Kobe!

25. 1. 2020 ob 16:30

@ICOS

Ekipa1234T
ICOS1314201865
MB Vikingi1229121669

Statistika

Poročilo

KOBE!Icos - Vikingi

Pozdrav iz druge,

Žalosten dan za košarko in pisanje tega poročila ima tudi zame nek drugačen pogled. Košarka je izgubila enega najboljših in ikono, po stopinjah katere so šli mnogi mladi. Na koncu dneva se zazreš v ogledalo in se vprašaš, zakaj bi bil človek slabe volje po porazu oz. zmagi gostov na sobotni tekmi. Saj najbolje je, da po izgubljeni tekmi zmeraj pride nova tekma in s tem nova možnost. To je nekaj, kar ti športna percepcija daje. Življenje pa? V nedeljo smo dobili dokaz, da so minute na igrišču lahko izredno lepe, a samo eno je življenje. Hvala za ves košarkarski spektakel, ki se je dotaknil naših življenj. Hvala Kobe!

Tekma na drugi je bila slabih 24 pred tem. In to kakšna. Gledalci so rekli, da zelo dobra. Rezultat in napetost do konca. V očeh zunanjega opazovalca je bila najbrž top. Sam, sem jo videl zelo drugače. Popoldne se začne s tem, da se voziš po žoge, iščeš dres in te skrbi, da morda v teh menjavah datumov (in ur)  ni prišlo do kake frke. Prideš prvi, ker ne da nimaš kaj druga za počet, ampak se ti zdi odgovorno, pristaviš glasbo in CDja, za katerega priznam, da ga je treba zamenjat, naštelaš sound, ki ga zvočniki nujno potrebujejo. In čakaš. Pa saj bi lahko delal karkoli drugega v lajfu, ampak, sem čakal. Povratnik Hvalec, ki bo še kako prav prišel v rotaciji in par besed. Pride kapetan in to je to. Vsa postava vikingov je že zdavnaj šla mimo mene. In žoge dodobra ropotajo, ko v garderobi domačih zberemo za peterko. In vse napisano do sedaj, je kritika na nas, samega sebe in nikakor ne na »severnjake« v drugi garderobi, ki so v soboto prišli kot ekipa in zmagat. To se vidi, prijatli. To se vidi takoj.

Domači smo ob odsotnosti coacha morali poseči po internih rešitvah. In tako sem kot vse omenjeno pristal še kot coach in to brez standardne peterke, ki začenja. Ta se je vzpostavila komaj konec prve četrtine in ja, ugotovili ste, takrat smo že bili v minusu.

Ekipa Icos je torej potrebovala nekaj časa, da se skoordinira v lastni samoorganizaciji to soboto. Ukvarjanje s samim sabo prinese veliko nervoze. So pa gostje špilali in Smaka udarno potopi dve trici. Špekulacije na metu za tri so nas kaznovale. V prvem polčasu ni bilo ritma, volje, želje, discipline. Ne gre tako. Totalna raspaljotka in nekaj hudih v garderobi na temo pristopa. Gremo dalje. Sledi četrtina kot iz sanj. Dohitimo nasprotnika. Vidimo, funkcionira. Znamo. Nula je vroč, oba centra tudi. Žal naš Ico ni mogel. Prehlad, bolezensko stanje, saj veste folk. Vsak, ki je že bil v tem, telo ne more prav, čeprav želiš. In poznal se je malo slabši dan našega šuterja in zato še dodatna nervoza v ekipi. Poljšak in Kikl sta se pri severnjakih odločila za festival trojk. Uspešen festival. Icosi so še tretjič dohiteli in prehiteli/povedli nasprotnika. Ob vsem tem ostrem taktiziranju, tempu in resnično šahovski partiji, se tu in tam igralci, ki ponavadi hodijo na pivo, tudi malce zahaklajo. Želel bi si, da sodniki včasih uvidijo, da ni vse tehnična in če je že plan, da se vžge celo obojestranska, pa saj lahko nekako pokličemo igralca na stran, beseda ali dve v interesu tekme in ni vse samo v blagajni. Kot opažanje coacha in pisca besedila v enem. Samo mnenje. Tekma je bila težka za sojenje. Še posebej v končnici. Končnice so nekaj, kar vedno lahko gre v levo, ali desno. Nam ni šlo nikamor. Vikingi so si hrabro vzeli zmago. Kaj še reči o Icosih in porazu? Miki je vodil statistiko. Kaj rečete na naslednje podatke? 26 izvedenih prostih metov, zadetih 13, 21 metov za tri in zadetih 6, 20 tako imenovanih turnoverjev, zamuden prihod na tekmo itd itd. Vikingi so zasluženo zmagali, ker smo domači pustili hlače tam, kjer jih ne bi smeli. Vzeti zmago more biti želja in gostje so to storili in jim tudi športno čestitamo. Po drugi strani pa bi si takih tekem v ligi želeli. Iz moje perspektive je trajala nenavadno dolgo, non stop napeto in srečen konec preko ceste.

Icos ima sedaj težek razpored. Kakorkoli že, tako slabo ne bo.

Veliki Kobe je v eni svojih velikih izjav dejal »Ne poskušam samo zadeti. Izziv je dvigniti soigralce, da bi lahko osvojil prvenstvo.”

Ali to deluje tudi v Parklu? Dovolj časa je še, da to izvemo.

Se vidimo v soboto.

FOTOGALERIJA

Lp

Coach, žogonoša, oni ki jamra, tekstopisec…FSE!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja