Rams še naprej neporažen

10. 1. 2020 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234OTT
KK Starše25281715994
Rams2618231716101

Statistika

Poročilo

V občini Starše smo preživeli lep petkov športni večer. Domačini smo gostili doslej neporaženo moštvo Rams-ev. Pred začetkom očesu všečna in prijetna slika ogrevanja igralcev, zadeva 8 gostujočih in 10 domačih igralcev. Obe moštvi sta, naj povem, imeli svoje začetne težave, na obeh straneh so namreč manjkali nekateri ključni igralci. V mislih pa sta trenerja Simić in Vaupotič zagotovo imela vsak svojo računico. Domačini bi se z morebitno zmago priključili mestom, ki vodijo v morebitno napredovanje lige, gostje pa bi z zmago utrdili svoj vodilni položaj na lestvici.

KK Starše so kljub na papirju favoriziranim gostom tekmo odprli zelo pogumno, vendar gostje vedno znova ujemajo priključek. Pri domačih enakovredno zadeva 7 igralcev, pri gostih 5 igralcev, izstopata v tej fazi igre predvsem gosta Auer (6 točk) in Pintar (8 točk).  Zelo zanimiva 1. četrtina se konča z izidom 26:25 za goste, tesen rezultat pa napove zanimivo nadaljevanje. V drugi četrtini naravnost eksplodira domačin Jasmin Husić (10 točk) in spomni na svoje najboljše trenutke minule sezone. Svoje v naletu dodajo še domači Fideršek (4 točke), Ajhmajer (4 točke) in Anušek (6 točk). Goste pred potopom v igri drži le Spesić Igor(8 točk). Domači zasluženo slavijo v drugi četrtini 28:19.

Po polčasu pa izkušena ekipa gostov zaigra trdneje tako v napadu kot obrambi, popolnoma onemogočijo dotlej razigranega Husića in žoge pošiljajo na visokega Spesića, ki doseže 11 točk. Domače v igri nekako drži doslej najboljši strelec lige Drame David, ki samostojno zaključuje napade in doseže 7 točk. Skozi 3 četrtino se igra obojestransko razvije v nekašen »run and go« , domačini pobegnejo v nekem trenutku celo na + 13, vendar v nadaljevanju 5 ali 6 napadov ne dosežejo niti točke. Zvrstijo se začetniške napake domačih, prehitri in neizdelani meti, izgubljene žoge, pa spet nerazumni meti in nemogoči prodori, skoka nikjer, obupani pogledi proti sodnikom in izkušeni gostje se nam konec 3. četrtine približajo na -2.

Preidemo v »loto« nadaljevanje, kjer domači 2 minuti pred koncem vodijo +6 in imajo napad. In ko misliš, tako zdaj pa bo konec se znova pokaže naivnost in neizkušenost domačih. Popolnoma nepotreben prekršek v napadu, in kazen: čudežno zadet fliper met za 3 točke gostujočega igralca Knežević Dejana, ki mu je to bil praktično edini met na tekmi. Pa kljub vsemu domači manj kot sekundo pred koncem še vodijo s +2, gostje neuspešno poizkušajo z metom za 3 točke, sodnik »vidi« prekršek in gostje se nekako srečno izvlečejo v podaljšek, ki ga v nadaljevanju popolnoma zasluženo dobijo.

Kaj reči po tekmi. Lepa in zanimiva predstava obeh moštev, kjer predvsem domači lahko žalujejo za izgubljenimi točkami. In športno srečo, ki vemo, da spremlja pogumnejše. Čestitke Ramsi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja