Še bo zanimivo….

4. 1. 2020 ob 17:00

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
ICOS1920112373
KK Starše1913232075

Statistika

Poročilo

Še bo zanimivo….Icos - Starše

Lep pozdrav iz druge v 2020,

Kraj dogajanja je prestavljena tekma med ekipama Icos in KK Starše, lanskim finalistom lige. Pričakovanja so bila jasna na začetku. Obe ekipi sta želeli zmago. Kako pa drugače?!. Gostje so imeli slabši start v sezono od verjetno pričakovanj, domači so bili skozi praznike out in ob takojšnji voščilnici je sledil korak na igrišče. Nasprotnik z motorjem ekipe Drametom lepo ogret in nevaren. To je bilo slutiti takoj na začetku, še posebej ali pa bolje rečeno, izredno pokazano in dokazano v zadnji četrtini.

Tekma izenačena. Prvi polčas je bil nekako strgan. Enkrat zaključijo eni, nato drugi. Napak veliko. Pri domačih dober začetek »nule«, ki je zadel, kar se je zadeti dalo. Ocepek je bil v svoji standardni formi, ostali pa so iskali ritem. Pa tudi v iskanju tega ritma, nam je dobro šlo. V prvem polčasu dovolj velika prednost in razmišljanje morda tudi o tem, kako v roster v drugem polčasu »stlačiti« tudi ostale domače na klopi. In potem sledi nekaj, kar nam realno ne dela nekih preglavic. V drugem polčasu gostujoč trener Vaupotič postavi cono. Nekaka balavo smo se tega lotili in tako padli v kontra ritem in malo panike. Vmes celo dva igralca gostov odideta na klop zaradi petih osebnih napak, a vse skupaj ni olajšalo dela domačim. Otežil in to konkretno, lanski novinec leta v ligi PARKL, Drame. Pubec je letel v nekem ameriškem ritmu in zadeval bolje kot v ameriškem ritmu. Procent zadetih metov iz igre je vsaj po grobi oceni moral biti v zadnji četrtini več kot 90 %. Če ne pa vsaj tu nekje. Vsa čast! Domači so padli v rahlo paniko, a kljub temu bili blizu. Sledi kup odločitev, ki niso šle ravno v prid domačim, pa bi vsaj ena, morala iti. A to ni izgovor. Bil je to dodaten razlog za paniko v končnici, kjer je bil zaradi vztrajanja o razlagi prekrška »Nula« poslan na klop s tehničnima v žepu. Emocije so del igre. Poskušali smo razumeti odločitev, a žal se je izteklo s posaditvijo na klop. Na koncu je zmanjkalo energije in sreče pri zadetih metih. Vse našteto vs.  Drame in ostali gostje. Zasluženo so vzeli skalp domačim in tu ni kaj za debatirat.

Kaj ostane nauk te tekme? Da je treba bit pripravljen na plan B in vsekakor bomo na to pripravljeni na povratni tekmi. Gostom čestitke za zmago in veliko sreče v nadaljevanju prvenstva. Icosi pa, gremo dalje. Od petih odigranih tekem smo tri izgubili. In dve od teh z zelo malo razliko koša ali celo pol koša. Prav tako smo zmagali z majhno razliko. Potrebno bo dodati nekaj konstante in zmanjšati tehnične napake. Liga je izenačena in to je v redu. Zanimivo bo. V to smo prepričani.

Hvala vsem in se vidimo 14.1.2012 na drugi v tekmi proti Rušam.

FOTOGALERIJA

Lp

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja