NA POVRATNI BO ŠE ZANIMIVO

29. 11. 2019 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše1914191870
KK Adecco2818182185

Statistika

Poročilo

NA POVRATNI BO ŠE ZANIMIVO

Poročilo iz tekme KK Starše – Adecco:

V 3. Kolu I. Parkl lige sta se srečali moštvi, ki sta lani v tej ligi pokazali največ in sta ligo končali kot prvouvrščeni ekipi. Mlajšim bralcem lahko povemo, da so KK Starše klub z najdaljšo klubsko zgodovino med udeleženimi moštvi te lige in so med drugim tudi pobudnik ustanovitve tega tekmovanja.  Vitrine KK Starš tako krasi 5 zmagoslavnih naslovov.  Čeprav gre za ekipo iz periferije Maribora se je v Staršah vedno igrala dobra košarka. Najboljša košarka pa se je danes preselila v Maribor k moštvu Adecca, ki zraven organiziranosti, kadrovanja in pristopa vlaga tudi največ volje, znoja in svojega prostega časa. Med moštvima je vedno obstajalo zdravo rivalstvo, ki je draž vsakega športa.

Domačini so bili tokrat igralci KK Starš, ki so tekmo odprli z 8 igralci, pri nasprotni ekipi ni bilo opaziti manjkajočih. Trenerja kot po navadi, pri gostih Aleš Živanovič in domačinih Danilo Vaupotič. Tekmo so v prvih minutah bolje odprli domačini, predvsem David Drame (lanski rookie) je bil nerešljiva uganka gostujočim branilcem. Vendar so gostje kmalu prestavili v višjo prestavo in začeli zadevati mete za 3 točke (Hrovat dve trojki) in z zabijanji Ritlopa načeli samozavest domačim. Prva četrtina se je končala z prednostjo gostov za 9.  Podobno se je pri domačih nadaljevala 2. Četrtina, v ospredju znova Drame, Husič in Ajhmajer, pri gostih pa sveži igralci Škrbič in Voglar, svoje je znova dodal Ritlop. Druga četrtina +4 za goste.

In polčas, ki so ga bolj bili potrebni domači igralci, saj so praktično nastopili z 6 igralci, saj sta veterana Dobnik in Trifkovič bila bolj za primer nuje, kot zares. In res, domači igralci so strnili vrste, začeli igrati boljšo obrambo, zbudil se je v napadu tudi Bilič Jure in se rezultatsko približali na 8 točk razlike. Vendar gostje so znali ustrezno odgovoriti, izkušnje in kakovost Ritlopa in Hrovata so proti koncu 3. Četrtine znova prišle do izraza z zadetimi tremi trojkami. Domači so sicer 3. Četrtino dobili z minimalno razliko +1, kar je glede na videno vseeno bilo premalo za nejasno končnico. Domačim so pričakovano pošle moči, saj so enaki igralci praktično igrali vso tekmo. Gostje so z svežimi močmi rutinirano pripeljali tekmo do konca in rezultatsko slavili 85: 70.

Čestitke gostom za korektno in fer borbo, prav tako domačim igralcem, ki so na trenutke pokazali, da se lahko tudi letos uspešno kosajo z najboljšimi moštvi lige.

KK Starše

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja