Končno do zmage

2. 12. 2015 ob 20:30

@KK Rogaška rekreativci

Ekipa1234T
KK Rogaška rekreativci1517152976
KK Rače195141351

Statistika

Poročilo

ROGAŠKA REKREATIVCI : KK RAČE

KRAJ: ROGAŠKA SLATINA
DATUM: 2.12.2015
SODNIKA: Falt, Germadnik
GLEDALCEV: 10

Sredin večerni termin je pomenil, da imamo Slatinski rekreatifci novo domačo tekmo pred sabo. Nasprotniki so tokrat bili Račani.

Začetek tekme je odlično odprl pri domačinih Jugovar, ki je z nekaj vezanimi koši povzročal nekaj preglavic gostom, pri katerih je bilo zaznati veliko želje, saj so predvsem dominirali v skoku in zaradi slabše komunikacije v obrambi domačinov prihajali do svojih priložnosti, posledično jim je tudi pripadla prva četrtina. V drugi četrtini tekme začnemo domačini kombinirati različne obrambe, kar pripelje do nekaj izgubljenih in ukradenih žog in posledično nekaj lahkih košev domačinov. Obrambno gledano se izkaže rookie bekovska linija (Hauptman, Husić), ki dodobra ustavi organizacijo napada Račanom, Pevec pa večkrat s svojo prezenco pod košem poskrbi za dober skok, tako Račani dosežejo v drugi četrtini vsega 5 točk. Na polčasu nizek rezultat, ki pa je posledica na eni strani dobre obrambe na drugi pa veliko zgrešenih metov iz čistih situacij.

Drugi polčas se začne bolj po željah gostujočih košarkarjev, saj z nekaj lahkimi koši po neumnostih rekreatifcof zopet dihajo za ovratnik domačinom. Sledi nekaj menjav, ki se pokažejo za ključne, saj od takrat naprej kontrolirajo igro domačini, se malo tudi sprostijo v napadu, izsilijo nekaj osebnih napak, ter se z dobro obrambo, ki prinese nekaj lažjih košev odlepijo na varno razliko, ter to zadržijo do konca tekme. Zmaga ostane doma in priznamo, da prija po treh zaporednih porazih.

Gostom iz Rač se zahvaljujemo za pošteno tekmo obenem pa je treba pohvaliti sodnika, ki sta tokrat opravila odlično delo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja