Prva prigarana sladka minimalna zmaga v letošnji sezoni

30. 11. 2019 ob 17:00

@MB Vikingi

Ekipa1234T
MB Vikingi1918171973
KK Ruše1712241972

Statistika

Poročilo

Prva prigarana sladka minimalna zmaga v letošnji sezoni

 V poznem sobotnem popoldnevu sta se na Drugi gimnaziji Maribor pomerili domača ekipa MB Vikingi in gostujoča ekipa iz Ruš. Pri domačih so zaradi bolezni in drugih vzrokov manjkali Aco, Otto, Matic, Finga, Martin in pomočnik trenerja Kava, tako da se nas je na segrevanju segrevalo osem domačih igralcev in kljub drugačnim napovedim devet gostujočih igralcev. Izkušnje iz medsebojnih tekem v lanski sezoni so napovedovale, da bo to borbena in izenačena tekma do konca, kar se je na koncu tudi izkazalo za še kako zelo resnično napoved.

Domači smo tekmo kljub drugačnemu dogovoru pred njo ponovno začeli zelo medlo, tako da smo našemu trenerju Semirju pošteno dvignili pritisk in ga prisilili, da je vzel prvo minuto odmora že v tretji minuti tekme. Po njej smo strnili svoje vrste, voz domače ekipe sta v prvi četrtini vlekla predvsem Brodnjak in Smaka z doseženimi osmimi oziroma sedmimi točkami, pri gostih pa je bil najbolj razpoložen Juš s sedmimi točkami, ki je začel njihov večer neverjetnih zadetih težkih metov v zadnjih sekundah napadov, ko je v slogu Marcelinha Huertasa zadel trojko iz dvokoraka ob zvoku sirene za iztek napada.

V drugi četrtini smo si domači po izenačeni prvi četrtini in stalnem izmenjavanju ekip v vodstvu predvsem po zaslugi solidne ekipne igre na obeh straneh igrišča in napadalno razpoloženega Kaca, ki je v tem delu igre prispeval vseh svojih dvanajst točk, do polčasa priigrali osem točk naskoka pred ruškimi medvedi.

Tretjo četrtino smo domači ponovno začeli izredno medlo, tako da je strokovni štab okrepljen s pomočnikom trenerja Repino in s trenerjem Semirjem na čelu bil primoran ponoviti ukrep iz prve četrtine, saj so se gostje prehitro in prelahko popolnoma približali. Po minuti odmora smo ponovno odigrali bolje, Kikl je tudi pri nas poskrbel za en težje zadet met za tri točke od table, vendar neumorni Rušani niso odnehali, tako da je Petek z zadeto težko trojko ob izteku četrtine v stilu njihovega dobrega strelskega dne postavil izid 54:53 za domače pred zadnjo odločilno četrtino.

Zadnja četrtina je potekala v stilu celotne tekme, torej izenačeno in borbeno na obeh straneh, gostje pa so v svojo zbirko neverjetnih zadetih težkih metov v zadnjih sekundah napadov dodali še fadeaway trojko Pezdička. Vem, da se to dejstvo sedaj že malo nadležno ponavlja, ampak Rušani so dejansko vsako četrtino zadeli vsaj en tak met, ki se jih je do konca tekme nabralo skupaj nekje okoli sedem ob dobrem procentu meta, katerega škoda, da ni s programom beležil sedaj že naš stalni obiskovalec/Adecco scout Uršej, ki je v tej sezoni zaenkrat pohvalno bil na vseh naših tekmah. Po stalnem izmenjavanju ekip v vodstvu v zadnji četrtini so se gostje po zadetem polaganju 52 sekund pred koncem tekme nevarno odlepili na prednost štirih točk pri rezultatu 68:72. Domači smo dobro odgovorili z zadetim zicerjem Brodnjaka na drugi strani, dobro obrambo pa je potem z zadetima prostima metoma nadgradil Smaka in gostujoči trener Kuzma je bil primoran vzeti minuto odmora pri izenačenem rezultatu 72:72 kakšnih 10 sekund pred koncem. Po njej je bil neugodni gostujoči levičar Škrinjar v prodoru zaustavljen s prekrškom in sledilo je napeto izvajanje prostih metov. Na našo srečo je klonil pod pritiskom in oba zgrešil, tako da smo po naši minuti odmora kakšnih šest sekund pred koncem imeli Vikingi napad za zmago. Suki je podal do Kaca, ta je želel žogo po dogovoru spustiti na Smako, ki pa je bil dobro pokrit, zato je podal nazaj Sukiju, ki je na finto vrgel obrambnega igralca ter se zaustavil na metu s polrazdalje, ki ga je na našo srečo zgrešil tako, da je v bistvu podal Aljažu, ki je bil v izdihljajih tekme zaustavljen s prekrškom. Prvi prosti met je zgrešil na tak način, da je bila tabla na Drugi v precejšnji nevarnosti za svoj obstoj, mi pa smo bili rahlo zaskrbljeni. Zaskrbljenost se je pokazala za neupravičeno, saj se je naš GM navadil ruškega hupanja s ponovno lepo popolnjene tribune na Drugi ter uspešno zbral in suvereno potopil drugi prosti met in posledično Ruše.

Pri domačih sta bila najboljša strelca Brodnjak z 19 in Smaka z 18 točkami, pri gostih pa je z 18 točkami bil najboljši strelec Pezdiček. Gostje iz Ruš so se v spremenjeni zasedbi glede na lansko sezono ponovno pokazali kot neugoden in kvaliteten ter borben nasprotnik, Vikingi pa še tudi potrebujemo nekaj več časa, da tudi našo spremenjeno zasedbo bolje uigramo ter malo tudi povadimo naše zicerje in proste mete.

Po tekmi smo v Cantanteju preko ceste ob supercah in piedinah ter krompirčku še nekaj časa razglabljali o raznoraznih zadevah. Vmes smo za razgibavanje še malo pomagali pospraviti mize Adecco rezervacije ter potem siti in primerno hidrirani nadaljevali pot nekateri na druge lokacije v Mariboru, drugi pa domov. Vikingi se na domač parket na Drugi vračamo v soboto 21.12.2019 ob 19.00, ko gostimo Adecco. Se vidimo na Drugi.

2 odzivov

  1. Juš Mašat pravi:

    Sodnikom se je mudilo domov., zato se ni igral podalsek…drugace pa zelo sportna, borbena tekma, ki sta jo na koncu odlocila sodnika. V taki ligi kot je parkl se to ne sme zgodit, saj igramo zaradi veselja do igre, ki pa ga sodniki z takim sojenjem hitro vzamejo. Tekma bi morala iti v podalske in to to. Lp.

  2. Apollo2 pravi:

    Noben pa ne napiše kdo je sodil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja