Cona rešila tekmo

24. 1. 2020 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše1219292282
ŠD Kidričevo1916251474

Statistika

Poročilo

Cona rešila tekmo

Če se nas je domačinov iz Starš uspelo zbrat samo 8 (poškodbe) je bilo gostov iz Kidričevega iz minuto v minuto več. V določenem momentu smo mislili, da jih je že preveč in da bodo mogli na ogrevanju opravit selekcioniranje za dvanajst mest na tekmi. Prišlo jih je za polni zapisnik :) Mi smo najbolj pogrešali prvega strelca lige Drame-ta in Anoška, ki sanirata poškodbe. Kdaj bota perajt, niamo blage veze…

V tekmo smo boljše štartali domači, vodili celo že 10:1 pa se je potem vse ustavilo. Kidričani pa so našli ritem in začeli zadevati. Mi na žalost ne, dodali smo še samo dve točki. Če smo na začetku odlično odigravali, smo nekak začeli delat napake v obrambi 1:1 ki ni bla na visokem nivoju. Nas pa je v prvi najbolj vlekel naprej Ajhmajer, pri gostih pa Lešnjak in Brbre. (12:19)

V drugi na začetku ista zgodba naprej, obramba ni stekla pri nas, gostje pa še naprej uspešno. No pol pa nekje na sredini četrtine dogovor v timeout-u, da probamo s consko obrambo. In evo rešitev. Cona se je izkazala za zadetek v polno. S stalnim sodelovanjem, pogovarjanjem in ažurnostjo smo jih uspeli ustavit. Začele so se izgubljene žoge in zgrešeni meti. Razigrala sta se Husić in Fideršek. (19:16) (31:35)

Ker smo v drugi videli, da gostom cona povzroča velike težave, smo z njo nadaljevali še naprej. Husič in Fideršek sta dobesedno eksplodirala, cona je bila še vedno enako uspešna kljub 10tim točkam Brbre-ta iz Kidričevega. Napake ki so ostajale pri nas so bile v večini primerov prehitro zaključeni napadi in neizkoriščene kontre – ali zaradi zgrešenih metov ali pa zaradi podaj v prazno. Prehitro smo hoteli zaključiti tekmo… (29:25)

Ista zgodba naprej v zadnji. Cona je bila še vedno učinkovita. V določenem momentu pobegnemo na +9 in mislimo da je že vse odločeno. Kidričevo poskusi s preobratom in jim na nek način uspe, ko prevzamejo vodstvo pri 69:70. Skoraj ponovitev scenarija proti Ramsom, ko skoraj dobljeno tekmo zapravimo. Mi se zberemo, zadenemo več košev, Kidričevo uspemo ustavit saj zberejo še samo 4 točke. Tekmo vendarle pripeljemo dokaj mirno nato do konca in zmage. (22:14) (82:74)

Pri nas sta izstopala Husić in Fidderšek (vsak 27 točk), pri gostih pa Mesarič (18) ter Brbre (15). Kidričevo se je še enkrat več pokazalo, da nam nikakor ne leži. So izjemno neugoden nasprotnik za nas. Že lani so nam v naši super sezoni vzeli obe tekmi, letos smo prvo dobili mi. Bo pa na drugi tekmi ponovno 0:0 in treba bo še enkrat pokazat enako borbenost in željo kot tokrat.

Over&out
WaterShek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja