Pomembna zmaga ptujčanov

8. 12. 2015 ob 19:45

@KK Ptuj

Ekipa1234T
KK Ptuj2317221072
ŠD Ptujska Gora1615121962

Statistika

Poročilo

Ptuj, športna dvorana gimnazije, 8.12.2015
Sodnika: Zdravkovič, Leskovar
Gledalcev: 14

5. krog 2. PARKL lige je postregel z obračunom med ekipama KK Ptuj in ŠD Ptujska Gora. Na Ptuju smo videli zanimivo tekmo in zmago domačinov, za katere je bila ta velikega pomena v boju za prva dva mesta v skupini.

Tekma, ki jo je spremljajo točno 14 gledalcev, je bila na začetku zelo izenačena. Obe ekipi sta tekmo začeli z borbeno in fizično igro v obrambi, s katero sta obe začetni peterki imeli nekaj težav. Vendar pa so Ptujčani proti koncu četrtine izvedli nekaj hitrih protinapadov in tako prišli do prednosti 7 točk na koncu 1. četrtine (23:16).

Druga četrtina je bila najbolj izenačena, saj so jo Ptujčani dobili le za dve točki (17:15). Podobno kot v začetnih minutah tekme se je na obeh straneh igrala fizično močna obramba z veliko mero borbenosti. Polčas so tako Ptujčani končali v ospredju. Rezultat je kazal 40:31.

Začetek tretje četrtina je bil za domače zelo spodbuden. Z dobro obrambo, hitro tranzicijo in predvsem borbenostjo proti precej višjim igralcem gostujoče ekipe, ki so jih pod obročem dobro zaustavljali tudi z osebnimi napakami, je prednost Ptujčanov hitro narasla. Prav zaradi veliko osebnih napak domačih v tem delu igre so gostje dosegli večino svojih točk iz prostih metov. Gostitelji so tretjo četrtino dobili z rezultatom 22:12 in tako na odmor pred zadnjo četrtino odšli s 19 točkami razlike, kar je bila tudi največja prednost na tekmi.

Kljub dobri igri skozi celotno srečanje, so domačini nekoliko ležerno stopili v zadnjo četrtino, kot da se bi zadovoljili z vodstvom in mislijo, da so tekmo že dobili. Igralci Ptujske Gore so to izkoristili in zaostanek zmanjšali pod 10 točk. Vendar po so se Ptujčani v ključnih trenutkih zbrali in z nekaj lahkimi koši obdržali prednost na okoli desetih točkah vse do konca in zasluženo prišli do tretje zmage v sezoni. Končni rezultat na semaforju je bil 72:62 (10:19 v korist gostov v zadnji četrtini).

V celoti gledano je bilo srečanje zelo borbeno z precej grobo igro, z veliko dosojenimi in tudi nedosojenimi osebnimi napakami na obeh straneh.

Kar se pa tiče strelcev, so se pri domačih najbolj izkazali Brkič s 17 točkami, Pogladič s 16, po 9 točk pa so dosegli Žnidarič, Kramberger in Rus. Pri Ptujski Gori je bil najboljši strelec Kamensek s 12 točkami, medtem ko so jih Rakovec, Jazbec in Avguštin P. dosegli vsak 9.

Za konec pa še zahvala zapisnikarski navezi Ferme-Kramberger, ki je kot vedno opravila odlično delo.

Lep košarkarski pozdrav.

Matic R.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja