Pravila so pravila...

1. 2. 2020 ob 17:00

@ICOS

Ekipa1234T
ICOS1321122975
KK Adecco30293217108

Statistika

Poročilo

Pravila so pravila, debate so debate, kazni pa so…kazni!Icos - Adecco

Zdravo iz mirnega kotička na sredini »druge«.

Ne biti vpleten na eni ali prehodno letos še na drugi strani (KK Icos) pomeni odlično izhodišče za razmišljanje ob tekmi, ker sem obema ekipama privoščil le zmago. Tekma, ki je vedno zanimiva zaradi »notranjih« provokacij in zbadanj. Žal tokrat domači vodovodarji niso mogli računat na lepo število igralcev. Sklestile so jih bolezni (glavni »plamer« je mel 40 vročine in sem prepričan, da na parketu ne bi ločil cevi od žoge) opravki, datuma za prestavitev tekme pa enostavno nismo našli. Ko se to zgodi, potem veste, da smo vsi skupaj gledali in objektivno, nikakor ni šlo. Vsa ta dogovarjanja itak morijo vsakega od nas, kadar želi najbolje. Potem pa zasledim, da so po novem tekme v ligi Parkl tudi ob nedeljah in se sprašujem, kam je šel svet tistih, ki na sestanku lige razglabljajo o terminih in o tem, da med vikendom načeloma ne bi igrali, saj je to čas za družine itd. Debata za kdaj drugič in na drugem mestu in ne, Adecco in Icos ne igrajo tekem ob nedeljah.

Brez vsaj 4 zagotovljenih v rosteru, so se Icosi podali v bitko z vodečim moštvom lige. Želeli so, pokazali drugačen pristop, kot teden nazaj proti »skandinavcem«.

Ampak zadeve so šle predvsem zaradi boljše pripravljenosti, motivacije, polne zasedbe, na roko vodečemu moštvu lige. Na trenutke so Adeccovci vzeli »rockets« formulo in v celotnem srečanju vrgli kar 55 x za tri. Zadeli so jih 20 in to je kar 60 točk. Kapetana sem slišal do sredine terena…«vrei je saj to treniramo« in sledili so čudni pogledi coacha Žja in »ostalih«. Najboljši med Adeccovci? Beni z sedmimi zadetimi trojkami. Interesanten podatek, ki je vznemiril celo šefa lige, saj je double čeknil podatek v zapisniku. Kar se tiče Icosov, izredno borbena, motivirana ekipa obeh visokih možakarjev. Aleš Petrovič je odkazal, da mu v pristopu in motivaciji enostavno ni para. Aljoša je na trenutke bil celo branilec in oba sta vezala lepo število točk. Timon kot najmlajši je pokazal, da ima ..saj veste, tisto na sredini telesa

Nekih tenzij ni bilo in 20tka s strani Perota pred tekmo je bil edini denar ta večer, ki bo šel v PARKL blagajno. To je na tekmah vodovodarjev stalna praksa. Kazni za razumljive in tudi ne tako »razumne« zadeve. Če kapetan Icosov pade, je zaradi »slabega imidža« skoraj vedno tehnična. Igralca s številko 0 se tudi v primeru debate glede sodniške odločitve zaradi tenzije reakcije ponavadi zavrne s tehnično in to povzroči dodatne tenzije. Ni treba. Je pa po pravilih. Vsak ima v ekipi kak tak primer. Sicer pa se mi ne da debatirat v nedogled, saj to ni pritožba na sojenje v soboto. Niti na splošno. Pravila so pravila, občutek pa občutek. Razmišljam le v smeri, na kak način bi vsi imeli več od tega? Sedaj pa se soočamo s tem (ponovno), da je dve minuti do tekme in včasih še vedno nikogar od delilcev pravice pri zapisnikarski. Nihče me tudi ne bo prepričal, da se lahko v minuti pripraviš na 40 minut neke tekme. Verjetno si pred tem enostavno zamisliš kriterij in kasneje sledi pri istih osebah dokaj različen kriterij in odnos do igralcev med tekmo. Ali bi bilo drugače s strani igralcev, če bi čutili nek »bolj« pripaden odnos sodnikov do lige? Ne vem. Morda, Mogoče? Zakaj to suvereno pišem? Ker sem bil prisoten verjetno na največ tekmah letos. Zato. In sem videl vse to. Izrabil sem to priložnost, da ne pišem toliko o tekmi, ki je tekla res tekoče in je bila razlika v kvaliteti izrazito na strani Adecca. Pišem, da se malce zberemo v interesu košarke, lige in preprečujemo tenzije in nervozo skupaj. Igralce morda celo bolj izpostavim, kot delilce pravice prej. A ni neka odgovornost na vseh v ligi? Na ta način bodo igralci želeli igrati v ligi z veseljem in privabljali bomo nove. Ti so potrebni nujno, za interes in željo po igranju v ligi.  Pred nami je še mesec in pol lige. Spremembe so nujne na vseh koncih in krajih. Idej ali predlogov pa malo.

Tekma se je končala z zmago KK Adecca. Vsi igralci gostov so dosegli koš, domači so v rousterju uspeli preizkusit tudi kakšnega novega igralca za krčevit boj za F4. NA koncu, vse good in predvsem debate o zgoraj napisanem. Vsakega pač nekaj moti. Samo pove se vse skupaj na napačnih mestih, ali pa reagira na napačen način. Morda tudi moje pisanje ni pravilno, je pa le neke vrste vljudnostni opomnik, da se dajmo malce več pogovarjat o ligi, tekmah in na nas je, da je zanimivo in ne na sodnikih, da kaznujejo naš odnos. Roko na srce, vsi skupaj si to velikokrat tudi zaslužimo. Pravila so pravila.

Na koncu bi se zahvalil Bogdanu in »velikim rivalom« Ramsom za pomoč pri urnikih in terminih. Marsikdo si verejtno misli, da se mi niti pogovarjamo med sabo ne. V bistvu pa je zelo drugače. V interesu dobrega basketa smo vsi eno. Včasih generalno v interesu neumnih predlogov, pa prav tako. Žal.

Vabljeni na dramatično končnico Parkl lige v naslednjem mesecu.

After pa Cantante, ki ima od sobote svoj Food Truck. Ste vedeli to? No zdaj veste.

FOTOGALERIJA

Lp

Battisti

4 odzivov

 1. marko pravi:

  Baje da smo (KK Adecco) vrgli 55 trojk, dali pa 20 (kot se vidi).
  Samo za primerjavo… v NBA letos vodi Houston, s povprečjem 43.5 vrženih trojk na tekmo, Dallas pa je blizu z 41.
  Dajo jih v povprečju 15.
  Rekord v NBA je menda od Houstona v lanski sezoni, ko so jih zmetali 70… (btw, takrat so jih dali “samo” 23!!!).

  Tak da če kdo ni bil na tekmi, pa ga zanima kak je blo… samo kako tekmo Houstona/Dallasa pogledat… vsak jo pljune 😀

 2. Stanislav pravi:

  Pa, da ne bo kdo mislil, da je napaka pri Bruči in Horvat. Ni!
  Bruči prevzema primat 😛

 3. Apollo2 pravi:

  Če ste uspeli vrečt 55 trojk je bila obramba bolj na trdih nogah. Odstotek zadetih gre skozi, 55/20=36 %. O sodnikih pa raje ne bi, ker določeni niso sposobni niti normalnega small-talka ob strani, tistih 10sekund ko nekdo meče proste mete denimo. In niti ne zna argumentirati svojih odločitev, raje zagrozi s tehnično. Eni res imajo potrdilo. Saj z nekaterimi se pa da, ne rečem, niso vsi za v isti koš, absolutno ne.

 4. vader pravi:

  Žal ne najdem propozicij tekmovanja nikjer, a na neresnost sodnikov sem opozarjal že lani…Ker nisem več del lige lahko komot povem, da je odnos sodnikov v PARKL dosti slabši kot pri sodnikih v kakšni drugi ligi. Pa pustimo zdajle kvalitete samih odločitev na tekmi, ker slab dan ima lahko vsak (tudi igralec včasih zicerje zgreši pa ne vlečemo kože iz njega zaradi tega).
  Govorimo o pristopu do tekme in ostalih udeležencev tekme. Jaz osebno lahko povem, da so me s samim pristopom lani zadovoljili le trije (Kereži, Oberlajt in Suki), da lahko povem, da so imeli enak pristop na vsaki tekmi in spoštljiv odnos do ostalih udeležencev tekme. Vsi ostali so bili bolj tak, tak,… kak je bilo vreme oz. če ga doma baba razpizdila ali ne, posledice pa smo “trpeli” mi. Z naskokom največja katastrofa od sodnika pa je bil Marinovič. Pri nekaterih sem dejansko dobil občutek, da so prišli pobasat takso za tekmo in to je to…
  Eden od razlogov zakaj mene osebno več v PARKL pač nebo nikoli, je ravno ta podcenjevalni odnos sodnikov do ekip, katere jebeno težko naberejo denar za njihovo zajebavanje na terenu. Razumem, da ima sodnik slab dan pa pač kar zapiska, zapiska “narobe”… A odnos do vseh udeležencev bi moral biti enak (pa ni, ker eni imajo marsikateri kredit pa lahko delajo kar hočejo na tekmi) ter pristop do tekme maksimalen (pa ni, ker se sprehajajo par minut do tekme v dvorano, ker mislijo, da se liga brez njih ne more igrat,…).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja