Po podaljšku zmaga na Pragersko

15. 12. 2015 ob 19:45

@KK Ptuj

Ekipa1234OTT
KK Ptuj26151713879
KK Pragersko151821171182

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Gimnazije Ptuj, 15.12.2015 Gledalcev: 20
Sodnika: Zdravkovič, Pirtovšek N.

V torek smo Ptujčani gostili ekipo iz Pragerskega. Tekma se je začela z nekaj dobrimi akcijami na obeh straneh. V drugi polovici prve četrtine smo domačini bolje zaigrali v obrambi in prišli do nekaj lahkih košev ter si na krilih razigranega Krambergerja (10 točk v prvi četrtini) tako priigrali prednost 11-ih točk.
Z začetkom druge četrtine so gostje zaigrali nesebično v napadu (7 strelcev), prevladovali v skokih pod obema obročema in nakazali, da tekme še zdaleč ni konec. Ptujčani smo začeli upočasnjevati igro, kar se je poznalo predvsem pri agresivnosti v obrambi, a na polčas odšli s prednostjo 7-ih točk ob rezultatu 43:36.
Tretja četrtina je bila podobna drugi, s tem da so na strani domačinov žogo skozi obroč zadeli le trije, medtem ko je pri Pragerčanih ekipa še vedno lepo 6. Izstopal je Kozar, ki je v tem delu prispeval 10 točk, skupno na tekmi 29, pri domačih pa je vodstvo zadrževal predvsem Pogladič (skupno 17 točk).
Z minimalnim vodstvom Ptujčanov se je tako začela četrta četrtina, ki se je proti koncu razvila v zanimiv zaključek, tako da tudi gledalcem ni bilo žal, da so prišli ☺. Domačini smo imeli težave z osebnimi napakami (5 Žnidarič in Rus), a smo z agresivno obrambu v zaključku tekme naredili dovolj za podaljšek. Gostje so zadnje tri napade zapravili s prestopom črte, ki označuje rob igrišča, Ptujčani pa smo na drugi strani zadeli za izenačenje.
V podaljšu so več kondicije ( ☺ ) na igrišču pustili Pragerčani in predvsem z rutinirano zanesljivostjo s črte prostih metov premagali domačo nezbranost pri podajah in zgrešenih odprtih metih za 3 in tako zasluženo zmagali.
Tekma se je odvila v športnem duhu, s korektnim sojenjem in zaključkom pri Arčiju… ☺
Čestitke na Pragersko !
Do naslednjič.
A.K.

2 odzivov

  1. veteran pravi:

    Prideta dva naša niti ne najstarejša igralca pred tekmo v garderobo in jima čistilka pove, da veteranska rekreacija odpade, ker imajo mladi tekmo.
    Po koncu tekme se pride opravičit in čestitat za zmago.

  2. Stanislav pravi:

    LoooooooL?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja