Adecco do zmage nad močno okrnjenimi Staršami

19. 2. 2020 ob 21:15

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
KK Adecco35242827114
KK Starše616162967

Statistika

Poročilo

Prešernov dan je, kot večina praznikov letos, padel na soboto in nas oropal dela prostega dneva. So pa prost dan izkoristili na II. gimnaziji, kar je pomenilo, da je potrebno tekmo z ekipo iz Starš prestaviti na nek drug termin. Zimske počitnice konec meseca, natrpan urnik tekem in deadline 1. marec, ko se začneta zadnja dva kroga in pred katerim morajo biti odigrane vse zaostale tekme, sta pomenila ozko časovno okno in nemalo preglavic za našega bossa, ki je letos nekako neprestano pod stresom. Torej, nič od praznika, razen problemi. Hvala France, drugo leto ti bomo nazdravli, ko bomo lepo v ponedeljek doma.

Vseeno košarkarji stopijo skupaj ko je treba in ekipa RAMS ponudi menjavo termina. Predstavniki Starš sicer s tem niso bili najbolj zadovoljni, izmenjalo se je tudi nekaj strani razburjenih mailov, v katerih ni manjkalo velikih črk, vprašajev in klicajev, ampak smo se na koncu nekako vsi sprijaznili, da druge pač ni. Domačin, ki mora zagotoviti dvorano, vseeno mora imeti toliko svobode in neko prednost pri določanju domače tekme (vse v skladu s pravili seveda), saj konec koncev dvorane, še posebej v mariborskem koncu, predstavljajo največji strošek celotnega tekmovanja.

Tako smo se torej “dogovorili” in tekmo odigrali 19. 2., v gurmanskih krogih dan bolj znan kot “super sreda”.

Gostje so prišli precej okrnjeni, brez ključnih igralcev in v pričakovanju poraza vdani v usodo, z mislimi in načrti pa že verjetno bolj na petkovi tekmi proti ekipi Icos, kjer jim zmaga prinese res dobre možnosti za udeležbo na FF.
Domači pa glede na poznejši termin, kot so ga vajeni, skoraj v polni zasedbi. Manjkal je Horvat, ki okreva po medicinskem posegu (nekaj na nogi, letos menda napada 10.000 kilometrov na kolesu, pa mora bit 100%) in pa naš play Škrbič, ki je imel gužvo (menda je 1 uro pa pol čakal na jufko, pa mu ni zneslo).

Domači smo tekmo začeli v podobni postavi kot zadnje 4 tekme, kjer smo na prenos postavili kar kapetana Stojkoviča, ki se vedno bolje znajde v tej vlogi, in s tremi visokimi igralci. Snajper (Tjaž) je pa tak stalnica. Pri gostih, ki so prišli brez njihovih nosilcev, pa sta naloge prenosa in organizacije prevzela veterana Starš Pesek in Trifkovič, od njihove standardne začetne postave pa je bil prisoten le Ajhmajer, ki pa je, vsaj po moji oceni, bil najbolj motiviran med vsemi igralci obeh ekip. Pa čeprav nas je celo tekmo naganjal v KZS, je nekako delovalo, da se med vsemi še najbolj obremenjuje s celo situacijo, ostali pa smo tu zaradi igranja basketa.

Glede na nekoliko ležerno in krajše segrevanje, je trener domačih želel dvigniti energijo in je prvih nekaj minut zahteval bolj agresivno obrambo (baje, da mu je to idejo nekdo prišepnil…), v napadu pa dve, tri šablonske zadeve, ki smo jih vadili. Prvi del smo razumeli in izvedli, drugi del malo manj… V napadu se zadnjih par tekem kaže neka Houston Rockets filozofija, ki pa se nam je do sedaj obrestovala. Pod črto, nič od akcij in prvih 9 metov na koš, vse za tri. Dobro, da smo jih zadeli 6 (kapetan Stojko kar 3) in s tem Žiletu vzeli “municijo”. Še dobro, da mora čuvat glas. Obramba čvrsta, pri gostih nekako edino Ajhmajer uspe priti do meta. Do konca četrtine damo še dve trojki in zaključimo prvih 10 minut z rezultatom 35:6, po štetju klopi 8/18 za tri, torej dobrih 44%.

Druga četrtina se začne podobno, malo še stisnemo, semafor nekje vmes pokaže 50:8. Coach skozi četrtino menja skoraj celotno postavo in tempo se nekoliko umiri. Pri gostih se čuti nekaj nervoze, bolj med njimi samimi, ampak Ajhmajerju se v napadu pridružijo tudi drugi. Verjetno je pri tem razlog tudi to, da je v dvobojih Ivčič:Ajhmajer slednji potegnil kratko. Mare je v tej četrtini podelil vsaj 5 blokad, rutinirano pa dodal še trojko (od table). Fičo si je postavil šotor pod košem nasprotnika in dodal 8 točk iz kontre, z razdalje se je priključil tudi Štampfer in z njegovega sweet spota tudi Dobrin.
Polčas se je zaključil z rezultatom 59:22. Domači kratki še 5 trojk, do neke statistične številke, na katero cilja oziroma je pomembna samo enemu članu Adecca.

Kratki premor in tekma gre dalje. Začnemo spet v enaki postavi kot na začetku in z nekoliko hitrejšo igro. Zbudi se tudi Tjaž in kvota 15 trojk je presežena. Pisec poročila zadovoljen, gosti in trener malo manj, se pa je angažirala tudi klop, ki je pridno v glavi delala statistiko metov za 3, ob odsotnosti Mikija, ki te stvari porihta elektronsko. Ob koncu tretje četrtine rezultat 87:38.

V zadnji četrtini pa nekoliko bolj izenačena igra. Pri gostih je odlično zadeval Pesek (3 trojke), pri domačih pa je še vedno v obrambi dominiral Ivčič, ki je iz kontre dvakrat tudi lepo zabil. Da nima ravno Ritlop vedno vseh highlightov… Gostje zmagajo zadnjo četrtino za 2 točki, domači dodamo še 4 trojke in zaključimo z 20/43. Tistega zadnjega meta od Nikole s sredine nismo šteli… Ivčič je izbrani nesrečnik, ki je zadel za 100 (gajba!), Kramberger pa zadane dvajseto trojko (po novem tudi gajba!). Tekma se zaključi v prijateljskem vzdušju, čeprav je vmes bilo tudi nekaj manjših napetosti, ki pa niso zmotile poteka srečanja. Pri gostih je potrebno izpostaviti veterana Peska, ki igra z borbenostjo in energijo 20 letnika in Ajhmajerja, ki je sicer enako dosti govoril, kot je metal, igral skoraj 40 minut in na koncu zbral zavidljivih 29 točk. Mata, vse pohvale za borbo. Končni rezultat 114:67.

Roke, tuš, Cantante.
Od tam dalje, če koga zanima več, piši na privat.

Gostom čestitamo, da so se potrudili in odigrali po svojih najboljših zmožnostih. Vemo, da to ni realno stanje njihove ekipe in upamo, da če se v končnici srečamo, da bodo v polni postavi.

Domači v soboto, 22. 2., ob 19.00, na II. z vzpenjajočimi Vikingi. Zna bit dobra tekma, tako da ste vsi vljudno vabljeni.

Lp,
Marko

4 odzivov

 1. Fan pravi:

  Vsaj na sliko date Vedlina, če že v igro ne. Lepo.

  • #77 pravi:

   Premala razlika, da bi ga dali v igro, pretezka, profesionalna liga je to, ni heca tu.

  • apollo2 pravi:

   Ne smeš samo za 20 razlike zmagat. Moreš 50 pik razbijat, drugače se ne moreš v ogledalo zjutraj pogledat. Ni to hec.

 2. Dirk14 pravi:

  BRAVO, odlični ste! Res mislim! 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja