Nikoli se ne ustavi, razen kadar se moraš

12. 11. 2015 ob 21:00

@

Ekipa1234T
KK Adecco2614131263
KK Rogaška rekreativci141110843

Statistika

Poročilo

12.11. 2015
Dom športa Maribor
2.krog liga PARKL – 1 liga

Sodnika: Grošelj, Zdravkovič
Pomožni sodniki: Klasan, Hanžič, Klasan
Gledalcev: 25-30

Lep pozdrav iz Doma športa v Mariboru. Naslov je eden izmed legendarnih napisov iz Grunfove majice in bi  lahko opisal nekaj reakcij trenerja Žileta med tekmo drugega kroga Adeccovcev proti Rogaškim rekreativcem. Se pravi, če hitiš, se ustavi. In če stojiš, pohiti. Še najboje je nekaj vmes in dobiš idealen tempo za nasprotnika v beli opremi.

Adeccovci so na tekmo prišli oslabljeni. Nekaj viroze in poškodba Tadeja Horvata je prisilila stratega domačih v stekleničko Cocte pred tekmo. V tem življenskem napitku, polnem modrosti, se je hitro našla rešitev za manjko in odločna in jasna navodila so bila podana ekipi “tam nekje” pod streho Doma športa. Letošnji rouster gostov je in hkrati ni neznanka. Lansko leto so presenetili in zagotovo opozorili nase. Ekipe se bodo morale dobro pripraviti na lanske zmagovalce druge lige. Drugače…bo grdo. Grd je bil tudi začetek tekme, saj so v 4 sekundi tekme Adeccovci “fasali” trojko odličnega Šučurja. Pri domačih so navodila glede obrambe bila natančna in eno izmed navodil je zagotovo bilo ustaviti met gostov iz zunanjih pozicij. Seveda popolnoma zaustaviti ni mogoče. Lahko se pa omeji z dobro, agresivno obrambo. V uvodnih minutah so Adeccovci hitro postavili stvari na svoje mesto. Odlična igra in met Ensarja, kontra in povratek Stojkovića k stari formi in veliko bolje odigrana četrtina, kot v ponedeljek proti ekipi Lenarta. Gostje so veliko grešili. Met ni stekel, včasih je bil kar malce posiljen. Tudi iz izdelane akcije za šut ni šlo in je prednost kar 12 točk ob četrtini za Adeccovce tudi zaslužena. V drugi četrtini nekaj rotacije pri domačih. Tekma ni bila udobna za centre domačih, saj nevarnosti s tega položaja pri gostih ni bilo veliko. Tako je trener Žile ponovno posegel “po malih”. Tokrat sem se pozanimal natančno, kje bi naj bila ta meja “mali” v ekipi. Gre za igralce, ki merijo največ 194 cm. Na ta način so Adeccovci dobro parirali v obrambi in bili dokaj učinkoviti v napadu. Sama druga četrtina sicer ni bila nič posebnega. Domači so kontrolirali rezultat, preizkusili delovanje nekaterih novih akcij, gostje pa poskušali na vse načine izboljšati procent zadetega meta. Ob polčasu nekaj dodatnih napotkov za igro v napadu. Pri prejetih “samo 25” točkah v obrambi, coach Žile ni izgubljal preveč teksta in je zaključil oceno z odlično. V drugem polčasu smo poskušali z začetno peterko, a je Julien kmalu postal “žrtev” sistema “mali” in poskusa hitre igre domačih. Adeccovci so delovali odločno in ničesar niso prepuščali slučajem. Ponovno odličen Ensar je očitno našel svojo formo in predvsem samozavest. V zadnji četrtini ni bilo za pričakovati kaj posebnega. In tudi nič posebnega se ni zgodilo. Esterajher Čupa je položil par zicerov, Stojković je začutil potrebo po asistenci in tako počasi “mic po mic” se je tekma bližala proti koncu. V zadnjih treh minutah so domači stopili na “bremzo”, saj se je iskala akcija za igralca domačih Vedlina. Ja, da se človek vpiše, ne?! Bilo je “svašta”, samo košarke bolj malo. Ampak nič ne de. Varna razlika in vknjižene točke. Zahvala gostom na zelo korektni tekmi. Prepričan sem, da bo v Rogaški to čisto drugačna tekma. Do takrat je še nekaj časa, a vendar osebno menim, da je ekipa Rogaških rekreativcev na domačem terenu druga slika in s tem gre računati.

Adeccovci imamo sedaj nekaj pavze. Nekaj dobrih treningov bo pomagalo dvigniti nivo igre in zmanjšati število napak. Skratka, četrtek je bil prijeten košarkarski večer v Domu.

Še nekaj zanimivosti ob in po tekmi: Na tekmi se je kot gledalec prvič v sezoni pojavil legendarni igralec Adecca s številko 12, ki je prikazal velik smisel za poročanje tekme po principu “play by play”, zaloge Švyturysa kopnijo in to ni naklučje, špicelj Smaka je tokrat z okrepljeno ekipo bil v “henganju” okrog dogodkov :), od domačih se ni poškodoval nihče (Hbg), tretji polčas je bil posledica Niklovih dobrot in “litvanca”, rampa na vstopu na parkirišče “doma” je še vedno (nerazumljivo) uganka za “prevečkaterega” in ja, pol smo pa še tud “domu” šli.

Oliver ponovno N1 za objektivom, Franca rutinirano na delu z ekipo na klopi in najbrž je to TO za ta četrtek.

Vabljeni na naslednjo akcijo v Domu. V ponedeljek Oldiči špilajo proti Old Staršam. Vstop je prost, izstop se plača. Vrei bo.

In na koncu. Kdo je Grunf? To je tisti, ki se nikoli ne ustavi, razen, kadar se mora in je mnenja, da je bolje biti bogat, kot ..ne biti.

Iz Doma športa se je “trudil”

Battisti

Foto: Oli Kolenič

http://kkadecco.blogspot.si/2015/11/kk-adecco-kk-rogaska-rekreativci.html 

 

1 odziv

  1. MArio pravi:

    …samo da dodamo, da je foro Kolenič od nedavnega uradno preimenovan v Br.1 ! :-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja