Sobotni derbi

22. 2. 2020 ob 19:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco37232125106
MB Vikingi2517222387

Statistika

Poročilo

Poleg glavnega dogodka ta vikend v Mariboru, smo tudi v PARKLu imeli na sporedu spopad dveh ekip, ki sodi v sam vrh rivalstev v tem našem tekmovanju.
Medtem, ko so se glavni rivali ekipe Adecco v zadnjih nekaj tekmah malo ohladili, je ekipa Vikingov vroča. V tekmo so prišli na krilih štirih zaporednih zmag in so tako glavni favoriti, med ekipami, ki še nimajo zagotovljenega mesta med prvimi štirmi. Domačini (Adecco) smo si že zagotovili prvo mesto, ekipa Rams pa je lahko najmanj četrta.

Ekipi na papirju na začetku povsem enakovredni. Obe vpišeta po 8 igralcev, na obeh straneh nekaj odsotnosti.
Pri domačih manjka celotna centerska linija (Bruči, Štampfer) in kapetan Stojkovič, ki pred tekmo motivacijsko pošlje fotko mesne plošče iz Beograda in pokroviteljsko zapiše “mate to”. Boss se potika na oni strani luže in išče neke nove poslovne ideje (tista z Adecco pivom mi je všeč), Jure pa po celodnevnih službenih obveznosti v Ljubljani rahlo zamuja. Hvaležni smo mu, da sploh pride…
Pri gostih od naše prve tekme naprej pogrešajo GM-a Brodnjaka, ki se letos zgleda da ne bo več vrnil na parket, od tistih vidnješih igralcev pa manjkajo tudi Polšak, Fingušt, Repina, pa še sem verjetno koga pozabil.

Trener domačih zaradi odsotnosti postavi neobičajno prvo peterko, dva T-ja, Deki, Uršej, Ferme. Nizka peterka, torej se bo dosti metalo za 3. Pri gostih začnejo Marguč, Smaka, Kikl, Krebs in Pantelič. V tej zasedbi bi sam dal prednost Vikingom, tudi začasni kapetan Horvat na sredini reče:”Pubeci, brez panike, če bodo povedli, samo igrajmo svoje”. Tik pred začetkom v dvorano stopi Ritlop, s tem dvigne moralo domače klopi, pri gostih pa opazimo kakšen nezadovoljen vzdihljaj. Upanje umre zadnje.

Začetek tekme kot običjano v visokem tempu. Z zicerjem povedejo Vikingi, domači pa odgovorimo s trojko. No, z dvema, s tremi… z devetimi do konca četrtine, od tega Horvat 5. Obramba domačih “špila”, ampak gostje vseeno igrajo zelo kvaliteten napad. Dvakrat iz razdalje zadane Kikl, njihova igra pa je kreativna z dosti podajami. Do konca četrtine se segreje tudi Ritlop, tako da lahko vstopi v igro in tudi on prispeva zicerja za končnih 37:25.
V drugo četrtino krenemo enako močno, vendar se tempo v napadu vseeno nekoliko umiri. Obramba se mogoče malo dvigne. Na semaforju vidimo 20 točk razlike. Do polčasa brez nekih posebnosti in končnamo z rezultatom 60:42.

S počasnega ritma na koncu polčasa, gremo ležerno na odmor in podobno ležerno v tretjo četrtino. Vikingi pa so imeli druge ideje. Močna, agresivna obramba, na meji prekrška nas nekoliko preseneti. Kot da bi spali in bi nas nekdo budil. To botruje slabši igri v napadu, Vikingi pa iz slednjega dobijo zagon in tudi v napadu začno zadevati. Smaka zadane tri trojke, Kikl doda trojko iz kontre in vodstvo se zmanjša na 7 točk. Coach Žile dvakrat poskuša reagirati in spremeniti potek, v drugo mu uspe. Domači se prebudimo ter odgovorimo z enakim načinom igre. Torej moško v obrambi in v napadu. Deki prestavi v neko višjo prestavo in enostavno leti po igrišču, ostali mu sledimo, gostom pa nekako v drugi polovici četrtine pojame sapa. Do konca četrtine uspemo razliko vrniti na varnih 17 točk (81:64).

Tekma ima sedaj pravi moški ritem, ko je faul, je res faul (razen, če se kdo zmoti). Tudi na oko, je tekma lepa, navijači so glasni in uživajo, čeprav nekega pravega preobrata Vikingi še enkrat ne zmorejo. V zadnji četrtini pri domačih dvakrat za 3 zadane še Ritlop in nas pripelje do tiste željene številke 15. Deki pa je povsod in deli žoge, skupaj zbere kar 12 podaj. Pri domačih na koncu živce zgubi še kapetan Horvat in si prisluži tehnično napako. Pri gostih pa z maksimalnim trudom poskušajo Smaka, Kikl in Kac. Čeprav dajo Vikingi 23 točk, damo mi dve več. Tekma se tako zaključi s končnim rezultatom 106:87.

Domači načeloma zadovoljni. Spet imamo v dobrem vsaj tri gajbe, Tedi tehnična, Žile tehnična (mogoče bo jo moral kupit Uršej) in pa tisti, ki je spet dal 100 točko… To je zdaj že peta tekma zapored, ko smo jih zbrali 100 ali več.
Tudi gostje so lahko zadovoljni, pokazali so zelo dobro igro v napadu in solidno obrambo. Kot pravijo analitiki, treba je branit perimeter… za vso ceno, v taki eri pač smo. S tako igro jih brez večjih težav vidim med top 4, kot tudi v finalu, v kolikor seveda ne bodo ravno četrti. Verjetno se pa z njimi vidimo že prej v pokalu. Ali pa pozneje, pojma nimam, kdaj bo pokal…

Po koncu Jure poplača dolgove iz pretekle tekme, Deki pa pospravi vse, kot je obljubil.
Potem, vsak na svoj konec, Cantante nocoj odpade… Pa drugič.

Marko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja