Tam nekje med El Clasicom in snežno bitko v Ljubljani….

21. 11. 2015 ob 19:00

@

Ekipa1234T
KK Adecco1813162269
ŠD Kidričevo416151146

Statistika

Poročilo

12.11. 2015
Dom športa Maribor
3.krog liga PARKL – 1 liga

Sodnika: Kereži, Močnik
Pomožni sodniki: Klasan, Muršec, Klasan
Gledalcev: 30-40

Tam nekje med El Clasicom in snežno bitko v Ljubljani….

Adecco-Kidričevo_2015_2

..se je v Domu športa zgodil “obračun” med starimi rivali. V goste so prišli fantje iz “šume” in za razliko od prejšnjih dveh tekem v tej sezoni, so tukaj bile tenzije na skuliranem prijateljskem nivoju. Še danes Adeccovci govorimo o legendarnem porazu, ki se je zgodil 8.12. 2012 na II. Gimnaziji. Prav firbčno sem šel brskat v zgodovino poročil in našel naslednji link: http://parkl.si/?p=1969 . Tekma, ki je takrat povzročila kar veliko “pričanja i pričic” in ob pogledu na spodnje komentarje takratnega poročila v bistvu zelo pogrešam takšne provokacije, pisanja, prcanja, kritike in tiste ostre, a dostojne besede. No, od takrat je minilo kar veliko sladoledov, popitega piva in v vmesnem času sta tudi Sani in Marko prenehala z aktivno kariero..ja torej..kr nekaj časa je minilo.

Včeraj pa, še vedno veliko istih obrazov v Domu. Dobro, zdaj..nekega ognja z zgodovino si ravno nismo prilivali. Dobro ogrevanje je bilo MUST, saj so včerajšnje temperature dodobra ohladile dvorano in kljub vsemu trudu v ekipi, včasih enostavno ne pridemo na 100% organizacije (še  – ne). Točno ob 19h, ko je Barca že lomila Beli balet, smo skočili za žogo. Adeccovci so dokaj hitro ujeli ritem. Parvzaprav skoraj prehitro, saj tri dobre kontre in dobra obramba nista ravno krasila domače v tej sezoni. Spet..še nista. Ensar je tekmo začel v nekem ameriškem stilu. 8 točk od prvih 10 domačih in razumljivo time out. Tudi po tem gostje niso našli k igri. Sledila je še kakšna kontra in občutek je bil, da bo tole tekma mačke z mišjo. Alpi in Sevšek sta bila edina strelca za goste v prvi četrtini. Domači pa so zraven 18 točk zapravili še veliko priložnosti. Omenil bi samo neverjetno katastrofalno izvajanje prostih metov. Čupa in Mare sta si prislužila oster pogled coacha Žileta. Poznavajoč oba, je tale slab dan bil bolj izjema. A bil je in zgodil se je. V drugi četrtini pa raztrgana igra domačih. V bistvu niti Fidel Castro ni deloval. Bilo je “kr nekaj”. Na klopi nismo vedeli točno, kaj je razlog. Neka bohemska klasika v stilu komada Dragane Mirkovič “Pusti me da spavam..” Po dokaj gladki prvi četrtini za domače, so gostje našli pot do koša. V drugi četrtini slabša obramba domačih in veliko napak v napadu. Za nameček Sevšek zadene ameriško “buzer” trojko, samo s to razliko, da je samo on videl, da je do konca napada malo več kot sekunda. Ostala dvorana je videla 12 sekund. Pač, malce v drugem filmu Grega, a super uspešno. In razlika je bila 7 točk. Do polčasa je domače nekako sfural Mirt z dvema trojkama iz “čoška” in to je bilo to za prvih 20 minut. V galeriji dvorane je ob TVju vladala nervoza zaradi derbija, na klopeh pa smo prisluhnili taktikam za nadaljevanje. Če bi gledali izključno 3. četrtino, je treba pri gostih ponovno pohvaliti odličnega Sevšeka, Alpi je dodal 4 in Mitja Bek s prvima točkama v tekmi. Pri domačih še vedno “gore dole” ampak nekako egalitaren tempo in tudi gibanje rezultata temu primerno. Plan za zadnji del tekme je bil jasen. Več koncentracije in zadeva bo stekla. Visok procent prostih metov seveda ni vznemiril Goljovića, ki je rutinirano potopil žogo, Želj kapetansko in dvig tempa je bil za goste vendarle preveč. Razlika je počasi naraščala. Petrovič si zaradi glasnega nestrinjanja prisluži tehnično in hkrati gajbo za domačo ekipo. V vsem slabem ima nešto dobro. Na koncu totalno premešana postava domačih išče zaključek za Vedlina, ki se proslavi z blokom nad gostujočim napadom in kakopak, dvema zgrešenima prostima metoma. Slednji košarkarski element je bil v sobotnem večeru enigma za domače. Iskreno, se mi zgrešenih metov ni več dalo šteti.

Na koncu zaslužena zmaga domačih, ki so vodili vso tekmo. Sama nihanja v rezultatu so razlog več za nadaljnje delo in dober trening. Naslednji teden nam prihaja v goste ekipa iz Rač in samo od sebe se na svetu nič ne zgodi. Tekma bo zagotovo zanimiva, saj so gostje v letošnji postavi neznanka in na tem mestu vabilo v dom športa v soboto ob 19h. No, še prej vabilo na ponedeljkov derbi 2. lige med Oldiči in Rušami. Zna bit…dobro.

Kot zaključek pa seveda rubrika zanimivosti: Pred tekmo se predsednik domačega kluba izjemno razveseli domačega Lekadola, za katerega je poskrbel Goljović, testiral ga je Dobrin in ocena 5 in kljukica, Coach Žile v novi trenerski opremi zgleda še višji in bolj strog, Vedlin je včeraj uradno stopil med visoke in ni več “mali”, faca organizatorja igre pri domačih ob vodstvu Barcelone 0:4 = neprecenljiva, v galeriji Doma sta obe ekipi “ubili” skoraj 40 “litvancev”, če smo že pri tem, smo pogrešali uradnega “Špiclja” ZM vikingov, še posebej pri ubijanju litvancev, …rampa je bila gor in ni bilo težaav s parkingom, najhitrejša dostava pizze v Dom je iz pizzerije Ali, Franca konstantno v top formi, Oli v šampionski formi, Maribor pa ga je fasal v 90 ti in kolektivno smo bili mnenja “da je vse skupaj sodniška kuhna…aja in še čisto na koncu, Šumari ga vžgejo na pizzo in celo pustijo dva pira. Ja, veliko se je spremnilo, odkar v ekipi ni več Meskota :) :) :)

Pred nami je teden treningov in dveh tekem Oldičev. Dejasnko je Adecco vs Rače obračun na dveh frontah. Kdo bo in kaj bo, bomo videli ob zaključku v soboto zvečer. Zagotovo pa bodo debate in morda, ampak samo morda…bo kdo zarolal “Last Christmas”. Nikoli ni prehitro, da nekateri ne bi mislili, da je že prepozno.

Iz dvorane Dom športa se je “mučil”

 1. Battisti

Slike : http://kkadecco.blogspot.si/2015/11/kk-adecco-kk-kidricevo.html

by Oli Broj 1 Kolenič

13 odzivov

 1. #10 pravi:

  Bravo! Še mene si tokrat presenetil s poročilom (celo vsebuje šumnike, torej nisi tolkel po tablici?), vsebinsko odličnim.

 2. Stanislav pravi:

  Meni je predvsem zanimivo to, da ga ni v ponedeljek poslal 😀 😀

 3. Donatelic pravi:

  Dokler je roba ‘vroča’ jo je teeba lansirat. Vseeno pa sem ob branju komentarjev iz 2012 obujal spomine na ‘sovrazni’ govor Veterana 😄😄. Danes smo s Pragerčani spili ze tolko pira, da se sploh ne znamo več grdo pogovarjat 😄. Treba bo naredit kako ‘afero’ 😁😁

 4. Stanislav pravi:

  Mislim, da se @♠veteran boji iti v kakšen besedni duel! 😛

  • veteran pravi:

   Pa kaj bom pisal, saj nas v vsem kopirajo.

   • Donatelic pravi:

    Aja taak je to 😄😄😄😄😄

    • veteran pravi:

     Glej, mi smo bili 6 krat prvaki vi ste že na polovici tega , mi smo imeli najslabšo dvorano z povešenim košem in slabo razsvetljavo, vi jo imate sedaj. Mi smo vzdihovali ob čevapčičih in pivu v dvorani, pri vas pa vzdihujejo v fitnesu. Ja taak je to.

     • Stanislav pravi:

      Kaj pa ta komentar? 😀 😀

     • Battisti pravi:

      Ma vi ste bili prvaki v nekih drugih casih Parkla, ki se z danasnjo kvaliteto celotne (vsaj 1. lige) ne more primerjati :) :) Ostalo pa je recept za prit do 6 :) :) :) Vzdihujemo pa ob pivu s pogledom na fitnes :). Jbg nekaj iztocnic pa vendarle je. :)

 5. Donatelic pravi:

  Bit ce jos ratova i bit ce jos topova 😄😄

 6. veteran pravi:

  V tistih drugih časih Parkla se je igrala lepa Košarka. Verjetno lepša kot danes. Res se za prvaka ni borilo 6 ekip ampak Starše, Good Gaysi, Brankec so pa bili odlični nasprotniki. Ne mečimo vse staro proč. Z Bronhijem se še danes lakše diše.
  Ženskam bi lahko tudi dovolili vstop v fitnes.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja