ZIMSKE VREMENSKE RAZMERE V CIRKOVCAH, V DVORANI PA “VROČINSKI UDAR”

7. 1. 2016 ob 20:45

@ŠD Cirkovce

Ekipa1234OTT
ŠD Cirkovce171712101167
KK Črešnjevec1818911763

Statistika

Poročilo

 

Cirkovce: Dvorana OŠ Cirkovce
Datum: 7. 1. 2016
Gledalcev: 2 gledalki
Sodniki: Kereži, Močnik

 

ZIMSKE VREMENSKE RAZMERE V CIRKOVCAH, V DVORANI PA “VROČINSKI UDAR”

Pa začnimo tokrat v obratnem vrstnem redu, na koncu:

5 minutni podaljšek…mučenje za obe gledalki in infarktna končnica. Ko minuto pred koncem KK Črešnjevec povede za +4, domača klop že skoraj obupana, ker v napadu nihče ne upa vreči na koš. Potem pa preblisk, udar, strela z jasnega…Ko ni bilo več ideje, se Majal odloči za met izza črte in zadane. Evforija, navdušenje, celo posmehi…Rutinirano je nato »pospravil« še oba prosta meta in poleg Rojca, ki je skupno zadel kar 6 trojk, pripeljal novi 2 točki v Cirkovce in nadaljevanje upanja za »play off« Tiskarjev. Zanimivo, da je Majal s tem že drugič postal krvnik ekipe KK Črešnjevec, saj je na prvi tekmi, ki so jo Tiskarji prav tako dobili po podaljšku, zadel prav tako neverjetno trojko. Očitno je rojen novi strelec izza črte in specialist za končnice.

Že naslov pove, da je bil 7. 1. 2015 v Cirkovcah pravi zimski dan, megla pa taka, da bi jo lahko s škarjami rezali. Očitno še utrujeni od enomesečnega premora, so domači svoje »megleno« ogrevanje prenesli tudi na tekmo. V 1. četrtini tako kar nekaj minut niso mogli zadeti koša, hitrost igre pa bila v taktu Magnificovega »hita« Tivoli, seveda s poudarkom na »SLOW, SLOW«. Tiskarji so priključek z razigranimi in fizično močnejšimi gosti ujeli proti koncu četrtine, ko je Frangež zadel 2 zaporedni trojki. 1. četrtina se je končala z rezultatom 17:18.

Tudi 2. četrtina ni prinesla odločitve o zmagovalcu. Igra še vedno nepovezana, z veliko nervoze in napak. Domači so poskušali z veliko rotacije, vendar niso bili pravi v obrambi, medla igra pa se je prenesla tudi v napad. Gostje so presenetili z netipično consko obrambo, ki jo je bilo skoraj nemogoče prebijati s prodori, met iz razdalje pa Cirkovčanom nikakor ni stekel. V tem delu igre sta domačim velike preglavice delala predvsem Skubic in Kocjančič, ki sta s pomočjo Kugla sama držala vajeti igre gostov. Druga četrtina se je končala z identičnim rezultatom kot prva, torej 17:18 za KK Črešnjevec in zaslutiti je bilo nervozo v domači vrsti.

V 3. četrtini so domači Tiskarji na trenutke že pokazali boljšo igro, dosegli celo točki iz protinapada, vendar so v obrambi vse pogosteje izgubljali skok, pa tudi prejeli nekaj košev od table, skoraj za rubriko »play of the day«. Vse preveč krat pa so bile akcije celo hitrejše od žoge, ki je potem po navadi končala v rokah nasprotnika ali celo v avtu. Po tretjem delu +1 za Cirkovce, kar je že nakazovalo dramatično končnico.

Potem pa zadnja četrtina za anale. Pri Tiskarjih so glavno vlogo prevzeli najizkušenejši igralci, Rojko, Majal in Radič, ter celo četrtino držali domače v igri. Razlika je ves čas nihala od -2 do +3, večje razlike si nobena ekipa ni uspela priigrati. Zadnji napad so gostje pri neodločenem izidu zapravili, ostalo je še 15 sekund za napad Cirkovčanov. Po notah cele tekme so zadnjo akcijo odigrali neodločno, tako da zadnji met ni dosegel cilja in tekma se je končala z prijateljskih 56 : 56 in se kot že prvo tekmo v Črešnjevcu nadaljevala v podaljšek.

Pri gostih sta čez celo tekmo dominirala Kocjančič in Skubic, domače je s trojkami reševal Rojko in dokončal Majal. Pomemben prispevek k domači zmagi sta dodala še Pihler in Radič.

Tiskarji čestitamo ekipi KK Črešnjevec za športno in požrtvovalno tekmo, z malo več sreče bi rezultat lahko bil tudi drugačen. S takšno igro lahko v drugem delu še marsikoga presenetijo. Domačim pa v boju za vrh lestvice ne preostane drugega, kot da z nekaj treningi zopet ujamejo prednovoletno formo, da bo v naslednjem poročilu lahko odmeval še drugi del refrena iz pesmi Magnifica.

Pa športni pozdrav iz Cirkovc!

M.F.

Sponzor-Cirkovce

1 odziv

  1. Rok pravi:

    Prosim ce Majala prijavite na tekmovanje v trojkah….
    pa da ga tam vidimo….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja