Vikingi zmagali

9. 12. 2015 ob 20:30

@ZM Veseli Vikingi

Ekipa1234T
MB Vikingi1613161762
KK Adecco181551250

Statistika

Poročilo

 

Sodnika : Germadnik, Močnik

Poljub, zaroka (ne nujno povezano), vikingške vuvuzele, stisk roke,  tri trojke, zmaga velika kot Triglav na steroidih in slavje katero traja še danes.

Alfa in omega, capo di banda, direktor in predsednik, ustanovitelj in igralec ekipe Adecco je več dni pred tekmo, upravičeno pričakoval,želel, morda celo zahteval  hladno pivo in druženje po tekmi, do katerega na žalost ni prišlo, o tem pa kaj več v nadaljevanju.

Ob vstopu v dvorano je bilo vse v znamenju rdeče barve, ekipa Adecca je prišla v najmočnejši postavi s polnim strokovnim štabom, pri nas sta zaradi poškodb manjkala Miloš (športna poškodba) in Oga (malo manj športna poškodba)  ter Jan Nič (popolnoma zdrav)  ki je raje doma pred televizijo stiskal pesti za Arsenal.

Prvi polčas je minil v rahli premoči Adecca, vendar jim ni uspelo narediti večje razlike. Nekajkrat so nam pobegnili na 6,7 točk prednosti vendar smo hitro odgovorili in preprečili da bi razlika ušla izpod nadzora.

Oba trenerja sta se posluževala številnih menjav in s tem ohranjala tempo igre. Druga četrtina je pri gostih bila v znamenju njihovega kapetana , ki je dosegel 9 od 15 točk in po njegovi zaslugi so odšli na odmor s prednostjo 29:33

Drugi polčas: od kar igramo v PARKL ligi je bila tretja četrtina proti trikratnim (kmalu 4kratnim) prvakom PARKL lige, Adeccu ne malokrat usodna, med polčasom smo si zato zadali cilj da se to ne ponovi in da nas ne smejo razbit (kot kante) tako kot so nas v preteklosti.

Kaj kmalu je dobil Marguč četrto osebno napako in se preselil na klop. Pred očmi se nam je že odvil prevečkrat viden scenarij. Na srečo pa Adeccovci tega niso izkoristili. Ob odsotnosti Marguča je vajeti igre v napadu prevzel Smaka in dosegel 12 točk, v obrambi pa je trgalo vseh pet igralcev načelu z LeBlond Jamesom in tudi ob pomoči malo slabšega šuterskega dneva gostujoče ekipe dovolilo nasprotnikom samo 5 točk. Torej po treh četrtinah vodstvo vikingov, zahvaljujoč parajočemu zvokom Vikingških vuvuzel.

V zadnji čertini smo upravičeno pričakovali juriš Adecca in tako je tudi bilo, vendar smo vsakič odgovrili z uspešno akcijo v napadu ali  Bjedov s trojko ( tretjo trojko 😉 ) ali pa spočit Marguč, ki je v tej četrtini dosegel 10 točk.

Kot kaže rezultat , ekipi nista bili najbol razpoloženi v napadu, ali je to posledica dobre obrambe ali slabega napadalnega dne bodo pokazale naslednje tekme in pa seveda temeljita analiza, katero sta za našo ekipo že oprvaila naša snemalka in padalec.

Sodnika: imala sta dokaj strog kriterji dosojanja prekšrkov znotraj rakete, posledično malo vrženih prostih metov. Na ta račun smo se obojni malo pritoževali, vendar sta se skozi celotno tekmo držala tega kriterja kateri je veljal za obe ekipi tako da smo lahko zadovolnji s sojenjem.

Malo manj pa z družabnostjo nasprotne ekipe , saj niti en igralec ni prišel na pivičko , sram vas bodi Adekofci, za kazen vam vse spijemo ko pridemo na povratno tekmo 😛

Odin bi bil zadovoljen

 Lp Viking Vike

3 odzivov

 1. veteran pravi:

  Zame največje presenečenje jesenskega dela.

 2. Spahnija pravi:

  Addecovci so ob zmagah super fantje, ko zgubijo pa so ko užaljene pi*kice. Škoda.

  • Donatelic pravi:

   Glup komentar ocitno velikega nepoznavalca nasega kluba. No to ze pove napacno napisano ime kluba. Vec srece prihodnjic (s komentarjem) 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja