Vse drugo, samo košarka ne...

21. 2. 2020 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše1614241468
ICOS1021242075

Statistika

Poročilo

VSE DRUGO, SAMO KOŠARKA NE…

To poročilo danes, ki ga pišem, bo najverjetneje bolelo veliko ljudi. Če so določene zadeve še kak mesec nazaj motile samo mene, opažam iz tedna v teden da nas je takih vedno več. Pa se bo na koncu sigurno nekdo našel, ki bo rekel da se itak pritožujemo samo tisti iz Starš. Sem trdno prepričan v to. Ne pravim pa, da je to mnenje vseh nas, nas pa je vsaj nekaj… Pa da najprej napišem potek tekme, ki zanima vse. Misli, dvome, opažanja, zgražanja pa na koncu…

Prva četrtina – hladno-toplo… Prvih par napadov zgrešimo obojni. Mislim da ni minlo niti 2 minuti pa se je gostujoči Petrovič starejši že pritoževal nad sodniki… Očitno se je to kasneje v tekmi obrestovalo ampak ok… Mi začnemo tekmo z dvema zadetima prostima metoma Fiderška, gostje s košom iz igre. Če smo na začetku povedli 6:2, so potem gostje pospešli in nas mislim da celo prehiteli. Pa sta bla Kadrič pa Bilič J. na začetku močna iz poldistance. Na koncu že lepih 6 pik prednosti. (16:10)

V drugi četrtini ponovno tisti naš padec, ki nas “krasi” letos 😀 Igra se je ustavla, gostje pa so predvsem na krilih 4. trojk začeli prevzemat igro v svoje roke. Predvsem Boroja nas je presenetil z dvema tricama. Gostje so grizli in prigrizli v prednost ob polčasu. (14:21)(30:31)

Mogoče še najbolj zanimiva četrtina je bila 3. Začeli smo dobro, vmes že vodili in rahlo pobegnili predvsem po zaslugi razpoloženih Fiderška in Biliča J. Vmes predvsem zaradi naše boljše igre in posledično nervoze gostov, padeta nešportna Boroji in tehnična Rojkotu. Pa se je z vsemi pritiski s strani Petroviča in klopi Icosa začelo pri možeh v oranžnem nekaj dogajat. Do konca tretje nato gostje spet vodijo za piko. (24:24)

Za zadnjo četrtino ne vem če je sploh smiselno kaj pisat, ker bo vse sledilo v zaključku ampak dajmo. Spet začnemo boljše mi, pri gostih pa Petrovič mlajši in Kolenič igrata in polnita naš koš. Naš Husić nekje na sredini dobi 5. osebno in izgubimo pomembnega igralca (Drame odsoten). Čeprav smo še ene 3 minute do konca bili spredaj, smo potem popustili, pripomogla sta tudi moža v oranžnem. Gostje so tokrat bolj rutinirano vzeli konec tekme in zmagali. (14:20)(68:75)

Športno je treba čestitat gostom za zmago ker je to bonton. Mi smo tekmo izgubili predvsem po zgrešenih zicerjih in prostih metih. Če nismo prostih vrgli vstran za vsaj 15 pik pol res ne vem. Procent je bil verjetno okrog 10%… To je glede poteka tekme to. Nasledji petek napademo Kidričevo, kjer nujno potrebujemo zmago.

Zdaj pa k dodatku… V sredo in sedaj v petek smo igrali proti ekipama, ki spadata pod isto streho ali če hočete družino. Pa če malo vključim sredino tekmo: prosili smo da se tekma prestavi ker nas je premalo. Adecco prejšnjo soboto ni želel odigrati ker naj nebi bilo pošteno do ostalih ekip v ligi. A taka tekma kot je bila v sredo pa je bila poštena do ostalih? Ne rečem da smo računali na zmago, ampak da se gre ekipa popolna ekipa Adecca izživljat nad 7. igralci, ki imajo povprečno minutažo manj kot 10min na tekmo (če izvzamemo Ajhmajerja) in si naredi šuterski trening na tekmi, je res nepošteno in v moji knjigi izpod časti. Medtem pa pri njih na klopi igralci, ki bi na tej tekmi lahko dobili več minut. Pa če gremo nazaj na tekmo v petek, to kar je Petrovič starejši počel na tekmi, da je že od 2. minute tekme izzvajal pritisk nad sodniki, se pritoževal konstantno nad odločitvami, dvigoval glas ipd. in da si sodnika nista upala podelit njemu tehnične je sramotno. Vsi vemo, da če bi podobno počel kateri od naših igralcev, bi tehnična padla že v 2/4. Pa jo je naš Kadrič tudi dobil, pa čeprav se je jezil nad sabo in ni bila proti sodniku izrečena nobena beseda. Da nadaljujem, da je Husić dobil vsaj 2 prekrška, pa je v tistem momentu stal vsaj 1,5m vstran od mesta prekrška… Na žalost se vedno večkrat dogaja, pa si lahko to vzamete samo kot moje lastno mnenje, da sodniki vedno popustijo pod pritiski Adecca ali Icosa po novem. In to ni samo letos… Medtem kot druge ekipe teh “privilegijev” ne moremo dosečt oz. dočakat.

Pa če probam vse to zaključit, PARKL liga ima v imenu črko A, ki pomeni amaterska. Če se spomnim mojih začetkov v tej ligi, takrat je resnica taka, da je bila organizacija na nižjem nivoju ampak takrat se ni vedelo že na začetku sezone kdo bo prvak. So bile 3, 4 ekipe ki so bile izenačene pa še to ni bila garancija. Pa če smo realni, PARKL liga je že skoraj bolje organizirana kot lige pod KZS. Jaz ne vidim smisla v tem, da razbijaš nasprotnike gladko s 30, 40, 50 pik razlike. Če že imaš tak močno ekipo pod palcem, poskusi v močnejši ligi. v Tem primeru pod okriljem KZS. Sem prepričan, da trenutna ekipa Adecca lahko pride gladko v drugo ligo. Zagotovo. Spomin je še vedno svež, ko je ekipa Adecca prilezla skoraj do Final4 v pokalu Spar. Ne me narobe razumet, cenim in spoštujem vse kar je Adecco doprinesel k ligi. Ampak naj bo potem vsaj sojenje na nivoju. Ali kot je dal predloge naš Husić, raje si sodimo sami ker bo boljše ali pa snemajmo tekme ker samo tako lahko dokažeš napako sodnikom. Žal tak je.

Raje neham, ker bi lahko pisal še in še. Verjamem pa da se dal kost za glodat, da sem izzval zgražanja in mnenja da kdo pa sem jaz da si upam tak pisat ker ne vem kaj vse je treba ipd…

Tukaj končujem z mojimi mnenji, ki jih ne bom več nikjer v poročilih pisal. Samo že uradna poročila o tekmi. Pa lep pozdrav vsem!

Over&out

WaterShek

2 odzivov

 1. marko pravi:

  Sem pristaš daljših poročil, pristaš razmišljanja, pristaš debate. To vedno pozdravljam.
  Mnenje o delu sodnikov ni negativno samo iz strani Starš, marsikdo letos, pa tudi leta prej, je imel dosti za povedati čez njih. Dejstvo je, da vsak najbolj vidi napake proti sebi, enako kot jih vidijo Starše, jih vidi vsaka druga ekipa.
  Za razliko od Starš, druge ekipe (vsaj v poročilih) ne krivijo Adecca ali Icosa za to stanje, ali pa so mnenja, da je tema dvema ekipa lažje. Če gremo recimo pogledat tehnične napake, za prvih 8 krogov, koliko je pač objavljenih biltenov, ste Starše čisto enako “poredni” kot Vikingi, s po štirimi tehničnimi napakami in si s tem delite drugo mesto. Ekipa Icos jih ima 9 in je nesporni prvak. Skupaj za 170 eur. Tak da mislim, da jim sodniki ravno ne popustijo.

  Še manj pa sodniki “popustijo” Adeccu. To je pač moje osebno mnenje in je seveda subjektivno. Ampak, če bi vedeli, koliko krat nas kateri sodnik ob ne piskanju očitnega prekrška ali pa ob, kar je čisto človeško, napaki v našo škodo, samo ošvrkne s pogledom in morda celo izreče kaj v smislu vaših opažanj o premoči – itak vodite, kaj se te pritožujete -, potem ne bi govorili o tem, da nam sodniki popuščajo. Morda naše nervoze ne pokažemo tako močno, ker je rezultat na naši strani, pa tudi večina igralcev ni takšne sorte, da bi iskali konflikt.

  Sem takoj za spremembe, ki bi vpeljale večjo kvaliteto sojenja in večjo odgovornost sodnikov. Samo bo treba kaj naredit za to, ne samo jamrat, pa vsako idejo v kali zatret. Tudi posnet kako tekmo, vodit kako dodatno statistiko, ipd… Idej je nekaj, samo za izvedbo je premalo ljudi in volje…

  Higienični minumum, ki bi ga morali zahtevati vsi predstavniki ekip je, da so tri dni pred tekmo znani delegirani sodniki, da so ti tudi uradno zapisani na zapisniku/poročilu tekme in da poskušamo naslednje leto vpeljati neko “točkovanje” sodnikov, da bomo vedeli, kateri so dobri in kateri slabi. Za začetek samo za to, da jih potem lahko delegiramo ustrezno na pomembne tekme. Vse lige delujejo na tak način, tudi mi moramo začeti, drugače te težave ne bomo odpravili.

  Da se pa še dotaknem zadnjega “pikeca”, to, da naj Adecco igra v KZS. Slovenska tretja in četrta liga sta slabi. Razen vrhnjih nekaj ekip v posameznih skupinah, so kvalitetno na nivoju naše lige. Tudi ekipa Starš (pa večina ekip iz 1. lige), bi z lahkoto igrala 4. ligo, verjetno tudi 3. Glavna težava pri KZS-ju vsi vemo kaj je. Strošek. In to ne samo finančni, ampak tudi časovni. Garantiram, da iz polne ekipe Adecco, na gostovanja zahodneje od Celja, ne bi spravili več kot 6 igralcev, pa še to je vprašanje.

  Še mnenja v poročila. Res je, da je glavno gonilo naše lige igranje košarke, ampak brez komunikacije med ekipami, ne bomo šli naprej.

 2. GoranGizmo pravi:

  Spet poročilo kjer se omenja delo sodnikov in spet se ne napiše kdo je sodil tole tekmo. Kdo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja