PRVI LETOŠNJI PORAZ TISKARJEV V DOMAČI DVORANI

14. 1. 2016 ob 20:45

@ŠD Cirkovce

Ekipa1234T
ŠD Cirkovce111016946
ŠD Ptujska Gora161262256

Statistika

Poročilo

Cirkovce: Dvorana OŠ Cirkovce
Datum: 4. 1. 2016
Gledalcev: 10
Sodniki: Kereži, Fajt

PRVI LETOŠNJI PORAZ TISKARJEV V DOMAČI DVORANI

Tekmo v Cirkovcah si bo številna množica zapomnila predvsem po odlični obrambi na obeh straneh in zmagi gostov 46-56.

V prvo četrtino so bolje stopili gostje iz Ptujske gore, ki so preko Voduška, kateri je v tej četrtini prispeval 7 točk, odšli na prvi odmor z prednostjo 11-16.

V drugi četrtini smo Cirkovčani še dodatno stisnili v obrambi, a žal tudi to ni pomagalo, čeprav smo dobili le 12 točk (2. četrtina 10-12). Potrebno je dodati, da sta “delilca pravice” že v prvem polčasu vspostavila “enak” kriterij sojenja na obeh straneh, posledica tega pa je bilo veliko prekrškov domačih igralcev in na srečo neuspešnih prostih metov gostov.

V tretji četrtini sta se razigrala Rojko (dve trojki) in Pantelić, ki je bil nerešljiva uganka za obrambo Ptujske Gore, saj je v tem obdobju dosegel 8 točk, ki pa jih je domači zapisnikar pripisal drugemu igralcu. To četrtino smo dobili 16-6 in v zadnji del igre odšli z vodstvom.

V zadnjem delu igre pa se nam je vse ustavilo. Dosegli smo zgolj 9 točk, igralci Ptujske gore pa so začeli zadevati iz “slačilnice”. Ptujska gora je to četrtino dobila 9:22 in na koncu zasluženo zmagala s 46-56.

Mogoče bi lahko tudi omenili, da je sodnik med igro pristopil do klopi domačega moštva in ponudil piščalko enemu od igralcev, ter mu dejal, da naj pa gre on sodit….  😀

Sledil je še najbolj priljubljeni 3. polčas, ki smo ga Cirkovčani zanesljivo dobili in zapustili gostilno Kureš dvignjenih glav.

Lp.

Sponzor-Cirkovce

2 odzivov

 1. C9 pravi:

  Zdravo.
  Vprašanje:
  Kaj se gleda oz. ima prednost v primeru enakega števila točk?
  Koš razlika nasploh, ali koš razlika med ekipama, ki imata enako točk in medsebojno po eno zmago in poraz.
  Po prvem sodeč je potem Ptujska Gora druga, po drugem pa Cirkovce. Kolko vem je prejšnja leta bilo to drugo, če se seveda ne motim.
  Hvala. LP.

 2. marko pravi:

  Uradna KZS pravila se uporabljajo. Kar pomeni da se za končni razpored gleda kos razlika ekip, ki imajo enako število točk. Lestvica na strani pa na žalost ni tak pametna in kot naslednji kriterij sortiranja jemlje kar skupno koš razliko. Na koncu se lestvica po potrebi ročno uredi, med sezono pa smo za kaj takega preleni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja