Napeto do konca…

11. 1. 2020 ob 17:30

@KK Sladki Vrh

Ekipa1234T
KK Sladki Vrh1517152471
KK Podčetrtek1327191372

Statistika

Poročilo

Napeto do konca…

Pa smo le dočakali prvo tekmo v novem letu po doooolgi pavzi, kjer sta biftek in sarma pustili posledice. V Sladki vrh so prišli novinci v ligi, in sicer ekipa iz Podčetrtka.

Gostje so prišli zelo zdesetkani (6 igralcev), medtem ko nas je domačinov bilo ko »Rusov« (11 igralcev). Prva četrtina se je pričela zelo nervozno, kar pove tudi končni rezultat četrtine (15:13).

V tej četrtini velja omeniti, da sta pri gostih vse točke dosegla Ivačič in Hunski, od tega 3 trojke. Tukaj še nam ni bilo jasno kaj nam bo sledilo iz njune strani.

V drugi četrtini so gostje prešli na consko obrambo, kar nam ni ustrezalo, saj nam met iz razdalje nikakor ni stekel. Omenjena gostujoča igralca pa sta jih zadevala kot za šalo. Tukaj so si gostje priigrali ključno prednost (17:27).

Med polčasom smo se dogovorili, da jih stisnemo v obrambi, saj jih je bilo le 6, toda v napadu ni šlo. Ko smo jih že stisnili, pa je vedno imel odgovor Ivačič ali »Seoski Teodosič«, kot smo ga poimenovali (ista številka, podoben izgled in ubijalski instinkt). Če že ni vrgel trojke preko roke oz. »v faco« (na koncu 8 trojk), je razigral ekipo ali Hunskega (na koncu 4 trojke), s katerim sta bila neverjetna (skupaj 55 točk).  Tukaj so že gostje vodili tudi za 15 točk.

Zadnjo četrtino smo domačini šli na vse ali nič. Stiskali smo jih že na polovici, nekako pa sta omenjena igralca vseeno zadela še 3 trojke. 3 minute do konca so gostje vodili še za 12, takrat pa je Aljaž Krajnc rekel, da to več ne gre tako dalje. Na hitro je zadel 2 trojki in koš z osebno napako, gostje so bili že utrujeni ter pričeli malo bezljat. 5 sekund do konca smo prišli na 3 točke razlike in imeli žogo iz avta. Gostje so pri poskusu meta za 3 točke faulirali Vidoviča, ki je zadel 2 od 3 prostih metov. Sledila je hitra osebna napaka in gostje so zgrešili oba prosta meta (drugega zanalašč, ampak žoga ni imela stika z obročem). Tako smo še imeli 1 sekundo do konca priložnost za zmago. Poskusili smo s tako imenovanim alley oopom, toda podaja iz avta je bila prekratka.

Žal smo tekmo izgubili po lastnih napakah že prej, ampak jim bomo poskusili vrniti v Podčetrtku.

Vse pohvale sodnikoma, ki nista niti za sekundo izgubila vajeti iz rok.

Lep pozdrav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja