ŠE DRUGI PORAZ CIRKOVČANOV PROTI EKIPI KK PRAGERSKO

4. 2. 2016 ob 20:45

@ŠD Cirkovce

Ekipa1234T
ŠD Cirkovce1718102065
KK Pragersko2517201678

Statistika

Poročilo

Cirkovce, Dvorana OŠ Cirkovce
Datum: 4. 2. 2016
Gledalcev: 3
Sodniki: Senekovič, Marinovič

ŠE DRUGI PORAZ CIRKOVČANOV PROTI EKIPI KK PRAGERSKO

Po prvem in bolečem porazu na Pragerskem, je v »cirkovški tiskarni« tlelo upanje v maščevanje in posledično osvojitev ligaškega dela 2. lige JUG. Vendar se je izkazalo, da je to račun brez krčmarja. Že na prvi pogled se je videlo, da je ekipa KK Pragersko prišla v Cirkovce zelo motivirana, kot vedno proti nam in samo z enim ciljem, to je zmago. Popolna zasedba, zraven še igralci, ki jih verjetno letos še ni bilo, trener Šešerko pa je v maniri vrhunskih trenerjev zaukazal ogrevanje, kot ga lahko vidimo samo še na evro ligaških igriščih.

In kot da bi to ogrevanje prestrašilo domače Tiskarje. Ti so v tekmo (še 1x več v tej sezoni) vstopili medlo, nemotivirano in z nepovezano igro naredili ogromno napak. To so izkušeni gostje s pridom izkoristili, dali nekaj lahkih košev, predvsem pa preko Jelena kontrolirali skok in preko razpoloženega Ravnikarja hitro povedli za +10. V domači ekipi je v 1. četrtini stik z gosti držal samo Radič, kar je bilo za kaj več kot 17:25 na koncu četrtine premalo.

Kljub opozorilom Frangeža, tokrat trenerja domačih, da bo potrebno v obrambi dvigniti agresivnost in skontrolirati skok, je na sceno stopil gostujoči Rojko, ter s skoki in napadalno igro sam držal prednost na strani Pragerskega. Pridružil se mu je še v 1. četrtini neprepoznaven Kozar, tako da je gostujoči trener do polčasa že lahko uporabil skoraj vse igralce. Polčas se je končal z rezultatom 35:42.

Da Pragerčani mislijo resno, so pokazali v 3. četrtini, ko so na krilih najboljšega bekovskega para v ligi dobili 3. četrtino za +10 in tekmo že odločili v svojo korist. Omeniti velja, da je na domači klopi prišlo do rahlega »incidenta«, zato je domači Rojko zapustil igro, po tehnični napaki Majala, pa je bila domača barka dokončno potopljena.

V zadnji četrtini so domači poskušali še nemogoče in postavili consko obrambo. Pri tem so bili relativno uspešni, ampak za priključek je zmanjkalo moči in slaba dnevna forma v napadu. Da trener Šešerko ob takšni taktični postavitvi domačega trenerja ne bi preveč tvegal, je vzel minuto odmora, dirigentsko palico v napadu pa zaupal kapetanu Čelanu. In ta se mu je oddolžil z obrestmi. Ko je bilo najbolj potrebno, se je odločil za met izza črte in ga od table tudi rutinirano zadel. To je dokončno razbilo domačo obrambo in odločilo tekmo, na koncu pa se je še rahlo poigral s svojim nekdanjim učencem Frangežem in mu preko roke, v stilu »horog« zadel polaganje, kar so oboji nagradili z aplavzom 😉 .

Na koncu zaslužena zmaga Pragerčanov s 65:78, kar pomeni zanesljiv naslov prvaka 2. lige Parkl-Jug. Domačini jim čestitamo za lovoriko, hkrati pa upamo, da se v tej sezoni še srečamo.

Poudariti je potrebno solidno sodniško dvojko, ki pa je v 1. polčasu, v zadnjem napadu spregledala, da so na igrišču bili zgolj štirje Pragerčani.

Športni pozdrav iz Cirkovc!

M.F.

Sponzor-Cirkovce

2 odzivov

  1. boris pravi:

    Zelo dobro napisano poročilo.Bravo.Se vidimo .

  2. veteran pravi:

    Kar debelejši postajamo ko nas hvalijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja