Izjemen strelski večer...

24. 1. 2020 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1817161465
KK Adecco1433192187

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 40
Sodnika Kereži, Močnik

IZJEMEN STRELSKI VEČER TADEJA HORVATA

V Rušah smo gostili lanske prvake ekipo Adecca, ki je tudi letos v najožjem krogu favoritov. Prišli so brez Bručija in Dobrina. Pri domačih so manjkali poškodovani Bunta in Bajraktaraj, oboleli Mašat ter službeno odsoten kapetan Berglez. Prvič je po poškodbi je zaigral Vezonik ter nov igralec Pilih.

                V 1.četrtini smo Rušani dobro držali korak s favoriziranimi gosti. Obramba je bila zelo solidna, kontrolirali smo skok in bili nevarni iz protinapadov. Škrinjar pa je lepo prodiral ali zaključeval iz polrazdalije. Pri gostih sta koše dajala Ritlop in Stojković.

                V 2. četrtini smo domači še držali korak do izida 30:29. A v tem delu igre smo videli izjemen strelski »show« Tadeja Horvata. Le-ta je samo v 2.četrtini dosegel neverjetnih 24 točk od tega 6 trojk. Ne spomnim se zgrešenega meta. Če pa je bil, pa največ eden. Moj košarkarski prijatelj iz Srbije je včasih dejal: »Ima samo jednu fintu ali uvek pali!« Zdaj Tadej ima ob enkratnem metu tudi levi prodor in desni roling – tako da ni čudno. Na njegovih krilih imajo gostje ob odmoru lepih +12.

V nadaljevanju bolj enakovredna igra. Razlika venomer med 10 in 15 točkami. Bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj smo domači hiteli s individualnimi akcijami in neizdelanimi meti. To so gostje izkoristili in največja razlika je nastala prav ob zaključku.

Gostje so upravičili vlogo favorita in pokazali kakovost in širino. Prav širino smo pogrešali v domači vrsti. Kljub temu smo na začetki polčasov zelo lepo parirali, naredili bistveno manj napak kot na predhodnih tekmah. Dosti še moramo delat na sodelovanju in želimo napredovati, da bi dosegali pozitivne izide.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja