Ena lastovka ne prinese pomladi, dve pa (še) tudi ne (by Grunf)

16. 11. 2015 ob 19:55

@

Ekipa1234T
Adecco Oldstars102392463
KK Starše91112739

Statistika

Poročilo

Ena lastovka ne prinese pomladi, dve pa (še) tudi ne (by Grunf)

Dom Športa, Maribor, 16.11.2015, 19.50h
Sodnika Pirtovšek in Senekovič
Gledalcev cca 15-20.

Končna gladka in prepričljiva zmaga Oldičev je sicer lepa za videti, vendar sama tekma je bila le občasno na sledeh gladke, lepe, gledljive igre. Vse preveč napak (igralcev, sodnikov, zapisničarjev), zgrešenih metov, izgubljenih žog itd. je botrovalo zelo povprečni predstavi, v kateri smo tokrat Oldstarsi bili manj slabi.

Več ali manj popolni zasedbi na obeh straneh (kljub nekaterim zamudnikom), kot je to ponavadi na začetku sezone, je obetalo lepo predstavo vendar je neka čudna, nevidna sila ta ponedeljkov večer zavrla igralsko kreativnost in učinovitost.

Prvo četrtino velja zapomniti le po eni zanimivosti, po kateri bo vam vse jasno; na točno 4min do konca prve je bil rezultat 4-4 :( .

V nadaljevanju tekme le nekaj več pozitivne energije na igrišču in domači se, predvsem po zaslugi zalaufanega Žana Vrečka, odvojimo na spodobnih 13 razlike. Žanu sta se pri domačih prilkjučila Grga in Primož, pri gosteh sta voz  v prvem polčasu vlekla predvsem Ploj A. in Glinšek.

V tretji četrtini, ki ja za nas v lanski sezoni znala biti pogubna, se je nadaljevalo skopo polnjenje strelske statistike na obeh straneh; frajersko (al pa maljkovičevsko, zdovčevsko ipd.) bi bilo, če bi malo število košev bil rezultat vrhunske obrambe vendar je to (žal) bil odraz prevsem slabega meta, zgrešenih zicerjev in nerodnih reakcij omenjenih akterjev ter smo v tem delu igre morali prizanti premoč gostom, ki so tako zaostanek zmanjšali in v zadnji del srečanja smo vstopili z razliko 10 točk za domače.

Sklepno dejanje tekme pa le pokaže, da v naši ekipi imamo več orožij na razpolago; v drugo ata Glina je vzel nekaj svojih tipičnih metov, Ico in Žan sta držala ritem, Primož pogumno zadel trojko in kakšno minuto ali dve pred koncem smo, zavoljo lepe prednosti 20 in nekaj točk, priložnost  na igrišču dobili tudi ostali člani ekipe, kar smo izkoristili za nekaj lepih podaj in tudi kak koš.

Izkušena novinarska peresa bi za zaključek napisala, da šteje le zmaga; tisti, ki smo na tej tekmi bili prisotni vemo, da temu ni tako. Zmaga je že OK vendar za obe ekipi velja, da bosta morali močno dvigniti nivo svoje igre, če želita biti konkurenčni v nadaljevanju lige. Gostje so sami po tekmi priznali, da ne morejo dat koša, čemur priča le končnih le 39 doseženih točk, za domače pa velja, da vsi moramo pokazati več borbenosti, enotnosti, moštvenega duha in samozavesti, saj nič ne pride samo po sebi, nič ni samoumnevno. Le mogoče to, da Svyturis vedno gladko steče po grlu, ne glede na rezultat 😉 !

Fotogalerija

Pa čisto na koncu še tradicionalna glazbena oprema: YOUTUBE

Lep košarkarski pozdrav, MArio

4 odzivov

 1. Stanislav pravi:

  Pogrešam pomemben statistični podatek.
  Tekma med predsedniki:
  DB – airball? (kolikox?)
  MA – airball? (kolikox?)

  😀 😀

 2. Donatelic pravi:

  Ti lahko samo sanjas airballe. Odgovor je..Nic airballov. V imenu obeh: Nekaj skokov, dobrih blokov, asistence. To je nas del igre :) Za ostalo..mamo mašine!

 3. MArio pravi:

  Stan, mi smo na 2-0, s tendenco rasti na 3 in 4 v naslednjih parih dneh…ti pa štej karkoli.. :-)

 4. Stanislav pravi:

  😀 😀
  Imam občutek, da sem piknil nekam, kam ne bi smel…me je trener Vračko opozoril na to 😀 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja