Športna tekma brez posebnosti

11. 1. 2020 ob 16:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco2018183388
KK Starše Čiro1912221568

Statistika

Poročilo

Ali pač?

V soboto se je nekoliko bolj rano kot običajno, na II. odigrala tekma med vodilno ekipo KK Adecco in ekipo KK Starše Čiro.
Domači nekoliko okrnjeni zaradi različnih obveznosti, a še vedno dovolj “teles” za nogometno tekmo. Gostje z nekoliko krajšo klopjo in tudi ne več tako mlado začetno peterko, katere povprečna starost je narasla na 29 let.

Tekma se je začela brez nekega pravega tekmovalnega naboja in energije, nobeni ekipi pa ni uspelo pridobiti neke večje prednosti. Domači smo bili uspešni z nekaj meti za tri, Tjaž 2x in Tedi 1x, gostje pa so bili bolj borbeni pri 50/50 žogah in učinkoviti v skoku v napadu. Četrtina se je končala s točko prednosti za domače. Podobno mlačno košarko smo gledali tudi v drugi četrtini, kjer smo domači malo bolje odigrali obrambo, še vedno pa so gostje preko skoka v napadu in večje borbenosti točke dosegali predvsem izpod koša. Domači napadalno nismo imeli pravih idej, prav tako pa nismo zmogli preklopiti v kakšno predstavo višje in razviti hitre igre, ki nam najbolj leži. Na polčas smo odšli z rahlo prednostjo (+7) in nekim neprijetnim občutkom, da se zna tekma še precej zaplesti.
Po polčasu so tekmo bolje odprli gostje. 2x je izza črte zadel Šalamon, oba z Doverjem pa sta prispevala kar 20 točk v tej četrtini. Obramba domačih torej slaba, v napadu pa spet brez pravih idej in statično. Občutki s polčasa so se uresničili, tako da smo v zadnjo četrtino odšli zgolj z dvema točkama prednosti.
Potem pa smo le dočakali, da se je nekdo od domačih zbudil in dvignil tempo. Tjaž je vezal 4 trojke, v obrambi so svoje oddelali vsi in po dobrih 5 minutah je bilo na semaforju +20. Upi Čirota za napeto končnico so bili tako pokopani. Trener Živanovič je razvoj pospremil z mešanimi občutki. Če malo parafraziram, “K**** od igre, pa bo vseeno 20… Ajde… Ampak to ni dobro!”.

Tekma se je zaključila še z nekaj nepotrebne hude krvi, s “prijateljsko” in hkrati 5 osebno napako Uršeja nad Doverjem, osebno napako Voglarja v napadu, ki še sedaj ne vemo, če je bila nešportna ali ne (Senekovič je sicer stal na črti prostih metov, ampak jih na njegovo žalost ni dočakal) in nato nekim čudnim dosojenim avtom, ko se je Tjaž vrgel na lovilca (pre)hitro izvajane žoge s strani Čirotove ekipe… Trener Besedič je po tekmi rekel, da bodo našli krivca hitrega izvajanja in da jih bo slišal. Na srečo vse skupaj ni imelo vpliva na zaključek tekme. Med strelce so se pri domačih vpisali vsi, tudi tisti, čigar imena nimam dovoljenja uporabit v poročilu.

V planu sem imel napisati še mogoče stvar ali dve o ligi na splošno, o vzdušju v ekipi, dodati kakšno napoved, ampak bo verjetno doseglo zgolj tiste ljudi, ki moje mnenje že poznajo, tako da je škoda “tinte”.

Bodi dovolj za moje prvo letošnje poročilo, ki upam da bo tudi zadnje.

Fotke s tekme

Lep pozdrav,
Marko

1 odziv

  1. Battisti pravi:

    Mareta za pisanje poročil! AVE! Sprejeto soglasno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja