Igralcev Črešnjevca dovolj, a premalo za zmago

11. 1. 2016 ob 20:20

@KK Črešnjevec

Ekipa1234T
KK Črešnjevec1718122168
KK Ptuj mladi2122161776

Statistika

Poročilo

V 5 dneh že druga tekma. Tokrat, kljub močnemu deževju, nas je bilo domačih največ na tekmi v letošnjem letu, tako da smo tudi kadrovsko bili izenačeni s številom igralcev gostujoče ekipe iz Ptuja.

Po pravici povedano, smo domači kljub nesrečnemu porazu izpred 5 dneh imeli dober občutek pred začetkom tekme in smo tako tekmo tudi začeli, tako da se prva četrtina ni končala s preveliko razliko med obema ekipama. So pa gostje že konec prve četrtine in nato skozi celotno tekmo, sploh v obrambi pokazali, kaj pomeni dobra telesna pripravljenost in grizenje v obrambi. Domači smo imeli v napadu veliko problemov s presingom gostujoče ekipe in napake so se vrstile kot po tekočem traku (priznam, da sem sam izgubil 5-6 žog, takoj ko sem vstopil v igro). Kljub nekaj uspešnim metom za tri ali pod košem, pa so gostje že v naslednjem napadu vrnili z isto mero. Bili so trenutki, ko so gostje padli v strelski mrk, vendar pa ga domači nismo znali izkoristit in smo sami imel podoben strelski mrk.

Tekma je bila na oko raztrgana in napovezana, vendar pa so gostje v tretji četrtini pokazali, kako se igra hitro košarko. Presing v obrambi, veliko prestreženih žog in kontre. V določenem trenutku je prednost gostov že bila dvomestna, vendar smo domači od časa do časa strnili vrste in se poskušali  približat. To nam je tudi uspelo, vendar ne manj kot na -4, nato so nam gostje spet pokazali, da so prišli na Črešnjevec po zmago. V zadnjih minutah tekme, smo domači poskušali še z zadnjimi močmi se ponovno približat, vendar so nas gostje hitro prizemljili in tako zanesljivo odnesli zmago s sabo na Ptuj.

Tekma je bila čvrsta, na čase groba, vendar upam da ni preveč modric pri igralcih obeh ekip. Čestitamo Ptuju in jim želimo čim več zmag še do konca letošnje sezone.

Potrebno je pohvalit tudi sodnika, ki sta kljub močnemu nalivu prišla na tekmo pravočasno, med tekmo pa sodila odlično, tako da sta bila praktično neopazna, kljub » izvajanju pritiska« na njiju iz  domače klopi.

Aja, pa tretji polčas je tudi bil….čeprav je bilo gostov bolj v malem številu, so pa tisti, ki so ostali, kljub dežju vztrajali do konca na tistih 0,5 m2 kjer si je pač vsak izboril, da je bil vsaj delno pod streho.

PS naslednja tekma je proti Dornavi…. Ne morem mimo besed g. predsednika lige v članku Parkl novice #4:

“Mislim, da je samo nekaj zagotovo.  Da bo Dornava v drugem delu premagala Črešnjevec. In seveda brez velikih težav (smeh).”

Vse kar zaenkrat rečem g. predsednik je: NAJ SE IGRE ZAČNEJO…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja