekoliko boljša slika tudi pri domačinih (Zemljič 4 točke), a četrtina se je končala z visokim vodstvom Palome 11:24.

Po motivacijskem govoru domačega stratega Valha, ki tokrat zaradi bolezni ni vstopil v igro, so Hurikani odločno prijeli v obrambi, bolje zaprli prostor pod košem in izboljšali skok. S pridom so izkoristili hitrost Kulovca, ki je dosegel nekaj lahkih košev iz proti- in pol-protinapadov (skupaj 8 v 2. četrtini), domači ostrostrelec Valcl je umeril svoje orožje in dodal še 2 trojki, ostali člani ekipe so dodali še 8 točk. Gostujoča Paloma razen trojke Nerata in 4 doseženih točk ostalih igralcev ni uspela resneje ogroziti koša in 2. četrtina se je končala s 22:7 za Hurikane. Rezultat ob polčasu: 33:31 za ETI Hurikane.

Palomi golobčki so ob polčasu že začutili močnejši veter,  ki jih je počasi a zanesljivo odnašal iz želene smeri igre. A so se mu na krilih v 3. četrtini odličnega Komeričkega (9 točk v 3. četrtini) uspešno zoperstavili. Spremljali smo izenačeno četrtino, v kateri pa so cel čas ohranili prednost Hurikani. Vedno več nevarnosti je začela predstavljati domača trojka Zemljič (4 točke), Valcl (8 točk) in Weldt pod košem (4 točke). Končni rezultat 3. četrtine 16:16.

V zadnji četrtini na začetku nekoliko živčna igra ter nekaj napak, nakar so Hurikani počasi a zanesljivo povečevali prednost. Paloma je stik vzdrževala preko Komeričkega in L. Cehnarja (vsak po 4. točke), pri domačih je igra tekla pod koš, kjer je Weldt povzročal kar nekaj preglavic (skupaj 9 točk v 4. četrtini). Domači Hurikani so Golobčke skorajda že odpihnili iz dvorane 2 minuti pred koncem, ko je prednost znašala 7 točk, a so v napadu 2 x zgrešili pod košem, ob tem pa zapravili še napad z napačno podajo, kar je bojevita Paloma kaznovala s točkami. 20 sekund pred koncem srečanja je tako na semaforju pisalo ETI Hurikani 61 Paloma Sladki Vrh 60. Žoga je iz avta pripadala gostujoči Palomi. V zadnji minuti odmora sta moštvi skovali taktiko za zadnjih 20 sekund in Paloma je krenila v napad. Igrati so želeli do konca tekme, in odgovornost je prevzel Luka Cehnar, ki se je nekako prebil skoraj do koša, se 4 sekunde do konca odrinil v skok-šut in vrgel na koš. A se je iz drugega plana dvignil tudi Weldt in kaaaaakoooor vihhhaaar zalepil banano, priboril žogo in 2 prosta meta. Do konca je ostala 1 sekunda in 20 stotink. Prvi met  je rutinirano zadel, drugi se je odbil od obroča dovolj dolgo, da je sirena oznanila Hurikan v dvorani Sladki Vrh in golobčke poslala pod hladen tuš! 62:60 za ETI Hurikane.

Spremljali smo odlično srečanje, športen derbi v pravem pomenu besede in končno tudi prvo zmago za Hurikane. Ponovno se je dokazal zakon bivšega, saj so 3 bivši igralce Palome (Kulovec, Valcl, Weldt) skupaj dosegli 46 od 62 domačih točk.

Ponovno neurje je napovedano že prihodnji petek v Staršah!

Boštjan

3 odzivov

 1. MArio pravi:

  Vi kar kličete spremembo vremena…pa tak fajn je, ko je toplo….zato smo mi poskrbeli, da je lepa jesen, ne pa da neki t.im.hurikani pustošijo tu okoli… :-)

 2. Devolfi pravi:

  Malo snega ne bi škodilo v totem MB …

 3. Stanislav pravi:

  Komaj čakam, da igramo redno tekmo v ligi s Oldiči, da jim Kiki nasuje 44 točk! 😀
  P.S.
  Vaše slike za najavo dogodkov so mi zeloooo všeč =)
  Držite ta ritem!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja